ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 7, 2002 - Blog bejegyzés

QaDRAM Studio 1 Pre-Release 1

Granc Róbert · 2002. Feb. 7. (Cs), 11.42
A spanyol QaDRAM Software tegnap bemutatta QaDRAM Studio 1 termékük első előzetesének letölthető verzióját. A RWAD (Rapid Web Application Development, azaz gyors webes alkalmazás fejlesztő eszköz) lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy szinte bármely, általuk kedvelt szerver-oldali szkriptnyelven fejlesszenek és debugoljanak webes alkalmazásokat. A jelenlegi bétaverzió csak a PHP-t támogatja, de az ASP, Perl, JSP és egyéb nyelvek támogatása is készül. A program egyedi plug-in technológiát használ, amely lehetővé teszi más fejlesztőknek szinte bármely szkriptnyelv támogatásának megvalósítását.

A QaDRAM Studio mind magán-, mind üzleti felhasználásra ingyenes. A forráskódnak csak egyes részei, pl. a komponenskönyvtárak, valamint a plug-in SDK lesznek nyílt forráskódúak. A Studio egyelőre csak windowsos változatban létezik, a Linuxos verzió csak a végleges windowsos kiadás után készül majd el.

Az eredeti sajtóközlemény

Honlap és letöltés: http://studio.qadram.com/
 

PostgreSQL 7.2

Granc Róbert · 2002. Feb. 7. (Cs), 11.31
Közel egy évvel a 7.1 megjelenése után az intenzív fejlesztések eredményeként megjelent és (ingyenesen) letölthető a PostgreSQL adatbáziskezelő legújabb változata (a forráskód mellett egyelőre csak a RedHat RPM formátumában).