ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 16, 2010

Ruby tervezési hiba?

Joó Ádám · 2010. Már. 16. (K), 20.25
A Ruby nyelv egyik legszebb vonása az, hogy minden nyelvi konstrukció rendelkezik értékkel. Nem csak a hagyományos kifejezések helyettesíthetők be egyetlen objektummal, de más nyelvekben szokatlan módon a vezérlési szerkezetek is.

Readable serial object notation -- A superset of JSON

Török Gábor · 2010. Már. 16. (K), 18.31
JSON-on alapuló fájlformátum főként konfigurációs állományokhoz
 

50 Fantastic Favicons: Episode 9

Joó Ádám · 2010. Már. 16. (K), 17.00
Jól sikerült ikonok
 

letöltés külső tárhelyről

larryhughes · 2010. Már. 16. (K), 15.46
Üdvözletem!

Az alábbi problémámhoz szeretnék segítséget kérni:
Van egy webtárhelyem, ahol a honlapom fut. Sajnos a tárhely elég kicsi, és a havi adatforgalma is limitált. Van egy másik, statikus tárhelyem is (nincs se PHP, se adatbázis, viszont korlátlan), ahol nagyobb méretű fájlokat tudok tárolni. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám a honlapomon úgy közzétenni ezeket a fájlokat, hogy a látogatók ne jöjjenek rá, hogy a fájlok egy másik szerveren vannak?
Próbálkoztam átirányítással ill. mindenféle neten található letöltő php-scripttel, de egyik sem vált be. Az előbbinél mindig megjelenik a statikus tárhely címe is, az utóbbiak meg csak úgy működnek, ha a fájlok ugyanazon a szerveren vannak a scripttel.

Köszönöm előre is!
 

php input mysql

isucsavo · 2010. Már. 16. (K), 14.33
Kedves Fórumozók!

A következő problémánál akadtam el a php tanulás közben. Adott egy űrlap az űrlap automatikusan azaz while-al és sql lekérdezett adatok alapján létrehoz beviteli sorokat.
Az első adatom egy név, a második radio-kiválasztással két érték (kész, nincs kész) és a harmadik egy text beviteli mező, ahova egy szám értéket ír a felhasználó.

A kérdésem, hogy hogyan tudom soronként (nev, kész/nem kész, ) elküldeni tömbbe/nem tömbbe úgy az adatokat, hogy utána mysql-be fel tudjam tölteni.

Köszönöm
 

DIV pozicionálás

Librama · 2010. Már. 16. (K), 10.09
Sziasztok!


Gondolom millióan beleestek már abba a problémába amibe én kérnék segítséget, amatőr dolog:

Adott HTML + a hozzá tartozó CSS. Ha egyfajtamonitor felbontáshoz (pl 1024*768) beállítom a margin és padding értékeket úgy, hogy minden a helyén legyen, egy másik felbontásnál megnézve szétesik az oldal, összecsúsznak a DIV-ek.

Mi erre az általános gyógyszer?