ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 8, 2001

phpnuke.org

Granc Róbert · 2001. Nov. 8. (Cs), 17.43
Még csak tegnap állt le a phpnuke.org, de máris többen érdeklődtetek utána, mi történt vele, miért szűnt meg, alakult így át a honlap. Nos, az elmúlt hetek/hónapok eseményeinek összefoglalása:

Maguma PHP4EE - PHP nagyvállalati környezet?

Granc Róbert · 2001. Nov. 8. (Cs), 17.13
Az olasz Maguma AB a jelenleg zajló frankfurti PHP konferencián mutatta be a PHP4 Enterprise Edition (azaz nagyvállalati kiadás) termékét a közönségnek.

Ez a professzionális üzleti fejlesztő- és futtatókörnyezet jelentősen megkönnyítheti és felgyorsíthatja komplex, dinamikus weboldalak készítését.

Az 1.0 verzió várható piacra kerülése 2002. márciusa, a futtatási környezet PHP4, Apache, MySQL Max és CVS alapú, a fejlesztői pedig a Maguma PHP4EE Studio, amelynek alig több, mint 1 MB-os Light változata ingyenesen letölthető a cég webhelyéről:

http://www.maguma.com
 

Fórumok

Granc Róbert · 2001. Nov. 8. (Cs), 01.57
Nos, amint a főmenüben láthatjátok, visszatért a fórum - méghozzá mindjárt kétfajta is... Eddig a phpBB volt fenn, ennek legfrissebb verziója itt az 1.41, gyönyörűen működik is, csak a fordítást kell befejezni (már megint ezek a fránya magyarítások).

A másik a biztonságosabb, talán valamivel gyorsabb is, de mindenféleképp SOKKAL szebb és kényelmesebb XMB feldolgozása, az XForum.

Szavazzatok, melyiket tartsam meg!

Az XForum mellett szól, hogy biztonságosabb és szebb, viszont az eddigi hozzászólásokban nem működnek a phpBB kódok és a linkek. A phpBB előnye, hogy szépen működik így, az eddigi hozzászólások is ott vannak.

Ti mit gondoltok?
 

Melyik fórumot tartsam meg?

Hojtsy Gábor · 2001. Nov. 8. (Cs), 01.49
A phpBB-t
10% (1 szavazat)
Az XFórumot
80% (8 szavazat)
Mindegy
10% (1 szavazat)
Valami más kellene (írd meg, mi!)
0% (0 szavazat)
Összes szavazat: 10