ugrás a tartalomhoz

Archívum - Már 26, 2003

PHP Weekly - 129.

Granc Róbert · 2003. Már. 26. (Sze), 12.41
Szokásunktól eltérően nem sorrendben jelenítjük meg a Zend heti hírleveleket, de ez a (múlt heti) hírlevél tartalmaz olyan érdekességeket, amelyért még ezt a "kavarást" is érdemesnek tartottuk megkockáztatni.

A Zend szokásos heti hírlevelének 129. számából:

4.3.2 RC 1 - Megjelent a PHP 4.3.2 első kiadás előtti változata. A változtatások listája itt érhető el, a forráskód itt, a Windowsos változat pedig itt tölthető le.

Ebben a változatban már kipróbálható az új Apache2 SAPI, amelyet a konfiguráláskor a "--with-apxs2" kapcsolóval lehet beállítani. Mivel a 4.3.x sorozat nem hoz új funkciókat, az új SAPI (az apache2handler) ugyanúgy használható, mint az előző SAPI (az apache2filter), de sokkal jobban működik, valamint egy komoly, összeomlást okozó hibát is javít. Az egyetlen jelentős különbség, hogy a legújabb Apache 2 változatot igényli, azaz minimum a 2.0.44 Apache a követelmény, de az amúgy is olyan hibajavító kiadás, hogy mindenkinek azt kellene futtatni...

A fejlesztők szeretenék, ha az új PHP verziót minél többen tesztelnék és visszajelzéseket is kapnának - különösen a 64 bites rendszereket használó felhasználóktól.

PHP Weekly - 130.

Granc Róbert · 2003. Már. 26. (Sze), 11.57
A Zend szokásos heti hírlevelének 130. számából:
64 bites kérdések - A Zend heti hírlevélben néhány héttel ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy Dave Hall elkezdte tesztelni a 64 bites kompatibilitást. Ennek folytatásaként Dave most egy kis leírást tett közzé (valós példákkal illusztrálva), amely segítségére lehet mindenkinek, aki C alapú kiegészítőket ír PHP-hez, hogy tiszta 64 bites kódot készítsen.
Dokumentálatlan .ini beállítások - Joey Smith ásta át magát az elérhető .ini beállításokon, és eközben felfedezte, hogy a következő beállításokhoz létezik kód, ám ezek mégsem érhetők el a felhasználó számára: mssql.connect_timeout, mssql.timeout, és mssql.datetimeconvert. A fejlesztők most vizsgálják az érintett kódot, és mivel az már benne van a 4.3.x sorozatban, a következő, 4.3.3 kiadásnak része is lehet ez a három új .ini beállítás a megfelelő tesztek sikeres elvégzése után.