ugrás a tartalomhoz

Fórum a Munka/állás rovat moderációjáról

Török Gábor · 2008. Május. 2. (P), 09.57
A Munka/állás rovatba érkező hirdetések utólagos elbírálása során az utóbbi időben több ízben is konfliktus tárgya volt az irányelvekben megfogalmazott kitétel értelmezése, ugyanis munka- vagy álláshirdetés beküldése esetén nyilatkozni kell, hogy az a Weblaborhoz kapcsolódik. Ez szerintünk nem jelent mást, mint hogy a hirdetés konkrét állást/munkát érint, ami webfejlesztésre és/vagy webgrafikusi feladatokra vonatkozik. A megfogalmazásban továbbá szerepel, hogy amennyiben ez [a kitétel] nem teljesül, a hirdetést a szerkesztőség törli. Bevett gyakorlatként (és jobbára megadott elérhetőség esetén) erről az érintettet értesítjük. A Munka/állás rovat indításával célunk egy olyan felület biztosítása volt, ahol a munkaadóknak és álláskeresőknek lehetőségük nyílik egymásra találni.

A legutóbbi ominózus eset vezetett oda, hogy éles bírálatot kaptunk ezen moderálási elveink miatt, ezért úgy gondoltuk, nyílt vitára bocsátjuk a kérdést. KenChi regisztrált felhasználónk a napokban a Munka/állás rovatban Minden ami web ;) jeligére az alábbiakban olvasható hirdetést tette közzé.

Ha érdekel egy fasza portal-engine (nem ilyen fos phpnuke, joomla meg ilyenek) hanem full saját, a világ legtökéletesebb php-s keretrendszerével (gyengébbek kedvért WACT) akkor lépj velem kapcsolatba.

http://minitokyo.hu

Tetszik? Ja persze, igen... design-t is vállalok.
Meg minden mást.

Ezt az oldalt saját magam hoztam össze egy hónapon belül, és mindent én intézek (prg, gfx, marketing). Nem rizsázok mihez értek. Itt az élő referencia.

Kik ne keressenek:
- akik főállást kínálnak (bocs, de inkább a halál)
- akik csak számlaképes embert keresnek (én nem adózok, sry)
- akik haladás helyett telefonon cseverésznek inkább
- akik 20 percenként írják msnen, hogy „na hogy állsz?"

Csak web 2.0 tervekre hajlok :)

Ha valami nem tetszik, sry. Ilyen vagyok. De legalább nem lötyögök minden szarsággal, én álmokat valósítok meg, míg más ügyféltalálkozókat szervez, hogy mi hogyan kellene megvalósítani.
Mindjárt meghalunk, nincs időm ilyenekre!

Contact: kenchi##kukac##kenchi.hu
Dobjatok üzenet ha van valami, ha épp nem havazok, válaszolok.
KenChi voltam.

A hirdetést eltávolítottuk: az érintett nem munkát/állást keresett vagy kínált, hanem vállalkozása szolgáltatását reklámozta. A törlésről levélben értesítést küldtünk. Válaszként nemsokára Kenchi Kurva anyád weblabor.hu! címmel az alábbi bejegyzést publikálta blogjában:

Röhejes a világ. Megint sikerült felbaszni az agyamat. Gondoltam bepróbálkozok egy álláskereséssel és írok egy-két dolgot az oldalra. Erre basszák meg pár perc múlva törölték is cuccot. Na vajon miért? Persze hogy a buzi köcsög informatikus bandának nem tetszett, hogy valaki ÖSZINTE szavakkal irt, és nem pedig nyálas kamu szöveggel. Az ilyen szemeteket el kéne taposni. Uralkodó gecik. Dögöljön meg mind. Látszik, hogy régi időkben élnek. Ha már egyszer jogot adnak írásra, akkor legalább hadd írjak úgy, ahogy az engem jellemez, és ne kelljen hamis szavakat használnom. Azért durva, hogy nem lehet azt mondani, és úgy beszélni, ahogy azt egy ember szeretné, és más idegen emberek lekorlátozzák. Röhejes...

Mint ahogy említettem – és miképp beküldésnél a hirdető el is fogadja azt –, nem célunk magánszemélyek, cégek tevékenységének reklámozása, ezért került törlésre a hirdetés, így némiképp érthetetlen számunkra a bejegyzés bíráló hangneme.

A kérdés tehát hozzátok szól, Weblabor közösség: a Munka/állás rovat jelenlegi felállásában megfelelő-e számotokra, vagy akarjátok-e azt, hogy a továbbiakban moderálatlanul megjelenhessenek benne tetszőleges hirdetések? A mostani szerkesztési gyakorlat szerint valamennyi általatok jelzett és általunk észrevett irreleváns hirdetés törlésre került. A moderálás eltörlésével elfogadjátok-e azt, hogy vállalkozások hirdetményei is helyett kapnak a Weblabor felületén, akár azzal együtt, hogy a lista tetején szerepléshez egyazon hirdetések hétről-hétre, vagy akár napról-napra újra beküldésre kerülnek. Ti hogy látjátok? Melyik irányt válasszuk?
 
1

Nem kell foglalkozni vs. ötletek

janoszen · 2008. Május. 2. (P), 10.36
Egy részről, aki ilyen trágár hangon fogalmaz és nem képes ember módjára viselkedni egy fórum egész közösségével szemben, amely a szolgáltatásait ingyen bocsájtja rendelkezésre minden reklám nélkül, arra nem tudok mit mondani. Félreértés ne essék, én tudok nyers lenni, nem kicsit, de azért... szóval van egy szint na. A Weblabor az egyik legliberálisabb fórum témák tekintetében, amit ismerek. (Talán kicsit túl liberális is.) Ehhez képest az általam moderált fórumon félfasisztoid viszonyok uralkodnak. (Pl. a szabályzatnak nem megfelelő fórum hozzászólások / témák kérdés nélkül törlődnek.)

Egyébként nálam a trágár szavakon kívül leginkább a "nem adózok, sry" című történet verte ki a biztosítékot. Dolgozzon így, ha akar (bár ennek a hátulütőit is ismerem), de legalább ne így hirdessen állást.

Munka/állás
Nos, javaslatok, megpróbálom pontokba szedni:

1. felület.
Szerintem, a munka/állás rovat túl kevés felületet kap. A fórum témákhoz hasonlóan ki kellene tenni valahová, ahol szem előtt van. Tipikusan tudom magamról, hogy elvétve szoktam benézni, mert jól el van dugva.

2. keres / kínál
Jobb elnevezést kellene találni, pl. állást keres / kínál, hogy ne keveredjenek össze az állást / munkát kínálók és keresők.

3. Irányelvek / szabályzat
Nehéz kérdés. Nem hiszem, hogy lehet olyan szabályzatot alkotni, ami lefedne minden kultúrálatlanságot. Talán inkább a közösség szavazatai lehetnének adott esetben szabályozóak. Ettől eltekintve (mivel valószínűleg nem egyszerű implementálni) meg lehetne fogalmazni irányelveket:

  • Trágár szövegek törlésre kerülhetnek (nem is értem, ez miért kérdés bárkinek).
  • Illegális tevékenység, adóelkerülés, stb. maradjon a WL-en kívül. Ezt intézzék el a delikvensek maguk között.


Szerintem, ennél tovább nem érdemes bekorlátozni, mert valahol a hirdetés árulkodik arról, aki hirdet.

4. Kiegészítő ötletek
Miután időről időre feltűnnek cégek reklámjai is, álláshirdetésnek álcázva, lehetséges, hogy meg kellen valósítani amolyan webes "cég / személy adatbázist", teret adva ezeknek. Adott esetben elmennék odáig, hogy portfólió (oldalak, screenshotok, stb.).

Lehet, hogy az álláshirdetéseknél érdemes lenne felvenni egy ismert / keresett technológiák mezőt is, adott esetben feliratkozással, hogy ha érkezik egy egyező hirdetés.

Ha még jut eszembe, írok. :P Addig is, ahogy egy tanult barátom mondaná, disznókkal bizonyos higéniai okokból nem érdemes birkózni, szóval a delikvensről ennyi. (Egyébként egész jól néz ki az oldala és a minitokyo is, szóval akár írhatna is erről a csodálatos CMS rendszeréről, hátha mégis csak kialakul egy dialógus.)
2

Elég jó

Carter · 2008. Május. 2. (P), 10.47
Elég jó a mostani rendszer, szerintem maradjon így. Akiknek ez nem tetszik az meg mehet máshová reklámozni. Annyi lehetőség van még.
13

Ha már

HSLaszlo · 2008. Május. 4. (V), 13.10
szóba került a téma, szerintem egyrészt kell a moderáció, és a szabályok. Az állás hirdetést, és az állás keresést egyértelműbben meg kellene különböztetni, illetve külön lehetne bontani a szabadúszó munka keresést, illetve bedolgozó, alkalmi munkavállaló keresést. Freelancer, vállalkozó esetén pedig nyugodan be lehetne kérni egy adószámot, a feketemunkának itt se engedjünk teret, ha már vagyunk páran, akik nyögjük a terheket.
Cégeknek, freelance vállalkozóknak pedig lehetne biztosítani külföldön már bevált banner, támogató, stb... hirdetési felületet.
A cég, illetve személyes portfólió adatbázis is jó ötlet, ilyen gyűjteményes rendszer szerintem nem lenne hülyeség, persze itt is egy szintet meg kellene határozni.
Ha már a témánál járunk, engem pl. azok a hirdetések is zavarnak, ahol leírja az illető hogy a ps-től a php-n keresztül a html-ig mindenhez ért, és referencia oldal helyett megad egy e-mail címet, ezt komolytalannak érzem, vagy az illető nem meri vállani önmagát. Én már találtam itt kollégát, de azok közül, aki vállalta a nevét.
3

Fizessenek

Heilig Szabolcs · 2008. Május. 2. (P), 12.02
Helló!

Pár gondolat. Kábé úgy 17-re saccolom az illetőt. Csinált már pár munkát, a baráti köre ámuldozik, micsoda webguru ez a srác. Na és ő is el van telve jól magától. A szövege alapján tipikusaan az az ember, akivel nem dolgoztatnék. Akinek nem lehet jótanácsot sem adni, mert akkora az egója, mint... :)
Egyébként találóan rátalált pár tipikus ügyfél jellem problémára, csak azt nem veszi észre, ő pont ilyenné kezd válni, csak a szolgáltató oldalon. :)

A munka / állást átfogalmazhatjuk 100% szigorú állást keres, álást kínál rovattá, ahol szabadon lehet kizárólag álláskereséssel kapcsolatos hirdetéseket feladni. Emellett enne egy alkalmi munkát / freelancert kereső illetve nyújtó felület, ahol az alkalmi munkák kiadása és szoláltatásaink reklámozása lehetne a megengedett tevékenység. Itt viszont már lehet sarcot szedni, ha másért nem, a prémium szolgáltatásokért. Gondolok itt kiemelésre, hosszabbításra,stb. A hirdetést hetente hosszabbítani kell (ez az állás rovatban is célszerű lenne). Nagyobb hosszabbítás már prémiumszolgáltatásként működne, azaz egy hónapra hosszabbítani már forintért cserébe lehessen csak. Kiemelni (színnel, betűtípussal) hirdetést forintért. A többi fölé is tenni még több forintért. Az üzletben csak a pénz moderál. :)

Az egymás tisztelete pedig szerintem alapvetően minden területen megkövetelhető, ami miatt az idézett kölök hirdetése már csak emiatt is törölhető bármikor. A WL-on nem kifejezetten trágár volt, csak nagyarcú tiszteletlen kis .... :)
7

+1

Hodicska Gergely · 2008. Május. 2. (P), 14.38
Erre gondoltam én is, max kicsit erősebben fogalmaztam volna. ;)


Üdv,
Felhő

u.i.: Bár a WACT használat egy plusz pontot megér. :)
14

Lejárat

Joó Ádám · 2008. Május. 4. (V), 13.34
Nem rossz ötletek – amit én igazán fontosnak érzek az a lejárat/meghosszabbítás bevezetése, elkerülendő, hogy hétről-hétre beküldjék ugyanazt.
21

+1

Wabbitseason · 2008. Május. 5. (H), 09.54
Mivel jelenleg nem lehet egyetértőn vagy elmarasztalón szavazni az egyes kommentekre, ezért kénytelen vagyok így előadni, hogy egyetértek! :D
4

Nem egyszerű eset.

Fraki · 2008. Május. 2. (P), 12.12
Nem egyszerű eset.

1. Kenchi.art ent. gr.-ot nem találtam a cégtárban. Úgyhogy egyelőre lehet csak wannabe vállalkozás. Az oldalt, amin ez a kifejezés előfordul, csak referenciaként adta meg, a hirdetésben nem említi. De mindez kit érdekel, ha vállalkozásnak adja ki magát? Csak az a baj, hogy nem lehet eldönteni, minek adja ki magát, mert kontaktnak email-címet ad, de még a saját blogján is ott szerepel az bizonyos group.

2. Nekem nem fér bele ez a rész: „Dobjatok üzenet ha van valami, ha épp nem havazok, válaszolok.” Ez azt jelenti, hogy nem konkrétan most keres munkát, hanem általában, és ez alapvető különbség. Az apróhirdetésektől szigorú aktualitást vár el az ember, ha valami, akkor épp ez választja el az általános „reklámozástól”. Emögött egyfajta rászorultsági elv is meghúzódik: ez a rovat (ami ugye ingyenes) elsősorban nyilván azoké, akik munka(/erő) híján vannak, nem pedig azoké, akik egyébként el vannak havazva. Az utóbbi hirdessen akkor, ha nincs munkája.

3. Ha fórumokon működik vmilyen szintű moderáció (már a hangnemet illetően) (amennyire én sejtem, van, de nem tudom, a vonatkozó oldalon nem sokat írtok erről), akkor nyilvánvaló, hogy az állás rovatban ennél erősebb szintű moderáció indokolt.

---

1-es pont egyéni elbírálás lehetősége + 2-es + 3-as pont eléggé betolja az érintett hirdetést a törlendők közé.

Szerintem.
5

Maradjon

tolmi · 2008. Május. 2. (P), 12.42
Isten ments hogy moderálatlan legyen ez a fórum! Nagyon sokan olvassák (rendszeresen említik körülöttem is), meg feed-elik és haszonnal szeretnék forgatni, nem pedig a szemetet szortírozni.

Természetesen önjelölt Jézusok és egománok mindíg lesznek, de mivel az emberek 99,9999%-a nem foglalkozik velük, majd ők is kikötnek jól a buszon maguk elé motyogó világ kirekesztettjeiként. Nem is értem miért foglalkozol/foglalkoztok ezzel. Az viszont pozitív hogy kezd ötletbörzévé alakulni a válaszhalmaz.
6

Lázadj! :)

csla · 2008. Május. 2. (P), 14.31
Bizony, rengeteg durva korlátozás van, pl. nem lőhetem le büntetlenül a szembejövőt, nem robbanthatom fel büntetlenül a szomszéd házát, mert elfogja napsütést... nagyon nehéz ilyen korlátok között élni. Azért durva, hogy más idegen emberek így lekorlátoznak. Röhejes... :)

Ja, és igen, maradjon csak moderált, ami meg nem felel meg a moderálási elveknek, azt szó nélkül törölni. Ilyeneken kár is vitatkozni.
8

nalam kiverte a biztositekot

toro · 2008. Május. 2. (P), 17.49
nalam tokeletesen kiverete (hogy stilusban maradjak) a nagyarcu kiscsavo a biztositekot - bar gondolom szandek szerint valami konnyed fiatalos stiluskent van elovezetve.
Igen sokan latogatjak/szerkesztik ezt az oldalt olyanok, akik joggal lehetnek buszkek teljesitmenyukre es meg csak eszukbe sem jut, hogy tized ilyen stilusban adjak elo magukat. Es ez igy van rendjen, hiszen a nagy folyo mindig csendesebb mint a kicsi csermely.

En szeretem a munka/allas rovatot igy ahogy van. Sokszor talalkoztam komoly munkadokkal es sajat magam hirdetese nelkul kepes vagyok ezen keresztul egy jo kis szabaduszo eletre. Ebbol kovetkezoen tokeletetesen jonak talalom megoldast kivalonak a moderalast!
Tartsatok meg ezt a metodust, kicsi csermely meg follyon mas iranyba.
9

röviden

KenChi · 2008. Május. 2. (P), 22.40
Csak pár dolgot, ha már rólam beszélünk ;)

1. 26 éves leszek
2. 10 éve foglalkozok a szakmával, de már építem le az ügyfélmunkákat, passzív jövedelemre fókuszálok
3. Nincs cégem, az egy csapat név, nem vállal másnak munkát, csak sajátra fókuszál. Hirdetés személyemre szólt.
4. Magánemberként három cégnél vagyok "főállásban" - egyiknél bejelentve, hogy azért legyen másnak is jó
5. Sajnálom ha valakinek nem tetszik a stílusom, ilyen vagyok. De legalább nem hazudok e téren, és nem játszom meg magam.
6. Mellesleg a "cikkben" szereplő oldalt az élettársam kapta ajándékba tőlem ;)
7. Irhattam volna azt is, hogy "Portál építést vállalok" és felsoroltam volna mihez értek, de nem szeretek vegyülni.

Nem akartam rosszat tenni, csak hát én ilyen vagyok.
Köszönöm szépen, hogy a főoldalon megtisztelt a weblabor! Így mindenképp célba ért a hirdetésem.
Nem az számít hogy itt hányan utálnak, hanem az, hogy mennyi emailt kaptam már munka ügyben ;)
Akkor mégsem vagyok egyedül?

Ui: 2006-ban, a Pannon arculatváltásakor (a "kék szirom" projektben) fél évig dolgoztam, üzleti prezentációkon, illetve multimédiás ügyfél CD-n OTTHON. Érdekes, hogy ekkora multi nem panaszkodott a stílusomra és még dicséretet is kaptam tőlük. (Ezt már csak azért irtam hozzá, mert a hozzászólások fel*******)
10

Gyors javulás :)

Heilig Szabolcs · 2008. Május. 2. (P), 23.44
A mostani hozzászólásod például teljesen rendben van. Ha így kommunikálsz amúgy, akkor érthető, hogy másnak nincs a stílusoddal gondja. A hirdetésed szövege viszont messzi nem ezt a szintet tükrözi. Megjeyzem, ilyen stílussal nem is találsz nagyon senkit, aki dolgoztatni akar. Abból az jön le, nagyon problémás a hirdető, még ha viszonylag jól is dolgozik, tuti nehéz vele kijönni.

Most akkor melyik stílus vagy te? Ez, vagy a hirdetésbeni? Vagy ez a mésnapos, az meg a besörözős? ;)
11

"ilyen vagyok"

Hodicska Gergely · 2008. Május. 3. (Szo), 14.45
Sajnálom ha valakinek nem tetszik a stílusom, ilyen vagyok. De legalább nem hazudok e téren, és nem játszom meg magam.

Ez jól hangzik meg minden, de azért ez nem teljesen így működik, nem mész be a boltba, és sz@rsz a közepére, majd azt mondod, hogy boccs, de én ilyen vagyok...

Irhattam volna azt is, hogy "Portál építést vállalok" és felsoroltam volna mihez értek, de nem szeretek vegyülni.
Valóban hatalmas egyéniség egy álláshirdetésben nem leírni, hogy mihez értesz.


Üdv,
Felhő
12

Nem releváns

Török Gábor · 2008. Május. 3. (Szo), 19.19
Nem a stílusoddal volt a baj, ahogy ez már többszörösen is kifejtésre került; egyszerűen a beküldött hirdetésed a WL irányelveinek nem tett eleget – nem konkrét, aktuális munkára vonatkozott –, ezért töröltük. Más hirdetési felületen minden további nélkül az megjelenhet, ill. a jövőben is szívesen látjuk a Weblaborhoz kapcsolódó hirdetéseidet.
18

mindenki?

sayusi · 2008. Május. 5. (H), 08.54
Ui: 2006-ban, a Pannon arculatváltásakor (a "kék szirom" projektben) fél évig dolgoztam, üzleti prezentációkon, illetve multimédiás ügyfél CD-n OTTHON.


Most akkor mindenki sorolja fel, hogy min és mennyi ideig dolgozott? (Utoljára az óvodában csináltam ilyet, csak akkor azon ment a vita, hogy kinek erősebb az apukája.) Amennyire ismerem az itteni társaságot lenne egy - két meglepő dolog és kiderülne, hogy a kis pannonos kalandod valahol a sor végén leledzik...

Szerintem legyél boldog és élvezd a neked járó - már eltelt, negyed órányi hírnevet.
19

Te kis meg nem értett egyéniség...

dtaylor · 2008. Május. 5. (H), 09.07
"Attól, hogy senki nem ért meg, még nem vagy művész".
15

merre lehetne elindulni, talán

winston · 2008. Május. 4. (V), 18.56
a hírdetésről magáról nem ejtenék sok szót, előttem már elmondták a nagyját annak, amit gondolok, így tényleg csak annyit, hogy sem stílusában, sem tartalmában nem tartom ide valónak.

ami pedig a hírdetőfelületet illeti: mindenféleképp azt az utat tartom járhatónak, hogy -akár keményen is- moderálva legyenek a hírdetések, elvégre ha mindenfél szabály nélkül bármi bekerülhet a hírdetések közé, akkor annak hamar az lesz a vége, hogy elhal a szekció, már csak pont azok nem fognak oda járni, akik tényleg érdemlegesen szeretnének munkát/munkaerőt találni.

ami nekem nagyon tetszett, az a 37s céges (!) oldalán levő megoldás (http://jobs.37signals.com/). három dolog fogott meg benne. egyszerűbbnél egyszerűbb dolgok. egyfelől le van bontva munkára (job) és "melókra" (gig), aztán pedig, hogy ezeken belül le van bontva munkatípusokra. ugye a webfejlesztés mint olyan, akármennyire is sokrétű dolog, lebontható pár (felettébb általános, de jól használható) kategóriára: programozó, designer, stb. ez vezeti a szemet, sokat segít, hogy az ember átlássa. a harmadik pedig csak annyi, hogy ki van jelezve, hogy mikor ment fel utoljára hírdetés.

gondolom itt is moderálnak, bár ezzel annyira nem vagyok tisztában, nem ismerem mélyrehatóbban a hírdetőfalat, de elég "tisztábak" tűnt. még annyit, hogy esetleg a munkakeresőket (magánszemély), és a munkaerőkeresőket (gyakorlatilag cégeket) lehetne másképp kezelni, akár kötelezően megadott adatokat tekintve, akár a hírdetés időtartamát, vagy az esetleges anyagi vonzatokat tekintve (ha ilyen célok vannak esetleg), de ez már csak egy felvetés az esetleges koncepcióra.
16

igaza van...nincs igaza::gáz

virág · 2008. Május. 5. (H), 08.38
Szerintem igaza van KenChi-nek. Jó, hogy nem kövezték őt meg azért, mert nem a Magyarországon megszokott sablon szöveggel hirdette magát. Pl. ProClub írta: "Egy részről, aki ilyen trágár hangon fogalmaz" - nem tudom milyen alapon ítéltél el valakit csakis azért mert szabadabban fogalmaz, mint az átlag. A trágárságtól ez még nagyon messzi van és ha a moderátornak nem tetszik, akkor lehet szólni és mondjuk két szavat átjavítani a szövegben, nem pedig inkvizíciós bizottságot játszani... Szerintem sokkal rosszab ez az ítélkezősdi, mint KenChi hirdetése.
Mindez persze csak az álláshirdetésre vonatkozott, viszont a másik szöveg "a felb...ták az agyamat" tartalmú eléggé visszataszító azért mert agresszív és személyeskedő. Én értem, hogy miért gondolja röhejesnek azt ami szerintem is röhejes, de ettől még visszataszító másoknak azt írni, hogy "dögöljön meg".

Úgyhogy szerintem mindkét oldal gáz...és sajna tükrözi a magyar viszonyokat.
20

Off: Elitélés

janoszen · 2008. Május. 5. (H), 09.28
Azért az elitélés kicsit erős, nem? Max helytelenítettem.
22

Moderáción a hangsúly

Török Gábor · 2008. Május. 5. (H), 10.16
Ne térjünk el a tárgytól. Nem a stílus miatt lett a hirdetés törölve, hanem - harmadszor is leírom - jelenlegi irányelveink szerinti irreleváns tartalma miatt. A bejegyzés kérdése, hogy megfelelő-e ez a moderációs gyakorlat, vagy sem. Ki hogyan tenné jobbá?
23

moderáció, követő

gex · 2008. Május. 5. (H), 11.21
annak ellenére, hogy próbálok én is úgy írni, hogy később se szégyelljem magam miatta (ami egyeseknek képmutatás, másoknak szocializálódás), szerintem kár volt beidézni KenChi blogbejegyzését, mert így kicsit eltolódott a hangsúly a "jelenlegi irányelvek szerinti irreleváns tartalom"-ról. sőt, talán nevesíteni sem kellett volna a problémát, így is tudjuk miről van szó. például a napi szinten felbukkanó, bizonyos blog.hu végződésű címre terelni akaró "állásajánlat" (most is van egy ilyen), a kőművest/szakácsot/takarítót kereső és kínáló, valamint a mindenhez értek, írjatok e-mailt típusú hirdetésekről.

véleményem szerint egyrészt kéne egy "elfogadom, hogy a weblabor.hu szerkesztősége indoklás nélkül törölheti a hirdetésem, amennyiben nem találják elfogadhatónak" checkbox, így egy szavuk sem lehet később, nektek meg nem kéne magyarázkodni, hogy szerintetek milyen egy rendes munka- vagy állásajánlat. a segítségnyújtáson kívül nem sok érdeketek fűződik a munka/állás rovathoz, és aki ezt nem tiszteli, az nem is érdemli meg, hogy használhassa. másrészt pedig - és ez talán már felvetődött párszor - az állásajánlatokat ki kéne venni a követőből. engem nagyon zavar, hogy a weblabor regulatorral megnyitott 10 új lapból 5-6-ot azonnal zárhatok be, mert olyan hirdetésekkel van tele, amik amúgy is törölve lesznek pár órán belül.
25

Nyilatkozás volt

Joó Ádám · 2008. Május. 6. (K), 18.18
Eddig is nyilatkozni kellett róla, hogy a hirdetés megfelel az irányelveknek, tehát most sem lehetne egyetlen szavuk sem.
Egyébként a követőből való kivételt is jó ötletnek tartom; aki állást keres, az úgyis figyelni fogja az adott rovatot.
26

szvsz a nyilatkozatnak meg is felelt

gex · 2008. Május. 7. (Sze), 11.38
Kijelentem, hogy a hirdetés konkrét állást/munkát érint, ami webfejlesztésre és/vagy web grafikusi feladatokra vonatkozik. Amennyiben ez nem teljesül, a hirdetést a szerkesztőség törli.

amennyire én látom ő konkrétan munkát (nem állást!) keresett, és webfejlesztés/grafika témában. az egy más kérdés, hogy nem a megszokott stílusban. szvsz innentől kezdve szubjektív, hogy mit fogadunk el és mit nem.

lényegében nem sokban különbözött a most hirtelenjében összeválogatott hirdetésektől:
http://weblabor.hu/munka/21145
http://weblabor.hu/munka/21037
http://weblabor.hu/munka/21009
http://weblabor.hu/munka/20932
és szerintem órákig lehetne folytatni a sort...
27

Mi a konkrét

Török Gábor · 2008. Május. 7. (Sze), 13.14
Ha érdekel egy fasza portal-engine [...] akkor lépj velem kapcsolatba.
Dobjatok üzenet ha van valami, ha épp nem havazok, válaszolok.

Ahogy ezt már részben Fraki is kifejtette, ez azért messze áll attól, hogy konkrét lenne. De lehet, hogy az általad javasolt kitétellel huszárvágással megoldható ez a problematika.
28

az a konkrét igen

gex · 2008. Május. 7. (Sze), 15.14
Ha érdekel egy fasza portal-engine [...] akkor lépj velem kapcsolatba.
http://minitokyo.hu [...] Itt az élő referencia.
design-t is vállalok [...] Meg minden mást.
Kik ne keressenek:
Csak web 2.0 tervekre hajlok :)
nem akartam nagyon belemenni ennek a hirdetésnek az elemzésébe, de nehéz szó nélkül elmenni amellett, hogy ez nem konkrét, miközben más hirdetések gond nélkül átmennek a rostán:
Hivatalos vizsgával rendelkező webdesigner, webszerkesztő vagyok.
Bedolgoznék cégeknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek.
A referenciáim bővítése az elsődleges céljaim között van.
és utána a link, amit direkt nem másoltam ide, mert a webdesign megcsúfolása, ami mögötte rejtőzik. ;) arról nem is beszélve, hogy ilyen a weblaboron ne jelenjen már meg.

egyébként én kíváncsi lennék a te véleményedre is. szerinted mi lenne a helyes út az álláshirdetések rendbetételének ügyében?
29

Jelezzétek

Joó Ádám · 2008. Május. 7. (Sze), 21.04
Ha az irányelveknek nem megfelelő hirdetésbe botlotok, akkor jelezzétek az info##kukac##weblabor.hu-n – eddig is eltávolítottuk őket.
33

kösz

Hojtsy Gábor · 2008. Május. 9. (P), 13.10
Kösz a linket, töröltük is. Sajnos nekünk sincs időnk minden hirdetést elolvasni, ez van, ezért örölünk a segítségnek.
30

Elfogadás

Joó Ádám · 2008. Május. 7. (Sze), 21.07
az egy más kérdés, hogy nem a megszokott stílusban. szvsz innentől kezdve szubjektív, hogy mit fogadunk el és mit nem.


Továbbra is hangsúlyozva, hogy a moderációnak semmi köze nem volt a stílushoz, tegyük hozzá, hogy az említett tevékenység jellegéből adódóan nagymértékben szubjektív; ennek ellenére, mint az megerősítést is nyert, szükséges.
24

Megszoksz, vagy…

Joó Ádám · 2008. Május. 6. (K), 18.15
Szerintem pont ugyanannyi joga van bárkinek véleményt formálni a bejegyzésről, mint a szerzőnek ilyen hangnemű bejegyzést elkövetni. Az pedig, hogy eleddig talán te vagy az első, aki nem elítélő véleményt alkotott…
A közösségek úgy működnek, hogy normákat szabnak meg, amibe itt a megnyilvánulások alapján ez – melléolvasva a blogbejegyzést – nem fér bele.
17

Maradjon

sayusi · 2008. Május. 5. (H), 08.48
Üdv!

Eleve a stílus miatt eltávolításra ítéltetett a szememben. Az, hogy nem felelt meg a felállított szabályoknak csak hab a tortán.
Nekem kimondottan tetszik, hogy a weblaboron oda kell figyelnem, hogy milyen stílusban írok és ez igaz a levlistákra is. Véleményem szerint jó a jelenlegi rendszer.
31

Wazzeg

mravo · 2008. Május. 9. (P), 09.08
Ez a stílus, pláne a blogbejegyzéssel együtt vérlázító és primitív.
Még jó, hogy szó nélkül törölve lett, nem kellett volna azt a megtiszteltetést sem megadni ennek az illetőnek, hogy címlapon foglalkozik vele a Weblabor.

A kis nonkonformista, a kis lazacsávó.

Az ilyentől nyílik ki a bicska a zsebemben, és nagyon örülhetnek az ilyen emberek, hogy nincs otthon automata kalashnyikov.

//dislikes pórnép (írja a blogján), de adózni nem adózik, sry.

APEH megy.

Nem a Weblabornak, a hirdetés feladójának azt a bizonyos családtagját.

Sorry, ez most nagyon felhúzott, de tényleg. Már korán reggel.
32

Eszmecsere a cél

Török Gábor · 2008. Május. 9. (P), 10.12
Kár túlragozni a dolgot; azért lett egy bejegyzés erejéig megemlítve a dolog, hogy a jövőben elejét vegyük a hasonló nézeteltéréseknek, és olyan szerkesztési irányelveket vigyünk tovább, amely a WL közösség számára kielégítő. Ha bármilyen ötleted van, hogy miként lehetne működőképesebbé csiszolni a Munka/állás rovatot, ne tartsd magadban (:
34

Ötletek

Max Logan · 2008. Május. 12. (H), 12.43
Jó lenne, ha a szerkeszthetőség mellett meg lenne a törlési lehetőség is a hirdetéseknél.

Innentől kicsit off:

A beállítások között jó lenne, ha állítható lenne, hogy a követőbe milyen tartalmak kerüljenek be.

A követőben (és a tartalom olvasásakor) kellene valahol egy kis gomb, hogy "Olvasottnak jelöl". Ez egyben azt is jelentené, hogy a jelölés után érkezett új kommentek nem jelennének meg újként a követőben. Soxor előfordul, hogy a témát azért meg kell nyitnom és visszamenni a követőbe, hogy eltűnjenek az "Új" feliratok, amik engem zavarnak, ha egyébként számomra érdektelen a téma.

Esetleg a "Minden friss tartalom" és a "Saját friss tartalmaim" mellé kerülhetne egy olyan fül, hogy olvasottnak jelölt tartalmak. Mivel a követőben már nem kerülne a sor elejére az olvasottnak jelölt tartalom, ezért itt lehetne követni őket, ha a későbbiekben mégis érdekli az embert a téma. Valamint itt vissza lehetne vonni az olvasott státuszt. Ekkor megint megjelenne a követőben az adott téma, ha új hozzászólás érkezik.
35

érdekes

grafóka · 2008. Május. 19. (H), 15.19
Sziasztok!

Elolvastam az egész oldalt, és elég sok, de aprócska dolgokat tapasztaltam.
Az állás rovatnál támogatom azt a javaslatot, hogy lehessen törölni azt a saját hirdetést, amelyik lejárt vagy nem aktuális, ha regisztrált tagról van szó.

Kiscsirke megnyilvánulásai: Ez csak a saját véleményem, de: én úgy gondolom, hogy ha valaki egy fórumra, vagy egy oldalra feltéved, akkor alapvető dolog az, hogy normálisan viselkedik. Ebbe beletartozik az anyázások kerülése, kivéve azokon a helyeken, ahol ez engedett, vagy éppen helyén van. Ez nem az a fórum. Ahhoz nem kell rizsázni, hogy valaki hirdetést adjon fel, munkát keressen.

Viszont én azt nem értem, hogy ha ennyire megy a szekér, akkor miért kellett ide írni?
Itt csak a rizsások hirdetnek, keresnek (összegezve kb.: ennyire jutottam).

Attól, hogy valaki káromkodik, nem lesz nagyobb, és nem fog menőnek látszani, max. butábbnak. Ha valóban 26 éves, és élettársa is van, csak sajnálni tudom. Őt magát is, és aki vele él azt is. Ez nem őszinteség, és a "sajnálom én ilyen vagyok" sem igazán tetszetős. Nem kell hazudozni, de az őszinteségtől nagyon messze áll.

Az ilyen viselkedés 2 dolog miatt van:
1.: valóban ilyen, de akkor el is kellene gondolkozni azon, hogy emberek között éljen e? Mindennel baja van, de legfőképp a világgal, és önmagával is, de ezt másokon vezeti le. Szánalmasnak találom, ha egy 26 (ha igaz?!) éves ember csak ebben a formában tud kommunikálni.
2. Valóban egy kisgyerek, mint többen feltételezik, és ezzel szeretne kiemelkedni a szürke tömegből.

A válaszában és a levelében van egy érdekes rész:
"- akik csak számlaképes embert keresnek (én nem adózok, sry)"

Ezt pedig a válaszában írta:
"Magánemberként három cégnél vagyok "főállásban" - egyiknél bejelentve, hogy azért legyen másnak is jó"

Vesézgethetném tovább az ellentmondásokat, de nincs értelme. Én sajnálom valahol szegényt, de vagy magától felnő, vagy orvosi segítséggel, de lesz belőle majd csak valami, vagy valaki.
36

Stílus!

Matyi Gábor · 2008. Május. 21. (Sze), 08.58
Szerintem jól csináljátok. Akinek a stílusa nem üti meg az általatok elvárt szintet, annak a hozzászólását szerintem mind a tartalom, mind a közösség érdekében el kell távolítani. Nem kéne lesüllyedni a terminal.hu szintjére, ahol javarészt anonimitás mögé búvó emberek osztják az észt, illetve hülyézik egymást.

Ettől függetlenül viszont érdemesnek tartanék egy olyan próbálkozást, hogy legyen egy külön hirdetési felület, cégek számára ahol ki-ki reklámozhatná saját cégének tevékenységét.

ja és grafóka beírása megszült bennem még egy gondolatot: a másik munkáját (fos phpnuke, joomla, ilyenek) nem kéne minősíteni, én már ezek alapján is eltávolítanám.
37

Megszívtam!

grafóka · 2008. Jún. 29. (V), 23.17
Sziasztok!

Nem bírom ki, hogy ne írjam meg a véleményemet. Nem a káromkodós uder, hanem a saját esetem a moderációval kapcsolatban. Ma feladtam egy hirdetést, majd kaptam egy levelet, hogy törölték. Biztosan én vagyok a gyenge elméjű, de szerintem a webhez tartozik az arculat kialakítása is egy cégnél. Az arculathoz tartozik: levélpapír, névjegy, boríték, szórólap, és természetesen a web, de ez sokszor így együtt, és NEM csak a web!! Ez saját tapasztalat, akiknek én dolgoztam, elég sokan igényelték ezt is. Ezt is beleírtam a hirdetésbe, és vszínű ezért lett törölve.
Még egy apróság: a grafikának is igen széles skálája van. Ha valaki foglalkozik webbel és más jellegű grafikával(számítógépessel), az miért nem szakmabeli, és miért nem ok? Jó lenne, ha ezt valaki megmagyarázná nekem, mert nem értem akkor sem. Nem kukás józsi vagyok, aki lomtalanítást vállal, és nem hentes, stb. Ráadásul magánszemély vagyok, és mivel a főállásomból nem tudom eltartani harmad magam, így kénytelen vagyok másodállásban, távmunkában munkát keresni, ha feltudom adni a hirdetésem.
38

Olvasd el, hogy mit írtam

Török Gábor · 2008. Jún. 30. (H), 10.52
A hirdetésed én töröltem, és ahogy azt a levélben megírtam neked, nem azért, mert nem kapcsolódott a Weblaborhoz, hanem vállalkozásodat reklámozta. Azt is megírtam a rá következő válaszlevélben, hogy amennyiben másodállást keresel, akkor ennek megfelelően írd át a hirdetésed, és tüntesd fel benne, hogy állást keresel ilyen és ilyen paraméterekkel – ez eleddig nem történt meg.
39

Nagyon szigorú vagy :)

tolmi · 2008. Jún. 30. (H), 14.06
Most néztem meg 3 álláskereső beküldését és 1 percen belül 3 volt törölve. Kellett volna a Drupalos kollega, de már nem elérhető. Konkrétan nem is értem hogy a kollega üzenetében milyen kivetnivalót leltél. Leírta mihez ért és további információkért megadott egy email címet. Keresem hogy hol volt ebben szabálytalan viselkedés.

Ez tényleg érdekelne! :)
40

Akkor sem értem

grafóka · 2008. Júl. 1. (K), 07.11
Azóta még 2 alkalommal próbáltam feladni a hirdetést. Az egyik sitebuilder, a másik webdesign és webprogramozói volt(teljesen átfogalmazva). Mind a kettő törölve lett, de fogalmam sincsen, mit nem fogalmaztam meg jól. Sajnálom... Most sem értem, miért? Szerettem a Weblabor oldalát, mert lehetett ténylegesen munkát keresni és hirdetni is. Eddig. A véleményem most is az, ami volt, és amit leírtam. Mellékesen jegyzem meg, hogy biztosan van grafikusra is igény(számítógépesre) mert amíg fent volt abban az 5 percben már kaptam levelet rá. Az inertián(nagyon jó portál volt az is) nem volt gond, anno itt sem. Kénytelen vagyok más forrást keresni, és ezzel nem én vagyok az egyetlen, sem munkaadók, sem munkát keresők között, bár rossz szájízzel. Több hirdetéssel nem próbálkozom(bár újságíróként is dolgoztam) de fogalmazni azt vszínű nem tudok, így nem látom értelmét a kísérletezgetéseknek.
Ismételten jegyszem meg: NINCS vállalkozásom, főállásban dolgozom, és másodállásban szerettem volna munkát találni magamnak, itthonra, munka után, távmunkában!
Sok sikert kívánok a továbbiakban.
41

Én sem értem

Matyi Gábor · 2008. Júl. 24. (Cs), 13.59
Tegnapi nap feladtam egy hirdetést "Bedolgozást vállalok webes témában.", a hirdetésem mára törölve lett. Legalábbis nem látom a hirdetések között. Nem értem, hogy mi a probléma. A hirdetés szövegében leírtam, hogy mikhez értek + egy egy mondatos szöveg, lényegében a címsor jobban kifejtve. A vállalkozásomat nem reklámoztam, annyit írtam, hogy számlaképes vagyok.

Kb. 1 hónappal ezelőtt szintén törölve lett egy hirdetésem. Ott "Partnercéget keresek" volt a hirdetés címe. A hirdetés szövegében nem reklámoztuk a szolgáltatásainkat, azt írtam le, hogy mikhez értek.

szóval nem értem én sem.
42

Nem állást kerestél

Török Gábor · 2008. Júl. 24. (Cs), 20.42
Akkor ismételten: munkavállalói oldalról csak álláshirdetést fogadunk. (Ezt a feladatkört tudjuk jelenlegi kapacitásunkkal tisztességesen ellátni.)
43

ennek semmi értelme...

Matyi Gábor · 2008. Júl. 28. (H), 11.04
Szerintem ha valaki (webfejlesztő) FŐÁLLÁST szeretne találni, akkor keressen fel egy fejvadász céget, vagy nézegessen álláshirdetéseket, és jelentkezzen azokra (praktikusan küldje el oda önéletrajzát). Mellékállást ilyen módon nem hirdetnek meg sehol.
44

Szerinted

Török Gábor · 2008. Júl. 28. (H), 13.49
Szerinted. Szerintünk pedig a WL munka rovatának jelenleg az a célja, hogy az állással nem rendelkezőket és az állást kínálókat segítsük egymás felé. Nem a néhány szabad vegyértékekkel rendelkező fejlesztők lekötését tűztük ki célul. A fejvadász cégek hirdetései és a WL-en megjelenő hirdetések között én azért remélem, hogy minőségbeli különbség tapintható.

Mellékállásra vonatkozó hirdetést munkaadóktól elfogadunk, példának ld. a nemrég beküldött Drupal template létrehozása témát.
45

Értetlen vagyok

Mirabella · 2008. Aug. 20. (Sze), 21.52
A héten 3 alkalommal adtam fel hirdetést, munkát keresek. Nem értem, hogy miért lett törölve? Ha csak ennyi választ kapok, akkor sosem fogom megérteni. Miért nincs egy szabály, leírás, hogy minek kell szerepelnie benne, és mi nem lehet benne. Vagy esetleg csak az egyik. Nem értem, főleg azért nem, mert a tegnapi hirdetésemet több jelenleg is olvashatóról másoltam, minimálisan átfogalmazva a saját dolgaimra. Az én hirdetésem törölve van, a többi meg nem. Mellékesen súgnám csak, hogy nem 1 olyan hirdetést olvastam, amiben nem szerepel, hogy főállást keres. Olvastam olyan megjegyzést is, ahol a webcímet nem díjjazzátok. Olyan is van benne. Sajnos, nem sok olyan portál van, ahol korrekt módon lehet munkát keresni. Régebben nem volt gond, most miért van? Én pl. nem reklámoztam semmit, nincs is cégem, vállalkozásom, semmim. Azt értem, hogy régebben olvastam, kőműves, meg festő meg nem tudom én ki keresett munkát, az nem ide való. De ha web, grafika témában keresne valaki, és nem feltétlen főállást, az miért szabálytalan?
Most néztem, az előbb feladott hirdetésem is törölve lett. Kicsit szélmalomharcnak érzem az egészet... Most sem értem, hogy MI VOLT A HIBA BENNE? Ezt is megjelent hirdetésekből vágtam össze.
46

olvasd el a threadet

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 21. (Cs), 20.46
Szia Mirabella!

Olvasd el légysi a threadet, amibe postoltál. Minden kérdésedre/észrevételedre már itt van a válasz.

Üdv,
Felhő
47

Más-más

Mirabella · 2008. Aug. 21. (Cs), 23.16
Kedves Gergő!

Egy a gondom csak: amit olvasok, és amit a hirdetésekben látok, az nem teljesen ugyan az. Van olyan hirdetés, ami nem felelne meg, és ott van, és ugyan olyan hirdetés törölve lett. Biztosan lerágott csont már az egész, és unalmas is nektek, de ahogy nézem, nem csak nekem okoz gondot, hanem másoknak is. Biztosan jó oka van annak, hogy a régi jól bevált rendszert megnyirbáltátok, de akkor is az a véleményem, hogy jó lenne egy leírt szabály, amihez igazodni lehetne, aki hirdetni kíván. Nem lenne pofára esés nekem sem, másoknak sem.
48

teljesen egyet értek

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 22. (P), 02.51
Abszolút egyetértek Veled, csak hát a weblabor is "OS" munka, és per pillanat nem nagyon van a részt vevőknek túl sok szabad ideje. Emiatt is van az, hogy simán taálhatsz olyan irdetést, ami épp nem lett törölve. Bár az kérdéses lehet, hogy mennyit ér majd egy szabályzat is, ha elkészül, ugyanis simán vannak olyan hirdetések, amik kifejezetten alkalmi munkát keresnek, és a feladójuk bepipálta a kijelentem, hogy a hirdetés konkrét állásra vonatkozik szöveget.


Üdv,
Felhő
49

nekem sokat

Mirabella · 2008. Aug. 22. (P), 07.12
Mivel jelenleg nem látom egységesnek globálisan az egészet, szerintem sok kellemetlenségzől menekül meg mindenki. Többek között a szerkesztők is, és a hirdetni kívánók is. Eddig 5 hirdetést adtam fel, mind az 5 törölve lett. Most már végképp nem tudom, mi igen, mi nem. A távmunkát keresők pl. miért nem hirdethetnek? Hisz a távmunka is lehet főállás. Én 5 évig dolgoztam főállásban távmunkában. Lassan itthon is elfogadottá válik, hogy ez is egy munkaforma. Azt értem, hogy reklámozni ne reklámozhasson senki sem céget, sem vállalkozást, de a főállás mellett miért nem lehet mellékállást keresni? Nem hentes vagy vízszerelő munkáról beszélek, hanem webről, és ezzel kapcsolatos munkákról. Nem mindenki él Budapesten, és nem is élhet mindenki. Ebből adódik, hogy a munkák 95%-a budapesti, így a vidéken lakók elesnek a lehetőségektől. Én spec. szegedi vagyok, de még soha, egyetlen szegedi munkalehetőséget nem láttam a hirdtésekben. Nem csak most, régebben sem. Így én kirekesztett lettem sokad magammal. Miért lett megváltoztatva a régi rend, hogy fő -és másodállást is lehessen keresni? Logikátlan az egész. Azt is megértem, hogy nincs időtök arra, hogy állandóan nézzétek a hirdetéseket, de így most sokkal több munkátok lett, mint amennyi volt. Sokan nem is tudják, hogy változtatva lett a szabály, ahogy én is belefutottam. Őszinte leszek: marha bosszantó az, amikor az ember nem érti, váratlanul éri az egész rendezkedés. Mivel ingyenes a hirdetés, így nyilván jogotokban áll úgy megváltoztatni a szabályt, ahogy az nektek a legjobb, de a portálról kialakult pozitív vélemények nagyon könnyen negatívvá változnak.
51

miért nem olvasod el a threadet?

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 22. (P), 12.26
Eleve maga thread is azért lett feldobva, hogy megoldás szülessen. Nem a távmunkával van gond, egy csomó ilyen hirdetés van most is. Teljesen egyértelmű volt, hogy nem állást keresel távmunkában, hanem apróbb kis munkákat. Lehet, hogy számodra logikátlannak tűnik, de szerintem itt is melítve volt, hogy az egyik fő ok, hogy per pillanat benne vannak ezek a hirdetések a követőben, amin keresztül a legtöbb ember használja a weblabort. Egy időben kezdtek elszaporodni az apró-cseprű hirdetések (amik korábban nem voltak jellemzőek, ráadásul nem volt ritka a comment spam is, vonzó a pagerank), amivel a követő kb. használhatatlanná vált. A weblabornak abszolút nem fő profilja az álláshirdetések, a látogatók nem ezért jönnek ide, hanem szakmai tartalmakért. Szerintem teljesen logikus, hogy nekik kedvezünk. Egyenlőre nem volt időnk újragondolni a hirdetési részt, pláne nem átalakítani, ezért lett egy átmeneti megoldás, hogy munkaválalói oldalról csak konkrétan állás keresést fogadunk el. Sajnálom, hogy ez Téged épp negatívan érint, de nem hiszem, hogy ezen kéne hogy múljon, hogy milyen képed van a weblaborról. Jó pár ember rengeteg időt ölt bele a szabad idejéből, hogy másokat segítsen itt!


Üdv,
Felhő
54

Bocs

Mirabella · 2008. Aug. 22. (P), 18.42
Nemtudok mást, bemásolom már a többedik alkalommal feladott hirdetésem.
Első alkalommal anonym feladóval tettem. Most nem. Ebben pl.: mi az, ami nem felel meg a kritériumoknak, ami miatt törölve lett? Ugyan ezt a szöveget most adtam fel 3. alkalommal 2 nap alatt. Ebből hogy derülne ki, hogy konkrétan nem állást keresek? Komolyan mondom, ha kiderül, így kapásból, akkor fejet hajtok. De sok olyan cég van itt a kis országunkban is, akik pont ilyen munkákkal foglalkoznak, és távmunkában dolgoztatnak.

Mirabella – 17.34 – Munkát/állást keres
Grafikusi és webfejlesztői munkát keresek távmunkában.

Amit vállalok:
- webdesign, redesign
- design vágás, html, css
- logók
- bannerek
- névjegykártyák(kisarculat is)
- plakát
- szórólapok, prospektusok készítése.
56

ez igy nem igaz

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 25. (H), 06.57
Nem mentettem el a hirdetésed szövegét, így lehet, hogy nem lesz pontos, de amit legutoljara föladtál, abban is konkrétan szerepelt, hogy kisebb projek jellegű munkák is érdekelnek. Csodálkoztam is magamban, hogy ezt adod fel a threadben elhangzottak után. :-/

Ja és nem értem, hogy miért hozod elő már megint a távmunkát, amikor szó volt róla, hogy senkinek sincs semmi baja a távmunkával :-/, olyan, mintha write only módban lennél.

Üdv,
Felhő
57

hm

Fraki · 2008. Aug. 25. (H), 10.49
Akkor valaki nem emlékszik jól. Mindenesetre ha tényleg ez a kulcsszó, hogy projektmunka, akkor nyugodtan kiírhatjátok a nyilatkozatba, hogy projektmunkát nem szabad keresni, és máris minden félreértés előre tisztázva van. Tényleg, miért nem szeretnétek normálisan, egyértelműen fogalmazni? Ti tényleg azt hiszitek, hogy a projektmunka és az alkalmazotti között az a különbség, hogy az egyik „konkrét”?

Addig is besegítek egy kicsit: http://weblabor.hu/munka/22213
58

hmmm

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 25. (H), 15.41
Akkor valaki nem emlékszik jól.
A hm alapján némi kétkedést érzek a mondatodban, amit nem igazán értek, de ez legyen a te bajod.

Mindenesetre ha tényleg ez a kulcsszó, hogy projektmunka, akkor nyugodtan kiírhatjátok a nyilatkozatba, hogy projektmunkát nem szabad keresni, és máris minden félreértés előre tisztázva van.
Szintén nem értem a tényleg szót sem ebben mondatodban, de a lényeg, hogy írtam a szerkesztőségi listára, hogy írjuk már át ezt a szöveget, mert túl sok a gond mostanában ezzel kapcsolatban.

Az azért jól látszik, hogy vannak akik tök normálisan tudomásul veszik, hogy nem lehet ilyet, és van aki pedig elkezd összeesküvés elméleteket gyártani, hogy biztosan azért töröltük, mert vele akarunk kiszúrni. Mintha nem is lenne jobb dolgunk, illetve lenne erre bármilyen inditékunk is.

Ti tényleg azt hiszitek, hogy a projektmunka és az alkalmazotti között az a különbség, hogy az egyik „konkrét”?
Te mit gondolsz? ;)

Addig is besegítek egy kicsit: http://weblabor.hu/munka/22213
Köszi, töröltem.


Üdv,
Felhő
59

tényleg

Fraki · 2008. Aug. 25. (H), 16.54
Honnan kéne, hogy ez egyértelmű legyen? Keress rá a projekt szóra ebben a topikban. Gábor is a "konkrét munka" kifejezést említi, ami a posztban idézett eset kontextusában érthető, rám hivatkozott, én meg egyfajta rászorultsági elvre, azazhogy a srác (kenchi) voltaképp el se döntötte, hogy munkát keres-e (el van havazva).

Ez teljesen más attól, hogy valaki projektmunkát keres ugyanazon okból, amiért az, aki állást: hogy megkeresse a kenyerét. Ez nem a szabad vegyértékekről szól. És nem véletlen, hogy a távmunka idekeveredik, mert aki távmunkára akar berendezkedni, az érthető módon projektmunkákra pályázik, ez a kettő valamilyen szinten összekapcsolódik. (Tudom, amellett, hogy vannak távmunkás állások.)

„Az azért jól látszik, hogy vannak akik tök normálisan tudomásul veszik”

Attól, hogy nem emelik fel a hangjukat, még nem biztos, hogy értik. És tele vannak a hirdetések jó szándékú projektmunka-hirdetéssel, tehát nyilvánvalóan nem értik.

„van aki pedig elkezd összeesküvés elméleteket gyártani”

Ki gyárt összeesküvés-elméleteket (és mi értelme ennek a burkolt ad hominemnek, most replikázhatnék, hogy valaki meg paranoiás)? Én annyit mondtam, hogy a "konkrét munka" kifejezés abszolút homályos, nem véletlen, ha félreértik/nem értik, és lehet, hogy ti nem is vagytok tudatában ennek.

„Te mit gondolsz? ;)”

Nem tudom, komolyan kérdeztem.

„a lényeg, hogy írtam a szerkesztőségi listára”

Az jó.
55

Válasz?

Fraki · 2008. Aug. 23. (Szo), 12.06
Az #54-es kérdésre én is várom a választ. Már csak a többiek számára is jó lenne, okulásként.
50

Nincs ez rendben.

Fraki · 2008. Aug. 22. (P), 08.52
Abszolút megértem az értetlenséget, nem világos, hogy a konkrét és az alkalmi miért zárják ki egymást, ezt nem ártana letisztázni, már csak magatoknak is, mert gyanítom, hogy a következetesség hiánya elsősorban ezzel magyarázható, semmint a moderáció kapacitáshiányával (melyet egyébként nem vitatok).

Amit a hirdetésnél be kell pipálni, az a következő szöveg:

„Kijelentem, hogy a hirdetés konkrét állást/munkát érint, ami webfejlesztésre és/vagy web grafikusi feladatokra vonatkozik. Amennyiben ez nem teljesül, a hirdetést a szerkesztőség törli.”

Na most ha én állást vagy munkát keresek, akkor az valamilyen értelemben már eleve nem lehet konkrét, hiszen azért keresem, mert még nincs. Tehát itt az a szó, hogy „konkrét” nem vonatkozhat másra, mint a célzott feladatra, munkakörre és kínált képességre. Ebbe pedig belefér a másodállás és távmunka is, meg az alkalmi, meg a szabad vegyérték is, egyszerűen ez a megfogalmazás ezekről a paraméterekről semmit nem mond, ezt jó lenne látni. Ráadásul, mint írja, ugye, a távmunka is lehet főállás.

Most egyébként elkezdhetnék nyelvészkedni, hogy például nem egyértelmű, hogy az „ami webfejlesztésre és/vagy web grafikusi feladatokra vonatkozik”, az csak egy álvonatkozói mellékmondat, vagyis az „ami” és-ként értendő, vagy pedig valódi vonatkozói (kihagyott utalószóval – olyan konkrét állást/munkát érint), és akkor a vonatkoztatott főnévi csoport (konkrét állást/munkát érint) jelzőjének (konkrét) kifejtéseként értendő/érthető.

A lényeg az, hogy ahogy nézem, ez a kitétel az égvilágon semmit nem magyaráz a törlési elvekről, és nem igazán alkalmas arra, hogy ilyen téren hivatkozzatok rá.
52

lásd előző postom

Hodicska Gergely · 2008. Aug. 22. (P), 12.36
Abszolút megértem az értetlenséget, nem világos, hogy a konkrét és az alkalmi miért zárják ki egymást
Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy olvasd végig a threadet, illetve más threadekben is volt már erről szó, de az előző postomban részletesen kifejtettem.

ezt nem ártana letisztázni, már csak magatoknak is,
Szintén elhangzott ebben a threadben is, hogy csak állás keresést fogadunk el, alkalmi munkát nem. Szerintem ez elég egyértelmű, pontosan ott van a baj, hogy egy hozzászólásról nem mindig lehet eldönteni, hogy melyik kategóriába is tartozik (pont a távmunkás postok miatt). Én az egyértelműen nem állás kereséseseket szoktam törölni. Persze aki a kákán is csomót akar keresni vagy épp egy törlés kapcsán negatívan érintett, az rámondja 1-1 postra, hogy ez tök egyértelmű: nem mindig az.

Na most ha én állást vagy munkát keresek, akkor az valamilyen értelemben már eleve nem lehet konkrét,
Szerintem mint nyelvész valszeg rájöttél, hogy itt a "konkrét" az a "konkrétan" értelemben szerepelt.


Üdv,
Felhő
53

konkrét

Fraki · 2008. Aug. 22. (P), 14.33
„Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy olvasd végig a threadet”

Végigolvastam. (Megj., elég obstruktívnak tűnik nekem ez a sok hivatkozás az érdemi párbeszéd helyett, a hülyének nézés esete látszik fennállni, de ez nem biztos, hogy baj.)

„csak állás keresést fogadunk el, alkalmi munkát nem”

Ez sem derül ki abból a csekboxból, ahol hirdetni kell. Akkor lehet, hogy jobb lenne konkrétan leírni, hogy szabadúszók ne hirdessenek, mert így, hogy külön perjelezve van, hogy "állást/munkát", ezt a distinkciót épp hogy elmossátok. Vagy az is jó, ha beírjátok, hogy csak bejelentett alkalmazotti munkaviszonyt szabad keresni.

„Szerintem mint nyelvész valszeg rájöttél, hogy itt a "konkrét" az a "konkrétan" értelemben szerepelt.”

? (oszt ez mit változtatna a dolgon??)

Ismétlem, az a csekbox, amit be kell pipálni, semmit nem mond. Ha meg most erre a topikra kezdünk el hivatkozgatni, akkor lehet, hogy a csekboxos nyilatkozatba ki kéne rakni egy idevezető linket. De ennek se volna sok értelme, mert én legalábbis ebből a topikból sem sokmindent hámoztam ki, ugyanúgy vagy a nyilatkozatra megy a hivatkozás, vagy gördítődik tovább a homály.

Ha valóban ez a különbség, hogy az egyik bejelentett állás, a másik szabadúszó (projektalapú szerződéses), ez értelmes beszéd, de ez a konkrét/nem konkrét(an:)) dolog nekem elég zagyva; vagy ha kicsit diplomatikus akarok lenni, akkor azt mondom, szubjektív megfogalmazás, amit nem csoda, ha sokan nem értenek (egyelőre még én se).

Továbbá felmerül a kérdés, hogy mi értelme ennek (erről már esik szó a topikban, bár elég felszínesen), hiszen feladhatok úgy is egy hirdetést, hogy nem jelzem a munkaviszony jellegét (mert nem is érdekel, ha alkalmazotti, alkalmazotti, ha szerződéses, szerződéses, eldönti az idő), akkor ez most törlendő? Vagy mindenkinek be kéne írni, hogy „alkalmazotti viszonyt keresek”?

Na, szóval messze nem egyértelmű, így a bíráskodás vérszubjektív, aminek nem is biztos, hogy tudatában vagytok (legalábbis ebből a konkrét-as szálból erre következtetek).