ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 15, 2009

Saját adatok szerkesztése

stan · 2009. Aug. 15. (Szo), 22.38
Egy közösségi portált programozok. Regisztrációkor a következő adatokat kell megadni: felhasználónév, email, jelszó. Az email címet és a jelszót a felhasználó meg tudja változtatni bejelentkezés után, csak kérdés, hogy a felhasználónevét is megváltoztathassa-e, vagy ez nem túl biztonságos? Mert látom, hogy itt a weblaboron sem lehet megváltoztatni, és elgondolkodtam, hogy miért nem...
 

Sok beviteli mező ellenőrzése javascriptben

Blackfriar · 2009. Aug. 15. (Szo), 18.15
Sziasztok !
Adott egy form, melyben 100-as nagyságrendű beviteli mező van.
Elküldés előtt le szeretném ellenőrizni (ciklusban), megfelelően ki vannak-e töltve.
A problémát az okozza, hogy minden mezőnek más az azonosítója (name).

A dolog valahogy így nézne ki: document.form.nev1.value

nev1 helyébe sorban nev2, nev3, nev4 stb. jönne, csak hogy nev1 helyébe nem írhatok változót.
Most futottam először a problémába. Tehát ciklusban miképp ellenőrizhető több beviteli mező tartalma?
Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv
 

JavaScript WYSIWYG editor -- üzembiztos, testreszabható

Max Logan · 2009. Aug. 15. (Szo), 17.10
A kérdésem gyakorlati jellegű, a tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Melyik WYSIWYG editort javasolnátok éles használatra, ami korrekt HTML kimenetet generál és testreszabható olyan értelemben, hogy az általam kiválasztott funkciókat le lehessen tiltani (ne lehessen aláhúzott szöveg írni, ne lehessen betűtípust állítani, stb.)?

Vannak már olyan szinten az ilyen szerkesztők, hogy egy honlap admin felületébe nyugodt szívvel beilleszthetők legyenek? Vagy inkább legyenek egyszerű BBCode-os formázási lehetőségek a szövegbevitelnél?
 

Netbeans verziók és pluginek frissítése

kalamona · 2009. Aug. 15. (Szo), 15.31
Sziasztok!

Most kezdenék elmélyülni a Java rejtelmeiben, azonban nem világos számomra, hogy pontosan mi a különbség és az átjárhatóság módja az egyes Netbeans verziók és változatok között.

Adott egy telepített, működő Netbeans 6.7 a gépemen, mégpedig az a verzió amit ezen az oldalon php bundle néven emlegetnek.

Ezt szeretném alkalmassá tenni J2EE fejlesztésre. Az nem világos, hogy ezek szerint az egy "bundle"-k közt csak annyi a különbség, hogy milyen plugineket tartalmaz default a telepítés során? A php-s netbeans-em bizonyos pluginek bepipálásával alkamassá tehetem a Java felesztésre? (Jelenleg semmi nincs telepítve a gépemen, sem glassfish, sem jdk, és semmi más sem)

De ha J2EE donwloads oldalról közelítem meg a problémát ott is van mindenféle csomag, köztük ami tartalmazza a Netbeanst is.

A másik amit kérdezni szeretnék, az a fenti probléma levetítve a verziószámozás területére.

A telepített Netbeans 6.7-em ma frissítette magát (azaz a pluginjeit), de az about szerint még mindig 6.7-es. Akkor most frissült, vagy sem? Ha letöltöm a 6.7.1 telepítőjét az viszont nem ajánlja fel a frissítést, hanem egy saját 6.7.1 könyvtárba akarja magát pakolni, ha meg átírom ezt 6.7-re akkor panaszkodik hogy ott már vannak adatok, de nem ismeri fel és ajánlja a lehetőséget hogy ez egy régebbi Netbeans, updateeljünk, vagy mellé telepítsünk.

Valaki segít megvilágítani nekem ezeket a dolgokat?

Köszönöm szépen!