ugrás a tartalomhoz

anti-spam

Magyar nyelvű wiki a spamekről

Anonymous · 2006. Aug. 19. (Szo), 11.57
Terjednek a wikik a magyar weben is, bár egyelőre kevés olyan oldal van, amely később szépen fejlődik, növekedik is. A néhány hónapja indult magyar nyelvű Spamwiki azonban ilyen: már több mint 250 szócikkel rendelkezik. Megtalálhatóak rajta az általános információk (kezdőknek és haladóbbaknak is), a védekezés, de még a feljelentés lehetőségei is, állandóan frissülő hírekkel. Azonban, mint minden wiki, ez is a közösségen és a kollektív tudáson alapul. Ha mindenki hozzáteszi a magáét, sikerülhet egy átfogó és kielégítő enciklopédiát szerkeszteni erről az egyre növekvő problémáról.
 

Küzdelem a spam ellen - újabb versenyző: whatPlus

dtaylor · 2004. Jún. 22. (K), 22.00
Küzdelem a spam ellen - újabb versenyző: whatPlus
Újra a spam elleni küzdelem a téma. Korábban Boogie bemutatta saját megoldását a weboldalakon publikált e-mail címek begyűjthetetlenné tételére. Most ugyanezt a problémát vizsgáljuk meg újra, csak egy kicsit más megközelítéssel. Az én megoldásom a korábbi cikkben bemutatott alapelvekre épül, kiegészítve és véleményem szerint leegyszerűsítve a módszereket.

WHAT, avagy küzdelem a spam ellen

Bártházi András · 2004. Május. 10. (H), 22.00
WHAT, avagy küzdelem a spam ellen
Ha az ember e-mail címe valahogy, valahol megjelenik az interneten, bizony egyre több kéretlen reklámlevelet fog kapni. Ha belenyugszunk ebbe, akkor a közeljövőt tekintve csak a helyzet romlására számíthatunk, ezért érdemes valamit tenni a begyűjthetőség elkerülése érdekében. Védekezni azonban egyre nehezebb, és az e-mail címünk váltogatása havonta nem mindig a legjobb módszer. Cikkemben egy saját fejlesztésű, viszonylag egyszerű, de a lehetőségekhez képest hatékony védelmi lehetőséget mutatok be, amivel itt a Weblaboron is védjük a megjelenő e-mail címeket.