ugrás a tartalomhoz

Új fórum rovat az eladó könyvekre

Török Gábor · 2010. Már. 18. (Cs), 20.24
Hébe-hóba érkeznek a fórumba eladó könyvekre vonatkozó hirdetmények, amelyek ezidáig dedikált témakör hiányában a Minden más rovatba kerültek. Többen hangoztattátok bizonytalanságotokat, vajon jó helyre küldtétek-e a hirdetéseket. Hogy a jövőre nézve ennek elejét vegyük, létrehoztunk egy Eladó könyvek rovatot, ahol a megszokott rendben bárki meghirdetheti feleslegessé vált kiadványait. Egy feltétellel.

Célunk, hogy minőségi tartalmat kínáljunk nektek. Ebből a feladatból moderációs irányelveinkkel és gyakorlatunkkal tudjuk kivenni a részünket szerkesztőkként, mint ahogy igyekszünk is kivenni, lásd nemrégiben a munka és álláshirdetések szankcionálása kapcsán.

A Weblabor képzeletbeli könyvespolcát ti gazdagítjátok a beküldött recenziókkal. A könyvajánlók segítenek eldönteni az olvasó számára, hogy a piacon fellelhető széles kínálatból melyik az a kiadvány, amelyet érdemes elolvasnia, amely az érdeklődésének, tudásszintjének leginkább megfelelő. Egy könyv címe vagy a kiadó honlapján olvasható fülszöveg elég kevés támpontot ad ebben. Éppen ezért az Eladó könyvek fórum megnyitásakor arra a döntésre jutottunk, hogy mindaddig bárki beküldheti a hirdetését, amíg a felhívásában szereplő könyvekről könyvajánlót ír a Weblaborra. (Ha már megelőzte más, akkor hozzászólásként írhatja meg tapasztalatait.) Ezzel nem egy újabb akadályt kívánunk gördíteni a közösség elé, hanem mindkét felet szeretnénk segíteni; a könyvek iránt érdeklődők teljesebb képet kapnak így vásárlás előtt, a könyvet hirdetők pedig ezáltal nagyobb esélyt a könyvek értékesítésére.
 
1

Ajánló írása

Max Logan · 2010. Már. 18. (Cs), 21.01
Az ajánló írását, mint feltételt jó kezdeményezésnek tartom és korrekt "ár" a hirdetésért.

De mi van abban az esetben, ha az ember megvesz egy könyvet, hogy majd jó lesz ez még, most éppen volt rá keret, de aztán mégsem olvassa el, használja fel a munkája során? Belelapoz, majd ott lapul a polcon és amikor kiderül, hogy már nem kell, szeretné áruba bocsátani. A történet okán nem sok használható információt tud átadni a könyvvel kapcsolatban.

Én már többször jártam így, jelenleg is az Apache receptek könyv kapcsán. Megvettem, előre gondolkodtam, aztán kiderült, hogy mégsem Apache szerver lesz a kiszemlet áldozat (itt mondjuk részben (mit részben, egészben) én voltam a hülye, hirtelen felindulásból megrendeltem a könyvet, pedig kellett volna várnom még 2 hetet).
2

Vevő fizet

janoszen · 2010. Már. 18. (Cs), 22.40
Ez esetben a vevő fizeti a hirdetés árát, neki kell megírnia az ajánlót. :)
3

Nyitottak vagyunk egy

Török Gábor · 2010. Már. 19. (P), 09.55
Nyitottak vagyunk egy rugalmasabb koncepcióra is. Muszáj volt egy határt húznunk, és a fentebbi irányelv egyértelmű és objektív: csak olyan könyvhirdetést fogadunk, amihez tartozik recenzió. Mint hirdető, neked érdeked, hogy eladd a feleslegessé vált (vagy mint időközben kiderült, eleve felesleges) könyved. Ebben az esetben azt kérjük, hogy vedd a fáradságot, olvasd el, és véleményezd. Így egyfelől a közösségnek is visszaadsz, másfelől a saját eladásod esélyeit növeled azzal, hogy többek érdeklődését felkeltheted.