ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 29, 2010

Controlling Crawling and Indexing

Joó Ádám · 2010. Nov. 29. (H), 17.54
A keresőrobot irányítása
 

Weblabor exkluzív: hogyan működött az Extra.hu?

DotRoll · 2010. Nov. 29. (H), 17.33
Weblabor exkluzív: hogyan működött az Extra.hu?

A közelmúltban szűntek meg az Extra.hu utolsó szerverei és ezzel már nem titok a titok: eláruljuk, hogyan működött.

codeigniter és doctrine integrálás

mardukpapa · 2010. Nov. 29. (H), 15.46
Üdv!

Barátommal akarunk codeigniter-ben dolgozni doctrine orm-el egy projecten. Eddig még nem használtunk semmilyen frameworkot sem és orm-et sem. Azt szeretném megérdeklődni, hogy tudna-e segíteni valaki a codeigniter és a doctrine integrálásában úgy, hogy a doctrine CLI is működjön. Láttam olyan leírást amely mint plugint illeszti de nem működik belőle a CLI. Ha valaki tud segíteni azért hálás lennék.


UT.: láttam már angol nyelvő leírást erről de nem sikerült megcsinálni csak a plugin ként való hozzáadást.
 

!important CSS Declarations: How and When to Use Them

Joó Ádám · 2010. Nov. 29. (H), 11.23
Az !important deklarációkról
 

Css Firefox-ban

retkestomi · 2010. Nov. 29. (H), 11.17
Üdv.

Nemrégen kezdtem foglalkozni css-el, és egy kis problémába ütköztem.
.mezo{ background-color: a0bee1; border-color:#FFFFFF; } 
ez van megadva tr class-nak egy táblában. IE, Chrome, Opera alatt jó, de Firefox alatt az oldal háttérszinével megyező a tr háttérszine. Megnéztem egy csomó oldalt, de azok szerint jó a css kód. Mi lehet a gond?!
 

Google and Microsoft Cheat on Slow-Start. Should You?

Török Gábor · 2010. Nov. 29. (H), 11.10
Mitől töltődik be gyorsan a google.com?
 

Ékezetes hivatkozás

laji · 2010. Nov. 29. (H), 01.02
Minden út Rómába vezet - már megint a jó öreg weblabornál kötöttem ki :)

Egyszerre akadt két teendőm is: valami rendet tenni kezelhetetlen nagyságúra duzzadt villamos könyveim közt, meg a gyerekeimnek hozzáférést adni.

Bebolyongtam az egész hálót, de nem találtam ép elmével megírt villamos- [e-book] és nyomtatott könyveket kezelő alkalmazást, könyvtárost. Végül megérett a gondolat: ha azt akarod, hogy valami jól meg legyen csinálva, csináld meg magad. :) Amihez úgy-ahogy értek, az csak a PHP+MySQL.

A fiam pedig ősztől már külföldön tanul, s jövő ősztől a lányom is. Eddig jól elvoltunk a családi hálóval, természetesen teljes körű hozzáférésük volt a könyveimhez, zenéimhez, fényképeimhez, mozijaimhoz. Most az is kiderült, hogy távolra is biztosítani ugyanezt szintén igényel némi fejtörést.

Végül is feltaláltam a spanyolviaszt: ha már egyszer WinXP Pro, hát visszakapcsolom az IIS-t, felteszem az Apache-ot és a MySQL-t, s összedobok egy szájam íze szerint működő honlapot. Ha meg valaki jelszófeltörő az alsógatyás fényképemre pályázik, hát legyen vele boldog. (Ha nő, akár ki is nyomtatom neki. :) )

Amin megakadtam: az anyagok a gépemen vannak, természetesen ékezetes betűs állománynevekkel. Szép anyanyelvem betűinek felét nem dobom ki senki atyaúristen, még bill gates kedvéért sem.