ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 17, 2002 - Blog bejegyzés

PostNuke 0.71x magyar fordítás

Granc Róbert · 2002. Ápr. 17. (Sze), 11.48
Végre nem egy emberes már a fordítás, a fórumainkban összeállt egy kis csapat, akik úgy döntöttek, érdemes lenne egy kis munkát (akár fordítás, akár lektorálás) fektetni abba, hogy a PostNuke újabb verzióinak magyar fordítása minél gyorsabban megjelenjen, valamint helyes, egységes és következetes legyen.

A munka koordinálása egyelőre a megfelelő szoftvereszközök hiánya miatt kicsit akadozik, de előreláthatólag a hét végére elkészül a 0.713 teljes magyar fordítása, amelyet természetesen igyekszünk majd azonnal letölthetővé tenni mindenki számára. Tehát még 4-5 nap türelmet kérünk mindenkitől, aki a PostNuke legújabb változatát telepítette vagy telepítené...

Megjegyzés: a PHP-Nuke magyar fordítását a magyar PHP-Nuke honlapon keressétek!
 

PHP szerver keret

Granc Róbert · 2002. Ápr. 17. (Sze), 11.25
Goba hívta fel figyelmünket a phpserv-re. Ez a csomag egy olyan keretet nyújt, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek különböző szerverk gyors elkészítését PHP-ben. Jelenlegi verziójához egy kész webkiszolgálót és egy "a nap idézete" kiszolgálót is mellékelnek példaprogramként. Figyelem! Ez nem egy "egyszerű" szkriptcsomag, különlegesen fordított és beállított PHP-re van szüksége!

Honlap és letöltés: http://daniel.lorch.cc/projects/phpserv/
 

SOAP, Google és PHP

Granc Róbert · 2002. Ápr. 17. (Sze), 11.25
A világ egyik legjelentősebb webes keresője, a Google a múlt héten ingyenesen elérhetővé tette az általuk kidolgozott API-kat (kapcsolódási felületeket), amelyekkel bárki számára lehetővé válik, hogy programja kapcsolódjon a Google-hez, és megjelenítse egy keresés eredményeit, amelyet a SOAP és WSDL XML-es felületeken keresztül kap vissza.

Napokon belül megjelent a megfelelő PHP-s osztály is, amellyel bárki saját keresőt készíthet saját weboldalára, amely közvetlenül keres a Google 2 milliárdnyi indexelt weboldala között. A használatához szükség van egy ingyenes Google regisztrációra, amely napi ezer automatizált keresést tesz lehetővé.

SOAP_Google PHP-s osztály: http://www.sebastian-bergmann.de

Google regisztráció: http://api.google.com/createkey
 

PHP 4.2.0 RC4

Granc Róbert · 2002. Ápr. 17. (Sze), 11.00
Hétfőn megjelent a 4.2.0 negyedik előzetese, mivel a végleges verziót jövő hétfőre (április 22.-re) tervezik, várhatóan már nem lesz több bétaverzió belőle.

Letölthető a http://qa.php.net/ címről.