ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 5, 2001

PHP Weekly - 61.

Granc Róbert · 2001. Nov. 5. (H), 12.59
A 61. Zend hírlevélből:

MySQL 4.0.0 - a CVS már tartalmazza a kódot, amely megszünteti a konfliktusokat és a szál-biztonsági problémákat a MySQL legújabb változatának használatakor. Az aktuális CVS verziót mindig le lehet tölteni a napi frissítésű snapshot oldalon.

phpinfo - a phpinfo() funkcióban egyes értékek hibásan jelenhettek meg. A javítás bekerült a CVS-be, japán szerzője pedig CVS hozzáférést kapott, miután kifejtette, hogy szívesen segítene más hibák javításában vagy modulok programozásában is.

PostNuke 0.64

Granc Róbert · 2001. Nov. 5. (H), 11.35
Nos, sikerült végre időt szakítanom arra is, hogy a phpinfo motorját frissítsem a PostNuke 0.64-re. Mint látjátok, minden probléma nélkül, simán (és gyorsan) ment - egyedül a fórumot nem tudtam átkonvertálni még, de hamarosan az is meglesz. Ha valami hibát találtok (a letöltések és a linkek még nincsenek teljesen magyarítva, arról tudunk :))), írjátok meg nekem!

Köszi!

Robi rgranc##kukac##freemail.hu

Ehhez kapcsolódóan: valójában azon gondolkodtam, hogy a legújabb CVS kódot telepítem fel, mert abban már annyi változtatás van, hogy talán megérte volna. Végül csak az index.php változtatásait vettem át a fejlesztői változatból, amelynek a lényege, hogy az alapértelmezett modult (ami nálam pl. a News, azaz a hírek) nem a redirect() függvénnyel hívja meg, hanem inlude-olja a modules.php-t. Az eredmény a címsorban látszik: a kezdőoldal linkje újra index.php.

A CVS-ben lévő fejlesztő kód főbb változásai még a PostNuke 0.64-hez képest: adatbázisfüggetlen kódréteg a PEAR::DB alapján, javított blokk- és adminisztrációs rendszer, modulokra bontott user rendszer, stb.

A PEAR::DB rendszert viszont (relatív lassúsága miatt) a napokban váltja fel a kódban az ADODB, valamint hamarosan elkészül az autentikációs és tagsági rendszer teljes átdolgozása is, úgyhogy érdemes várni a következő (0.7) verzióra... :)
 

Le lehet lopni a .php fájlokat?

Anonymous · 2001. Nov. 5. (H), 00.20
A .htm (html) és más statikus fájlokat egy webszerről könnyedén le lehet egy az egyben másolni. Meg lehet-e ezt tenni a .php fájlokkal is? GetRight, Webcopier vagy egyéb letöltésvezérlő, vagy offline böngésző segíthet ebben? Ha igen, hogyan lehet az esetleges lopás elen védekezni?