ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 23, 2010

Tárhely rendelkezésre állásának tesztelése

Kérésre törölve 18. · 2010. Nov. 23. (K), 21.26
Sziasztok!

Van egy tárhely, amellyel sok gond volt az utóbbi időben. Áttértem egy fizetősre, de az lassabb volt. Jah, igen, ez amolyan félig fizetős, de ez most nem lényeg.

Azt szeretném, ha mielőtt beindítanám rajta az oldalamat, pár hétig tesztelném a rendelkezésre állást.

Azt csináltam, hogy adtam egy 5 perces cron.job-ot, ami lefuttatta a tárhelyen lévő CMS frissítését, abban a reményben, hogy amikor kimarad az 5 perc, vagy csúszik, akkor látszani fog, hogy éppen akkor nem volt elérhető megint a tárhely.

Aztán két nap után elemeztem a listát és volt olyan (ezen meglepődtem), hogy pár mp-cel korábban futott, 95%-ban pontosan, és volt pár mp-es késés is, illetve 1 kimaradás, tehát 10 perc lett belőle.

Nem akarom hosszabban, ha nem világos akkor később bővebben: ez nem tűnik jó megoldásnak, mert ha nem érhető el a tárhely, attól még a cron nem fog hibát jelezni a cms hibanaplójában, mivel akkor egyszerűen nem lesz bejegyzés. Végignézni több száz, sőt pár hét után több ezer bejegyzést... hogy hol van luk.

Ha exportálom a naplót és kiszedegetem belőle a cron futásokat, akkor ott időbélyegzők vannak, a szemnek kényelmesebb az óra:perc megjelenítés, persze konvertálhatnám... és csinálhatnék egy függvényt ami kiemeli a lukakat, késéseket.

Szóval olyan valami kellene, ami nem terheli a szervert, nem tűnik fel, de ránézésre azonnal, pl. grafikon formájában mutatja, ha kimaradás volt.

Javaslat?
 

Dinamikus szélességű táblázat fix oszlopokkal...

vikos · 2010. Nov. 23. (K), 19.53
Sziasztok

Beleütköztem egy problémába. A készülő oldalunk változtatható szélességű (flexi, stech).

A probléma a táblázatokkal van. Az utolsó oszlopba kerültek az adott sorra vonatkozó funkció gombok (egy halom link) így ennek az oszlopnak mindig látszania kell.

Azt szeretném megcsinálni, hogy ahogy növeljük az ablak szélességén úgy jelenjenek meg oszlopok, de nem a jobb szélén hanem egyel beljebb.
És mikor csökkentjük az ablak szélességét akkor csússzanak be az oszlopok a jobb szélső (funkció gombok) alá. mindezt úgy hogy ha már nincs több extra oszlop akkor arányosan növekedjenek az oszlopok szélességei.

Remélem sikerült érhetően leírni a problémát.

A válaszokat és megoldásokat előre is köszönöm!
 

Jó-e és ha igen, akkor milyen mértékű legyen a kiszervezés?

Max Logan · 2010. Nov. 23. (K), 14.26

Az utóbbi években sok olyan szolgáltatás jelent meg, melynek használata webes megoldások esetén sok gondot levesz az ember válláról. De éppen ezen szolgáltatások használata az, ami alkalom adtán fejtörést okozhat.

Olyan dolgokra gondolok, mint például a képek Flickrön való tárolása, majd a saját webes megoldásunkban onnan való hivatkozása, ugyanez videók esetén a YouTube-nál megoldva stb. Sok ilyen példát lehetne hozni.

Adatbázis tervezés

reagenross · 2010. Nov. 23. (K), 11.51
Sziasztok,

tudnátok ajánlani egy olyan adatbázis-tervezésről szóló könyvet, amely a kezdetektől magyarázza el a dolgokat?
 

Django munkamenet kezelés

Török Gábor · 2010. Nov. 23. (K), 10.46
django.contrib.sessions bevezető