ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 25, 2013

Angliában dolgozni webfejlesztőként

stan · 2013. Ápr. 25. (Cs), 15.32
Angliában szeretnék dolgozni, mint webfejlesztő.
Aki dolgozott vagy dolgozik Angliában webfejlesztőként, az írhatna pár sort a tapasztalatiról, illetve a bekerülés nehézségeiről, illetve az elvárt tudásról.

Kérdéseim:
- Kell-e diploma hozzá?
- Kell-e valamilyen másmilyen iskolai végzettség?
- Mennyire nézik az iskolai végzettséget?
- Mire érdemes ráfeküdni a webfejlesztés területén, kint mire van kereslet?
- Mennyire magasak az elvárások a webes programozási nyelvek és technikák iránt?
- Konkréten mik azok a technológiák, programozási nyelvek, amiket érdemes tudni?
- Mennyire fontosak a referenciák?
- Mit fogadnak el munkatapasztalatként?
- Állásinterjún mit kérnek, milyen próbafeladat szokott lenni?
- Milyen szintű nyelvtudás kell?
- Te hogyan találtál állást, hogyan sikerült kijutnod, hogyan kerestél munkát?
- Mennyit lehet keresni webfejlesztőként?
- Érdeme-e belevágni?
- Mi ajánlanál azoknak a magyaroknak, akik webfejlesztőként dolgoznak, és ki szeretnének menni Angliába?

Így elsőre ennyi, remélem van olyan itt, akinek van tapasztalata a témában.
 

Lejátszó MMS Stream-hez

revolted · 2013. Ápr. 25. (Cs), 12.07
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni egy nagy problémában.
2008-ban készítettünk egy online televiziót, ahol a szerverszolgáltató Windows Media szerveren keresztül oldotta meg a műsor továbbítását. Feladatom egyike volt, hogy a televizió oldalán ezt valamilyen formában elérhetővé tegyem... megoldásként egy beágyazott WMPlayer-t és egy Silverlight lejátszót használtam, amely a mai napig gond nélkül ellátja ezt a feladatot.

A televízió azóta viszonylag nagy sikereket ért el, nem kis túlzással állíthatom, hogy az egyik legnézettebb a hazai kínálatban. Éppen ezért, most a tulajdonos megkeresett ismét egy újabb feladattal, szeretné, ha az oldalt és ezzel együtt a beépített lejátszó(ka)t is modernizálnánk. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.

A koncepció a következő: adott egy MMS stream, amit szertnék egy olyan megoldással megjeleníteni a televízió oldalán, amihez nem szükséges további plug in-ek telepítése. Erre a célra nekem az Adobe Flash lenne a legkézenfekvőbb megoldás, azonban ahogy én tudom az MMS Stream-et nem támogatja (ezért is használtam a JWPlayer Silverlight-ra optimalizált változatát)...

A másik kritérum, aminek meg szeretnénk felelni, hogy a felhasználók számára platform független megoldást kínáljunk (egy újabb érv a Flash mellett) és ehhez társulna egy egységes kezelőfelület is. Ez több szempotból is fontos. Egyrészt szeretnénk, ha a weboldalon túl a késöbbiek során lehetővé válna a lejátszás más környezetekben is. Gondolok itt a desktop lejátszóra vagy egy szintén platformfüggetlen applikációra okoseszközökhöz. Ehhez szerintem a Flex/Air lenne a legjobb választás... szerintem.

További plusz funkciót jelent, hogy az adást (a JW Player-hez hasonlóan) meglehessen osztani különféle közösségi hálózatokon, ill. hogy ha valaki szeretné beágyazni a lejátszót a saját oldalába akkor erre is legyen lehetősége a lejátszón belül... a weboldalon való megjelenítéshez a legideálisabb megoldás ezért a JW Player lenne.

Browser detect tool

inf · 2013. Ápr. 25. (Cs), 00.16
Segítsetek már, láttam régebben egy nagyon jó kis libet, ami ellenőrizte, hogy mi a böngésző verziója, és ha nem stimmelt, akkor kirakott ilyen kis színes ikonokat az alternatívákról. Elfelejtettem a nevét :-( :-(