ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 61.

Granc Róbert · 2001. Nov. 5. (H), 12.59
A 61. Zend hírlevélből:

MySQL 4.0.0 - a CVS már tartalmazza a kódot, amely megszünteti a konfliktusokat és a szál-biztonsági problémákat a MySQL legújabb változatának használatakor. Az aktuális CVS verziót mindig le lehet tölteni a napi frissítésű snapshot oldalon.

phpinfo - a phpinfo() funkcióban egyes értékek hibásan jelenhettek meg. A javítás bekerült a CVS-be, japán szerzője pedig CVS hozzáférést kapott, miután kifejtette, hogy szívesen segítene más hibák javításában vagy modulok programozásában is.

empty("0") - az empty() funkció azt ellenőrzi, vajon egy szöveges változó üres-e vagy sem. A "0" paraméterre eddig (hibásan) igaz értéket adott vissza. Még kérdéses, hogy a javítás belekerül-e már a PHP 4.1-be, lehet, hogy csak a 4.2 része lesz majd.

Windows XP - a PHP sikeresen fordítható és telepíthető a Microsoft új platformján, így a héten az XP hivatalosan is rákerül azon operációs rendszerek listájára, amelyek alatt a PHP használható.

Clibpdf - Az új cpdf_buffer_length(), funkció a clibpdf kiegészítővel használható, és lehetővé teszi egy PDF dokumentum pontos méretének meghatározását bájtokban - egy nagyon hasznos funkció a Content-Length: fejléc kiküldéséhez.

echo vs. html kimenet - egy csoport PHP felhasználó nyilvánosan feltette a kérdést a fejlesztői csapatnak, hogy vajon az echo használata-e a gyorsabb, vagy a "kilépés" html módba a php tag bezárásával?

Zeev Suraski gyors válasza szerint az echo technikailag ugyanolyan szinten van, mint a normális html kimenet, és nagyon kis sebességkülönbség van a két módszer között - de

a PHP 3 esetén az echo jelentősen lassabb lehet.

dbtcp kiegészítő - készül, amely lehetővé teszi az azonos nevű szerverhez történő kapcsolódást. A dbtcp ODBC proxy, amely a Unix-típusú operációs rendszerek alól is elérhetővé teszi a Windowsos számítógépek ODBC adatforrásait.

PCRE stack overflow - a PERL kompatibilis reguláris kifejezések hosszú szövegrészek és összetett minták keresésekor akár rendszerösszeomlást is okozhatnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a hiba a PCRE alatt lévő funkciókönyvtárban található, bővebb információk még nem derültek ki.

Ennyit mára a tudomány és technika újdonságaiból. :)