ugrás a tartalomhoz

Archívum - Nov 16, 2010

Weboldal Kritika - egy webáruházról

deltafly · 2010. Nov. 16. (K), 23.40
Üdv mindenkinek!

Több weboldalkritika témájú bejegyzést láttam, és elég jól összeszedett tanácsokat is olvastam melléjük. Remélem én is kapok pár jó tippet... :)

A Kazánwebshop.hu -ról szeretnék kritikát kapni.
Elsősorban az oldal átláthatóságával kapcsolatban vagyok kissé bizonytalan. Én persze átlátom, de nem vagyok biztos benne, hogy az is aki először jár az oldalon. Mivel ez fontos szempont az adott témában ezért örülnék, ha megosztanátok velem az észrevételeiteket. Természetesen más jellegű kritikát szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!
 

Social Networking egy kicsit másként

Max Logan · 2010. Nov. 16. (K), 23.36

Az utóbbi évek webes slágertémája lett a social networking. A webfejlesztők, startup építők erről beszélnek, most már az online marketingesek is az SMO (Social Media Optimization) fontosságáról regélnek. Őszintén megmondom, hogy a közösségi hálós megoldások hype-olásával is kb. úgy vagyok, mint annó a webkettővel. Mire ez az egész felhajtás?!

A List Apart: Articles: CSS Positioning 101

duplabe · 2010. Nov. 16. (K), 16.10
CSS pozícionálás bemutatása
 

Node.js alapok

Poetro · 2010. Nov. 16. (K), 11.46
Node.js alapok

A Node.js (vagy másnéven Node) egy rendszer, melyben JavaScriptben írhatunk szerver oldali alkalmazásokat. Maga a rendszer C/C++-ban íródott, és egy esemény alapú I/O rendszert takar a Google V8 JavaScript motorja felett.

Structuring JavaScript Applications

Török Gábor · 2010. Nov. 16. (K), 11.12
JavaScript alkalmazások felépítése
 

Domain kizárása keresőkből, crowler "hazaküldése"

Max Logan · 2010. Nov. 16. (K), 08.33
Alap szituáció: adott egy domain, melyet érdemben WEB-es publikálásra már nem szeretnék használni, de még egy meghatározott ideig e-mail forward üzemel a domain-en.

A régi honlapok törölve, index.php-ből 404-es fejléc kiküldve, robots.txt-ben mindenki kiltva.

Annak ellenére, hogy a vázolt megoldás már lassan egy éve üzemel, a keresők még mindig bőszen indexelik az oldalt, a Google-ben pedig domain-re keresve még mindig ott van a találat.

Lehet ezen felül jelezni a keresőknek, hogy hiába is próbálkoznak, itt már nem lesz semmilyen tartalom és "menjenek haza"?

Lehetne még 410-es header-t haszálni, de mi van, ha nem érti a bot?