ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 10, 2013

Gearing up for the Next Chapter

Joó Ádám · 2013. Ápr. 10. (Sze), 23.29
Változások a Mozilla a vezetésében
 

Hogyan legyünk katás vállalkozók?

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 10. (Sze), 22.52

A 2013. január elsejével bevezetett kisadózó vállalkozások tételes adóját mintha távmunkában dolgozó, szabadúszó webes szakemberek számára találták volna ki. Mind pénzügyileg, mind pedig adminisztratíve kedvezőbb, mint az eddigi adónemek. Rövid írásomban szeretném összefoglalni a tudnivalókat, teendőket, hogy segítséget nyújthassak bárkinek, akit érinthet.

Robomongo - Shell-centric cross-platform MongoDB management tool

janez · 2013. Ápr. 10. (Sze), 20.31
Jelenleg még csak Mac és Windows támogatott. Linux hamarosan.
 

Biztonság a neten? (kicsit flame, de nem nagyon ;) )

H.Z. · 2013. Ápr. 10. (Sze), 12.20
Tegnap kedvenc mobilszolgáltatómnál adódott egy kis gondom a webes felülettel.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ügyintéző tanácstalan, fogalma sincs, mi okozhatja a gondot.
Konkrétan annyi bajom volt, hogy az éppen rendezett számlám mellett nem jelent meg, hogy befizettem. (kártyával fizettem, korábban fél percen belül pipálta a rendszerük, hogy megjött)
Ezt részben én okoztam azzal, hogy elindítottam a fizetést, majd a noscript, cookiemonster állítgatása miatt kénytelen voltam félbeszakítani és újra kezdeni.
Írtam nekik egy e-mailt, benne a problémás számla azonosítójával, hogy nézzenek már rá, mert valami gubanc van vele, illetve ha úgy gondolják, hogy önmagától megoldódik a gond, akkor kb. mennyi idő múlva.

Az eddigiekben lát-e valaki olyat, amihez azonosítani kellene magamat ahhoz, hogy válaszoljon egy ügyfélszolgálat? (szerintem ez egy általános jellegű kérdés volt, egyébként választ is kaptam rá)

De... Ami kiakasztott: küldjem el e-mailben a személyes adataimat és az ügyfélbiztonsági kódomat, akkor tudnak bővebben válaszolni.
Bennem van a hiba és teljesen normális, hogy e-mailben elkérik egy ügyfél PIN kódját/jelszavát/stb?

Ti hogy látjátok?
Mondjuk ha azt nézem, hogy a bankom meg egyszerű levélben küldi a bankkártyákat is, meg ha új kártya, a hozzá tartozó PIN kódot is... :(



ui: ha valakinek van ismerőse a piros szolgáltató IT biztonsággal foglalkozó területén... ;)))
 

Wordpressbe egyedi oldal

Kezdo_2 · 2013. Ápr. 10. (Sze), 09.19
Ha nem vagyok meelégedve a wordpress saját oldalaival, hogy tudok egy saját php oldalt beletenni, mert ha simán feltöltöm és belinkelem akkor egy üres sablonlap jelenik meg.