ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 25, 2002 - Blog bejegyzés

PHP múzeum

Granc Róbert · 2002. Ápr. 25. (Cs), 09.46
A német Mark Kronsbein (php-homepage.de) elhatározta, hogy PHP "múzeumot" létesít, ahol összegyűjti a korábbi PHP verziókat.

A "múzeumban" a PHP 1.99s-től a 4.2.0-ig számos verziót összegyűjtött már, és természetesen várja azok jelentkezését, akik esetleg olyan verzióval is rendelkeznek, amely a "múzeumból" hiányzik.

Látogatás: http://ftp.proventum.net/pub/php/
 

PHP díjak 2002

Granc Róbert · 2002. Ápr. 25. (Cs), 09.40
"A díjról

Az elmúlt években nagyon kevés szoftver fejlődött olyan hatalmas léptékkel, mint a nyílt forráskódú szkriptnyelv, a PHP. A PHP-t támogató domainek száma az elmúlt 14 hónapban megduplázódott, és elérte a 8 milliót a Netcraft és az E-Soft felmérései szerint.

Ebben az időszakban a PHP-ben írt alkalmazások száma és minősége is jelentősen megnőtt. Ma a PHP alapú alkalmazások a lehetőségek széles skáláját fogják át, akár teljeskörű IDE-t (integrált fejlesztőkörnyzet) vagy csúcsszintű, kritikus helyeken alkalmazott megoldásokat is magukba foglalva.

A PHP díj 2002 (PHP Award 2002) a kiemelkedő szoftverprojektek és termékek minőségét, használhatóságát, funkcionalitását és eredetiségét díjazva szeretné támogatni mind a nyílt forráskódú, mind a kereskedelmi PHP-s alkalmazásokat.

A PHP díj 2002 programot a Francia PHP-felhasználók Szövetsége (Association Française des Utilisateurs de PHP - AFUP) és a Német PHP Szövetség (PHP Verein) szervezi.

Kategóriák

A PHP díj a következő három kategóriában kerül kiosztásra:

  • Nyílt forráskódú (Open Source)

  • Ingyenes (freeware) valamint

  • Kereskedelmi szoftverek


Az egyéb alkategóriákat, amelyek kiemelik, hogy milyen széleskörúen használt a PHP, a nevezési határidő után jelentik majd be.

Zsüri

A nevezéseket nemzetközi szakértőkből álló csapat bírálja el.

Nevezés

Attól függetlenül, hogy csupán tetszik valakinek egy szoftver, amelyet használ, és ezért szeretné nevezni a PHP díjra, vagy saját maga egy PHP-ben írt alkalmazás szerzője: bárki nevezhet projektet."

Nevezés