ugrás a tartalomhoz

Readable serial object notation -- A superset of JSON

Török Gábor · 2010. Már. 16. (K), 18.31
JSON-on alapuló fájlformátum főként konfigurációs állományokhoz
 
1

Nem szeretnék károgni, de...

prom3theus · 2010. Már. 17. (Sze), 11.59
Nem szeretnék károgni, de ez úgy látom, mégegy értelmetlen konfig formátum, amitől csak lassabb lesz egy PHP kód. Azt sem látom be, hogy olyan húde sokkal kisebb lenne, mint a JSON, amiből ha az összes fölösleges whitespace-t kitrimmelem, akkor feleakkora lesz mint az RSON-os megfelelője (igaz, ettől olvashatóbb még nem lesz). Bár szerintem a JSON sem olvashatatlan ha normálisan van formázva. Arról nem is beszélve, hogy míg a JSON-t a legtöbb webes nyelv támogatja valamilyen natív megoldással, addig ezt a bigyót nem.

Hozzáteszem: én már a YAML-mániát se bírtam megérteni, pedig ennyire azért nem vagyok korlátolt szvsz. (jó: konkrétan miután megnéztem, mi a YAML, azt mondtam, hogy ez a formátum a legnagyobb kitolás a fejlesztői társadalommal szemben a C++ óta...)
2

Off

Max Logan · 2010. Már. 17. (Sze), 12.35
Off kérdés: mi a gond a C++-al (nem használtam, csak tudom, hogy mi az, így érdekelne a válasz)?
3

Ezt így elég hosszasan lehetne fejtegetni

prom3theus · 2010. Már. 17. (Sze), 13.45
Ezt így elég hosszasan lehetne fejtegetni - szerintem ismerkedj meg a nyelvvel legalább felületesen és meg fog világlani előtted :-)

Bár egyébként én ezt a hasonlatot inkább poénnak szántam, azért nem teljesen alaptalanul mondom, azt hiszem.
4

Nehéz

saxus · 2010. Már. 17. (Sze), 19.25
Mert nem egy PHP, amiben 0 tudással lehet már gányolni valamit, hanem meg kell tanulni normálisan használni, ami nagyon-nagyon sok idő.

Ezen kívül hozzá jön még a C minden előnye és hátránya, valamint az, hogy ez csak egy nyelv, amihez utólag szabványosítva lett az STL (standard template library), de ez önmagában még mindig nagyon sovány szemben pl. egy Java-val vagy egy .NET frameworkkel. Szóval, ha az ember kezd egy projektet, eldöntheti, hogy milyen kész megoldással indul neki (pl. Qt, Boost, vagy egyéb).

Ettől függetlenül *szerintem* nem rossz nyelv, csak tényleg pilótavizsgás, ha az ember komolyan akar vele foglalkozni.
5

Örvendetes volna

prom3theus · 2010. Már. 18. (Cs), 14.51
Örvendetes volna, ha a frusztrációidat nem egy fórumon vezetnéd le személyeskedéssel és/vagy mások degradálásával, meg fellengző stílussal. Remélem felismered ennek szükségességét és elnézed nekem, hogy felhívtam erre a figyelmedet.
6

?

Joó Ádám · 2010. Már. 18. (Cs), 18.28
Ez a válasz biztos nem tévedt el? Mert szerintem ezúttal te voltál kicsit frusztráltabb a kelleténél.
7

Mi a bajod?

saxus · 2010. Már. 19. (P), 02.13
Neked most mi a bajod? Jött egy kérdés, én elmondtam rá a véleményem: C++ egy nehéz nyelv, normális tervezést és odafigyelést igényel, nem lehet csak úgy összecsapni benne valamit, mert annak nagyon súlyos következményei vannak.

Azt meg végképp nem vágom, hogy hol személyeskedtem.

Maximum arra tudok gondolni, hogy a "PHP-ben gányolni"-t magadra vetted, pedig nem neked szólt, csupán arra akartam rámutatni, hogy míg PHP-hez egy tetszőleges random 0 kilométeres minimális logikával megáldott embert oda tudsz állítani és ő jó esetben össze is fog csapni valamit, ami könnyen lehet, hogy egy ordas nagy gányolás lesz, addig C++ esetén esélytelen ezt megcsinálni.