ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 130.

Granc Róbert · 2003. Már. 26. (Sze), 11.57
A Zend szokásos heti hírlevelének 130. számából:
64 bites kérdések - A Zend heti hírlevélben néhány héttel ezelőtt már beszámoltunk arról, hogy Dave Hall elkezdte tesztelni a 64 bites kompatibilitást. Ennek folytatásaként Dave most egy kis leírást tett közzé (valós példákkal illusztrálva), amely segítségére lehet mindenkinek, aki C alapú kiegészítőket ír PHP-hez, hogy tiszta 64 bites kódot készítsen.
Dokumentálatlan .ini beállítások - Joey Smith ásta át magát az elérhető .ini beállításokon, és eközben felfedezte, hogy a következő beállításokhoz létezik kód, ám ezek mégsem érhetők el a felhasználó számára: mssql.connect_timeout, mssql.timeout, és mssql.datetimeconvert. A fejlesztők most vizsgálják az érintett kódot, és mivel az már benne van a 4.3.x sorozatban, a következő, 4.3.3 kiadásnak része is lehet ez a három új .ini beállítás a megfelelő tesztek sikeres elvégzése után.

A "szuperglobális" változók a 2. Zend motorral - Andrei Zmievski a PHP-GTK kiegészítővel és a legfrissebb fejlesztői kóddal dolgozott, amikor észrevette, hogy a "PG(http_globals)[TRACK_SERVER_VARS]" változó nem kap értéket, mert a kód nem hivatkozik a "$_SERVER" változóra.
Ha valaki a PHP 5-tel használandó kiegészítőt készít, az ideiglenes megoldás a következő:
zend_is_auto_global("_SERVER", sizeof("_SERVER")-1 TSRMLS_CC);.
Egy másik példa az "ext/standard/info.c" fájlban található.
A htmlentities() cirill betűk támogatása - Antony Dovgal hasznos foltja kijavítja a cirill betűk hibás támogatását a htmlentities() függvényben. Antony kódja mind a KOI8-R, mind a Windows-1251 és CP866 karakterkészletekből felismeri a cirill betűket. A javítás a 4.3.3-ban jelenik meg.
Hibaüzenetek - A múlt heti levelezést követően az a döntés született, hogy a hibaüzenetek alapértelmezettként nem tartalmazzák majd az adott funkció webes leírására vonatkozó hivatkozást. A funkciót használni kívánó fejlesztők üzenetet kapnak arról, hogyan kell bekapcsolni azt.
ICU kiegészítő - l0t3k közzétette a levelezőlistán az egyelőre alfa állapotban lévő ICU kiegészítőjének részleteit, amely olyan funkciókat valósít meg, amelyek egyelőre hiányoznak a PHP5 dizájnjából. Egyelőre a következőket tartalmazza: dátum/idő/időzóna kezelés, betűkészletek és forráskezelés, formázás és feldolgozás (számok, dátumok, üzenetek, stb), valamint általános Unicode osztály a hasznos metódusok szokásos kiegészítésével.
Ha valakit érdekelt a PHP nemzetköziesítésében, nézze meg az eredeti üzenetet, amely sokkal több részletet tartalmaz, valamint segítségkérés is egyben.