ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 11, 2010

Villanykönyvek

Joó Ádám · 2010. Már. 11. (Cs), 22.15
A HTML diadalmenete egyre töretlennek látszik. Miközben PPK a QuirksBlogon a HTML5 mobilalkalmazásokat szorgalmazza, addig a List Apart a webformátum elektronikus könyvek piacán növekvő, és olybá tűnik, elkerülhetetlen monopóliumáról értekezik.

Custom events in JavaScript

Török Gábor · 2010. Már. 11. (Cs), 20.46
Eseménykezelő réteg kialakításának áttekintése
 

Include hasznosság

engineer · 2010. Már. 11. (Cs), 17.44
Üdv.

Az include függvény hasznosságát, praktikusságát kérdőjelezném meg.

Olyan PHP és MYSQL alapú weboldalt fejlesztek, aminek a működése nagyon összetett.
A kód átláthatósága, könnyebb módosítása és az egész rendszer fejlesztése/továbbfejlesztése érdekében az egyes különálló kódrészletek külön fájlban vannak elmentve, és szükség esetén include függvénnyel vannak meghívva.

Mivel már most vagy 100 php fájlom van, felmerült bennem a kérdés, hogy nem lassítja-e ez a szerver működését, illetve a honlapom használatát.

Az egyik CSS-el foglalkozó cikkben szó volt arról miért hasznos ha a háttérkép inkább egy nagyobb fájlban van, mint ha több kicsiben.
Ugyanez nem érvényes a php fájlokra is?

Ha a program bizonyos részei csak feltétel teljesülése esetén futnak le, az azt jelenti hogy a szerver a kérdéses teljes részt átugorja, vagy akkor is végig kell néznie az egészet hogy rájöjjön hol a vége?
Ha ez mondjuk plusz 300 sort jelent a kódban, én már inkább külön fájlba szoktam tenni, így a feltételen belül csak egy include sor van, és azt gondolom ezt könnyebben átugorja mint ha a teljes kód ott lenne.

Jól gondolom vagy rosszul gondolom?
Vannak érvek és ellenérvek, vagy egyértelmű melyik módszer a jobb?

Én a magam részéről szívesebben maradok az include-os megoldásnál, mert sokkal könnyebb így dolgoznom, és lehet hogy később mások is besegítenek, nekik meg egyértelműen könnyebb dolguk lesz.

Remélem a kérdés egyértelmű, ha mégsem akkor szívesen kifejtem részletesebben, ill. mutatok példát is.

Előre is kösz.
 

Flash webcam stream és rögzítés

Denton · 2010. Már. 11. (Cs), 16.45
Üdv!

Valszeg lesz egy feladatom, hogy egy video stream-es szervert hozzak létre flash-el.

Sajnos nem tudtam a legjobban kiírni a témát, mert ez egyben flash-es és szerver oldali kérdés is, de talán a flash alá tartozik inkább.


A weboldalon megy a flash benne a kamera és akkor azt a képet tudja venni a többi ember vagy más ember, illetve kamera képének rögzítése.

a legegyszerűbb megoldás tuti a flash media server lenne, ami fizetős, és lehet, hogy lesz s rá pénze a megrendelőnek, meglássuk.

Láttam még ezt a red5-öt ami java alapú és lassú, sokak szerint nem bír el sok felhasználót.

Azon agyalok, hogy van egy socket szerver programom, amit igazából egy netes gps eszköz porton keresztüli adatrögzítésére hoztam össze, később poénból átalakítottam kicsit, és lett belőle egy kezdetleges chat szerver.

C alapú. elég jól megy.

Flash egy socket kliensként rácsatlakozik a portra és küldheti az adatokat. a server progi pedig kiküldi minden kliensnek aki rá van csatlakozva.

az lenne a kérdésem, hogy szerintetek lenne értelme ott a socket szerveren átküldözgetni a kamera képét?

Persze kérdés,hogy hogyan csinálok a képből küldhető adatot, hisz pl nem húzhatom le a kép pixeleit és pakolhatok belőle össze egy adathalmazt, mert egy 320x240-es képnél minimum 15-20másdperc lenne mire végig megy a 320x240pixelen. ezenkívül a küldendő adat mérete is durvább esetben közelítené a 4-500Kb-ot.

szerintetek van értelme ilyennel kísérletezni, vagy marad egy jó és kiforrott media server?
 

Bankkártyás fizetés komplexitása

easyw · 2010. Már. 11. (Cs), 15.04
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen bonyolultságú, kb. mennyi munka egy bankkártyás fizetés kialakítása a weboldalra? Itt most pusztán arra a részre gondolok, hogy megvannak a bankkártya adatai, és a fizetendő összeg, utána mennyi munka összehozni az összeg kifizetését az adott bankkártyáról. (A saját adatbázisban természetesen ezeket nyilvántartom, de azt most ne kavarjuk bele.)

Rögtön kellene egy OTP-s és egy CIB-es fizetést is csinálnom két külön oldalon. Van lényegi különbség a bankok rendszerei között? A szerződések a bankokkal már megvannak, most a programozás rész jön.

Köszi, easyw
 

RegExr: Online Regular Expression Testing Tool

Török Gábor · 2010. Már. 11. (Cs), 14.47
Webes regex tetszelő eszköz
 

Search Engine Basics

Török Gábor · 2010. Már. 11. (Cs), 12.33
A keresőrobotok archiktetúrájáról
 

Profi weblapok készítését vállalom

profiweblap · 2010. Már. 11. (Cs), 11.59
Profi weblapok készítését vállalom ha érdekel látogasd meg a weblapom http://honokau.atw.hu/

A témát lezártuk. Munka és állás ügyben hirdetéseiteket kérjük, hogy a Munka és állás rovatba postázzátok. – szerk.