ugrás a tartalomhoz

fórum

Civilized Discourse Construction Kit

Joó Ádám · 2013. Feb. 7. (Cs), 03.48
Jeff Atwood a StackOverflow után fórumszoftvert indít
 

Tippek, hogy biztos válaszoljanak a fórum kérdésedre !

janoszen · 2010. Szep. 21. (K), 18.10

Amivel a kezdők abszolút ki tudják verni a biztosítékot az öreg rókáknál, az a nem megfelelő postolás. Nézzük, mire érdemes figyelni.

Pásztor János (proclub) a Weblabor közösségének aktív tagja, a fórumban rendre segít a bajba jutottakon. Ahhoz, hogy a felvetett problémákra minél jobb minőségű és minél pontosabb (vagy: egyáltalán) megoldást lehessen nyújtani, célszerű a kérdés megfogalmazásakor néhány tanácsot szem előtt tartani. Proclub az alábbiakban 13 pontban sommázta az általa legfontosabbnak vélt szempontot. (a szerk.)

Új fórum rovat az eladó könyvekre

Török Gábor · 2010. Már. 18. (Cs), 20.24
Hébe-hóba érkeznek a fórumba eladó könyvekre vonatkozó hirdetmények, amelyek ezidáig dedikált témakör hiányában a Minden más rovatba kerültek. Többen hangoztattátok bizonytalanságotokat, vajon jó helyre küldtétek-e a hirdetéseket. Hogy a jövőre nézve ennek elejét vegyük, létrehoztunk egy Eladó könyvek rovatot, ahol a megszokott rendben bárki meghirdetheti feleslegessé vált kiadványait. Egy feltétellel.

Megjelent a phpBB 3.0.0

Joó Ádám · 2007. Dec. 15. (Szo), 13.10
Megjelent a népszerű fórummotor 3-as verziója
 

Átstruktúráltuk fórumunkat

Hojtsy Gábor · 2007. Szep. 8. (Szo), 14.07
Annak érdekében, hogy a trendeket jobban tudjuk követni, illetve teret biztosítsunk különböző fejlesztői közösségeknek is, a mai napon jónéhány változtatást hajtottunk végre a fórumban. Összevontuk a három PHP-hez közeli témát, és az ASP.NET illetve Java fejlesztésre is külön témacsoportokat hoztunk létre (olvasói kérésre), bár a Weblabor fórumozóinak előélete nem arra mutat, hogy ezeket a témaköröket gyorsan betöltenétek új témákkal.

A felület kialakítást illetően a nagyon nagyra duzzadt HTML/Ajax/JavaScript/Flash témacsoportból a Flash, XUL és Silverlight (azaz a weben nem natív felület kialakító és multimédiás eszközök) külön témacsoportot kaptak. Ide is átmozgattunk minden meglévő témát, jelentősen automatizált módszerekkel, némi kézi minőségbiztosítással. A fórumok elrendezése is megváltozott, a legnépszerűbb kliens oldali felületkialakítási témakörök után a szerver oldali fejlesztés, majd az átfogóbb, több területet érintő témakörök következnek.

Reméljük a változások elnyerik fórumozóink tetszését, és természetesen továbbra is nyitottak vagyunk midnen javaslatra, ami a fórumok jobbítását célozza. Kérdés, hogy Perl/Python/Ruby témában fórumozni szerető olvasóink el tudják-e képzelni a számukra releváns témaköröket fórum struktúránkban.
 

Megjelent a phpBB3 RC1

Joó Ádám · 2007. Május. 20. (V), 23.15
Az ötödik béta után megjelent a nagymúltú fórumrendszer harmadik verziójának release candidate kiadása, mely a hosszú fejlesztés után minden bizonnyal újra a vezető fórummotorok közé emeli a phpBB-t. Emellett a Magyar phpBB Közösség közétette a béta verziójú magyar nyelvi csomagot is, mely egyelőre a felhasználói felület fordítását tartalmazza.