ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 18, 2010

Új fórum rovat az eladó könyvekre

Török Gábor · 2010. Már. 18. (Cs), 20.24
Hébe-hóba érkeznek a fórumba eladó könyvekre vonatkozó hirdetmények, amelyek ezidáig dedikált témakör hiányában a Minden más rovatba kerültek. Többen hangoztattátok bizonytalanságotokat, vajon jó helyre küldtétek-e a hirdetéseket. Hogy a jövőre nézve ennek elejét vegyük, létrehoztunk egy Eladó könyvek rovatot, ahol a megszokott rendben bárki meghirdetheti feleslegessé vált kiadványait. Egy feltétellel.

For a better mobile web

Joó Ádám · 2010. Már. 18. (Cs), 19.54
Új CSS tulajdonság kérésre?
 

Symfony kiskérdések

TIV · 2010. Már. 18. (Cs), 18.54
Sziasztok!

Elég régóta PHPzek, de most vettem rá magam, hogy keretrendszert is használjak. Bele a mélyvízbe: Symfony! :) Elég akadozva haladok a tanulásával, sok kis kérdésem lenne, aminek kiguglizása sok idő, van amire nem is találok választ fél óra böngészés után sem. Ha van valaki, aki régebb óta foglalkozik sf-el és van pár perce rám msnben/gtalkon (mindkettőhöz: sakramenta[KUKAC]gmail.com), azt nagyon megköszönném, illetve meghálálnám! Előre is köszönöm, ha az alábbi kiskérdések bármelyikére tud vki válaszolni!

1. csrf_token elrejtése az űrlapban
Két oszlopban szeretném megjeleníteni a formok inputjait. Ehhez azt csináltam, hogy a _form.php partialban a formot így iratom ki:
			foreach ($form as $widget) {
				// pl.. echo $widget->renderRow();
			}
Ezzel a módszerrel soronként/inputonként ki tudom írni a dolgokat, táblázatba tudom őket rakni, minden jó. DE! Sajnálatos módon a _csrf_token rejtett mező labelje is kiíródik és képtelen vagyok eltüntetni. Tudja valaki, hogy kell? A $this->widgetSchema->setLabels nem segített... az unset()-el se tudom törölni a listából...

2. Select lista elemeinek sorrendje az űrlapoknál
Vannak formjaim select listákkal (relációk), ám sehogysem tudok rájönni, hogy lehet az alapértelmezett (id szerinti) sorrendezést megváltoztatni alfabetikusra. Ötlete vkinek?

3. onDelete: CASCADE
Az említett kapcsolattal hoztam létre két táblát...
rmPartner:
  ...
  relations:
    rmUser: { onDelete: CASCADE, local: contact, foreign: id }

Ennek eredményeképpen ha töröltem egy User-t, törlődött/törlődtek a hozzá kapcsolat Partnerek is. Én viszont azt szeretném, hogy nyugodtan lehessen törölni Usert vagy Partnert, de a hozzá kapcsolt táblából NE törölje a sorokat, csak nullázza ki a foreign key-t. Ezért: Kitöröltem az onDelete: CASCADE részt a schema.yml-ből, majd kiadtam a doctrine:build -all parancsot.

Eladó könyvek

csman007 · 2010. Már. 18. (Cs), 13.30
Eladó könyvek:
- Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet (eredeti ár: 6980huf)4500 huf;
- Macromedia fireworks mx kézikönyv (2100 huf) 1000 huf;


Ezek lennének egyelőre :), emailben vagy itt a weblaboron tudunk kommunikálni, csongrád környékén személyesen is átvehető, illetve postai csomag formájában.

Email címem: csman007##kukac##fibermail.hu