ugrás a tartalomhoz

munkamenet

Making PHP sessions secure

Hidvégi Gábor · 2015. Júl. 11. (Szo), 15.16
A php.ini beállításai és kódrészletek a biztonságos PHP munkamenet-kezeléshez
 

Re: A PHP munkamenet-kezelés buktatói

Tyrael · 2012. Jan. 4. (Sze), 23.00

inf3rno év végi blogpostja kapcsán szeretném kifejteni, hogy szerintem mi a baj a PHP munkamenet-kezelésével, és min kellene változtatni.

A PHP munkamenet-kezelés buktatói

inf · 2011. Dec. 30. (P), 20.38

PHP-ben a beépített munkamenet-kezelő átírásáról nem található elegendő információ a kézikönyvben, ezért gondoltam összeszedem az ismereteimet ezzel kapcsolatban, hogy másnak már könnyebben menjen. (Az itt leírtak PHP 5.2.17-re érvényesek.)

Django munkamenet kezelés

Török Gábor · 2010. Nov. 23. (K), 10.46
django.contrib.sessions bevezető
 

Jogosultság kezelés

Hodicska Gergely · 2005. Feb. 2. (Sze), 08.00
Jogosultság kezelés
Egyik korábbi cikkünkben a munkamenet illetve a felhasználó kezelés rejtelmeiről volt szó. Ehhez szorosan kapcsolódik a mai témánk: a jogosultság kezelés. Ez egy mini sorozat első fejezete lesz, mely az előzetes tervek szerint két részből fog állni. Az elsőben egy alap rendszert valósítunk meg, majd a következőben megvizsgáljuk, hogy hogyan tudjuk ezt kiegészíteni összetett (attribútumokkal rendelkező) jogosultságok kezelésének képességével.

Munkamenet kezelés biztonsági kérdései

Hodicska Gergely · 2004. Május. 25. (K), 22.00
Munkamenet kezelés biztonsági kérdései
Az előző cikkben megnéztük, miért van szükségünk egy webes alkalmazás során munkamenet kezelésre, s hogy hogyan használhatjuk ezt PHP esetén. Ebben a cikkben először körüljárjuk, hogy általában milyen támadási módszerek vannak egy felhasználó munkamenetének megszerzésére, majd ennek fényében megvizsgáljuk, hogy hogyan tehetjük biztonságosabbá a PHP saját munkamenet kezelő mechanizmusát. Végezetül szó lesz néhány kiegészítési lehetőségről, valamint pár hasznos tanácsról a PHP munkamenet kezelésével kapcsolatban.

Munkamenet kezelés alapjai

Hodicska Gergely · 2004. Május. 13. (Cs), 22.00
Munkamenet kezelés alapjai
Sokéves PHP levelezőlistás tapasztalatom alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy a PHP nyelvvel ismerkedők számára az egyik legnagyobb misztérium a munkamenet kezelés. Pedig valójában egy nagyon egyszerű és gyakran nélkülözhetetlen eszközről van szó, mint ezt a következőkben reményeim szerint kiderül. Cikkem első részében a munkamenet kezelés alapjairól lesz szó, míg a következő részben a biztonság kérdését boncolgatjuk majd, megtudhatjuk, milyen fenyegetettségek léteznek a munkamenet kezeléssel kapcsolatban, és hogyan védekezhetünk ez ellen.