ugrás a tartalomhoz

margó

Gondolatok egy megöregedett webkeresőről

Török Gábor · 2011. Jan. 25. (K), 16.28
A nemrégiben megrendezett Superseo konferencia és a Google hanyatlásával ijesztegető publikációk kapcsán jutott eszembe az, hogy egy dolgot megkérdeznék a Google-től: a webkeresőjüket fejlesztik még vagy egész más piacokra koncentrálnak?

Kilépés saját projektből

Max Logan · 2010. Nov. 18. (Cs), 10.08

Van egy már lassan 2 éve dédelgetett projektem. Kb. egy éve elindítottam egy nagyon-nagyon-nagyon alap változatot, ez talán 1%-ot hoz a már most meglévő ötletekből. Az oldal látogatottsága hónapról-hónapra nő, annak ellenére, hogy egyáltalán nem reklámozom (a jelenlegi forgalom pár órás fejlesztéssel minimum duplázható). A Google-ben egy év alatt elértem azt (mondom, minimális tartalom, egylapos kivitel), hogy egy bizonyos „hivatalos” oldal mögött az egyik kifejezésre második találatként jelenik meg.

Első szabály: ne hibázz!

Török Gábor · 2010. Május. 18. (K), 09.50

Az uml-to-django a projekthez legyártott UML osztálydiagramból állítja elő a Django modelleket. Míg a fejlesztők célja, hogy tetszőleges osztálydiagramot tudjon az eszköz kezelni, jelenleg csak az ArgoUML tervező termékeit támogatja. Az ArgoUML egy általános célú designer UML diagramok készítéséhez. Úgy számítottam, hogy az ArgoUML-lel felvázolom az osztályokat, az uml-to-django-val legyártom a modelleket, és ezzel meggyorsítom a fejlesztés menetét. Tévedtem.

What Would You Want From a Google Set-Top Box?

Joó Ádám · 2010. Már. 24. (Sze), 12.11
Tévét is csinál a Google?
 

A vállalkozói létről

Cucu · 2010. Feb. 25. (Cs), 23.16
Németh András vagyok, és 2007-ben alapítottam a Központi Bitfeldolgozó Kft-t három barátommal (azóta négyről kettőre csökkent a létszám). Alapvetően webes szolgáltatásokat és honlapokat fejlesztünk. Előbbiek főleg saját ötletek, a mostani legnagyobb projektünk például egy online stratégiai játék (Zandagort), utóbbiak pedig megrendelés alapján történnek.

Felhívás vállalkozást vezető olvasóinkhoz

Joó Ádám · 2010. Feb. 18. (Cs), 14.49
Lévén rendszeres időközönként felmerülnek a vállalkozói léttel kapcsolatos kérdések a Weblabor fórumain, így elérkezettnek látjuk az időt, hogy egy terjedelmesebb blogbejegyzés vagy teljes cikk keretében közreadjunk egy (vagy több) kis útmutatót a webes szakmát a jövőben vállalkozói szerepben megélni kívánók számára. Eme kezdeményezés véghezvitele céljából keresünk lelkes önkéntest.

A web nem jó irányba megy

Kevlar · 2010. Feb. 11. (Cs), 16.19
Nem technikai cikk, de nagyon érdekes gondolatok a Google Buzz kapcsán
 

Amikor elfelejtenek kifizetni…

crisscross · 2010. Jan. 17. (V), 14.18
Abban szerintem mindenki egyetért, hogy manapság már nem nagyon lehet válogatni a munkák között. Mindenki kapkod egy-egy feladatért, amivel – őszintén bevallom – én is így vagyok. Sok projekt munkára jelentkeztem már a Weblabor Munka rovatának hirdetései alapján, ahogyan az pár hete is történt.

Magyar nyelvű wiki a spamekről

Anonymous · 2006. Aug. 19. (Szo), 11.57
Terjednek a wikik a magyar weben is, bár egyelőre kevés olyan oldal van, amely később szépen fejlődik, növekedik is. A néhány hónapja indult magyar nyelvű Spamwiki azonban ilyen: már több mint 250 szócikkel rendelkezik. Megtalálhatóak rajta az általános információk (kezdőknek és haladóbbaknak is), a védekezés, de még a feljelentés lehetőségei is, állandóan frissülő hírekkel. Azonban, mint minden wiki, ez is a közösségen és a kollektív tudáson alapul. Ha mindenki hozzáteszi a magáét, sikerülhet egy átfogó és kielégítő enciklopédiát szerkeszteni erről az egyre növekvő problémáról.