ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 2001

november 30

Hol van?

webtop · 2001. Nov. 30. (P), 16.19
melyik az a php fájl a post nukeban amelyik a blokkokat hozza létre és rakja őket egymás alá?
 

november 30

Keresek ingyenes tárhelyet ahol futattható a php-beli emailküldés

schanda · 2001. Nov. 29. (Cs), 23.25
Nagyon fontos lenne, hogy találjak egy ilyen tárhelyet. A tippeket előre is köszönöm.
 

november 29

Attachment PHP mail-ben?

SilentBob · 2001. Nov. 28. (Sze), 22.16
Hali mindenki!

Kellene egy kis segítség:
PHP-ből szeretnék egy mail-t küldeni, melyhez a T. felhasználó csatolhatna egy file-t a saját merevlemezéről (pl. word doksi).
Nekem ez nem ment, köszönném az építő ötleteket!

Köszi
 

Mail attachment PHP-ből

SilentBob · 2001. Nov. 28. (Sze), 22.09
Hali mindenki!

Kellene egy kis segítség:
PHP-ből szeretnék egy mail-t küldeni, melyhez a T. felhasználó csatolhatna egy file-t a saját merevlemezéről (pl. word doksi).
Nekem ez nem ment, köszönném az építő ötleteket!

Köszi
 

A PHP kézikönyv felmérés eredménye

Granc Róbert · 2001. Nov. 28. (Sze), 17.32
Nagyrészt magyar eredetű az a kezdeményezés, amely egy teljesen új kinézetű, jelentősen kibővített, kényelmesebb, jobb .chm (a Windows Súgó formátuma) kézikönyv elkészítését tűzte ki célul.

Amint arra mi is felhívtuk korábban a figyelmet, egy szavazást indítottak a kezdeményezés weboldalán annak felmérésére, mit is várnak pontosan a felhasználók a kézikönyvtől.

Letölthető a PHP 4.1.0

Granc Róbert · 2001. Nov. 28. (Sze), 17.08
Habár még nem került fel a "letöltések" oldalra a php.net-en, de hivatalosan is elérhető a végleges 4.1.0.

A legnagyobb változtatás talán az, hogy a $_GET és $_POST tömbök alapértelmezettként globálisak, valamint ajánlott a php.ini-ben a set register_globals=off kapcsoló használata.

Forráskód letöltése: http://www.php.net/distributions/php-4.1.0.tar.gz

Windowsos változat letöltése: http://www.php4win.com/~daniel/php-4.1.0-Win32.zip

Figyelmeztetés!

A fenti kiadásban újabb hibát találtak, amelyet úgy tűnik, a Zend Optimizer 1.1 kikapcsolása ideiglenesen orvosol... Erősen ajánlott a php.net hivatalos bejelentésének megvárása, és csak a hamarosan megjelenő javított változat telepítése...
 

november 28

PostNuke 0.70 fordítás

Granc Róbert · 2001. Nov. 27. (K), 23.12
Nos, a 0.70 (Rogue) egy nagyon laza kis fordítóeszközt tartalmaz, amely beolvassa az összes fordítandó sztringet minden fájlból, majd összehasonlítja a már meglévő fordításokkal és temp fájlokat készít összekombinálva a már meglévő és a hiányzó sztringeket. Így csak a temp fájlokat kell végigböngészni, a pár ( :) ) hiányzó sztringet beírogatni, és kész is.
Ennek alapján nagyjából készen is van a 0.70 fordítása, csak a Web_Links modulé hiányzik még...
 

november 26

PHP Weekly - 64.

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 12.41
A Zend 64. hírleveléből:

Végső RC azaz "utolsó megjelentetés előtti változat - a megjelentetés folyamata kicsit változni fog a jövőben, mégpedig úgy, hogy a stabil, végleges megjelenések előtt egy "Final RC" jelenik majd meg, amelyben hibajavításokon kívül más változtatásokat már nem eszközölnek. Ha jelentős hiba merül fel, új "Final RC" jelenik meg, majd a hibák kijavítása után teszik elérhetővé a végleges, stabil verziót.

PHP 4.1.0 RC3 - ez lenne most a "Final RC", azaz a megjelenés előtti utolsó előzetes. A források letölthetőek innen: http://www.php.net/~zeev/php-4.1.0RC3.tar.gz, a Win32-es változat pedig innen: http:// phpuk.org/~james/php-4.1.0RC3-win32.zip, habár ez a Windowsos változat még nem igazán működik együtt az Apache 2-vel.

PostNuke 0.7 preview

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 11.50
A PHP-Nuke és PostNuke eddigi változataiból hiányzott jó néhány olyan funkció és tulajdonság, amelyet sokak elengedhetetlennek tartottak ahhoz, hogy maguk is használni kezdjék e tartalomkezelő rendszereket.

A PHP-Nuke irányvonaláról, a fejlesztési tervekről semmit sem lehet tudni, egyre inkább úgy tűnik, hogy fejlesztője véletlenszerűen (esetleg a konkurrenciát figyelve) rak bele új funkciókat, a hibákat hol javítja, hol nem...

Ezzel szemben a PostNuke már a kezdetektől fogva egyértelmű, világos "roadmap"pel, tervekkel rendelkezett, amelyet a fejlesztők többé-kevésbé tudtak is követni.

Tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett a fejlesztése, megtekinthető, mindenki által kipróbálható a 0.7 verzió előzetese, és egy hét tesztidőszak áll a fejlesztők rendelkezésére a felmerülő hibák kijavítására.

PDF készítése modulok nélkül

Granc Róbert · 2001. Nov. 26. (H), 11.12
Egy vadiúj PHP-s osztály lehetővé teszi egyszerű PDF dokumentumok készítését bármilyen külön telepítendő modul nélkül is. Képeket is tartalmazó PDF készítéséhez viszont egyelőre szüksége van telepített GD könyvtárra.

Honlap és letöltés: http://www.ros.co.nz/pdf/