ugrás a tartalomhoz

Netbeans verziók és pluginek frissítése

kalamona · 2009. Aug. 15. (Szo), 15.31
Sziasztok!

Most kezdenék elmélyülni a Java rejtelmeiben, azonban nem világos számomra, hogy pontosan mi a különbség és az átjárhatóság módja az egyes Netbeans verziók és változatok között.

Adott egy telepített, működő Netbeans 6.7 a gépemen, mégpedig az a verzió amit ezen az oldalon php bundle néven emlegetnek.

Ezt szeretném alkalmassá tenni J2EE fejlesztésre. Az nem világos, hogy ezek szerint az egy "bundle"-k közt csak annyi a különbség, hogy milyen plugineket tartalmaz default a telepítés során? A php-s netbeans-em bizonyos pluginek bepipálásával alkamassá tehetem a Java felesztésre? (Jelenleg semmi nincs telepítve a gépemen, sem glassfish, sem jdk, és semmi más sem)

De ha J2EE donwloads oldalról közelítem meg a problémát ott is van mindenféle csomag, köztük ami tartalmazza a Netbeanst is.

A másik amit kérdezni szeretnék, az a fenti probléma levetítve a verziószámozás területére.

A telepített Netbeans 6.7-em ma frissítette magát (azaz a pluginjeit), de az about szerint még mindig 6.7-es. Akkor most frissült, vagy sem? Ha letöltöm a 6.7.1 telepítőjét az viszont nem ajánlja fel a frissítést, hanem egy saját 6.7.1 könyvtárba akarja magát pakolni, ha meg átírom ezt 6.7-re akkor panaszkodik hogy ott már vannak adatok, de nem ismeri fel és ajánlja a lehetőséget hogy ez egy régebbi Netbeans, updateeljünk, vagy mellé telepítsünk.

Valaki segít megvilágítani nekem ezeket a dolgokat?

Köszönöm szépen!
 
1

netbeans

Drawain · 2009. Aug. 16. (V), 19.12
Egyrészt az egyes bundle-k között van átjárás, később is telepíthetsz hozzájuk bármilyen csomagot, csak a pluginekben különböznek. De ami miatt jobb hogyha java-hoz egy java-s csomagot szedsz le, az az, hogy ennek futtatásához nem JRE hanem JDK kell, és amíg a php változat alapból JRE-ből futtatja magát, java plugin telepítés után át kell állítani ezt a JDK-ra. Régebben ez macerás volt - ám lehet, hogy a 6.7-es változatnál már ezt is automatizálták.

Ami a verziószámos kavarást illeti, nem tudok biztosat mondani, én is a sima 6.7-est telepítettem fel és valóban nem frissítette a verziószámot, ha update-elt is. Ettől függetlenül nem hinném, hogy le kellene szedni a 6.7.1-est és rátelepíteni a meglévőre, szerintem automatikusan lefrissítette már magát (bár nem igazán szoktam megfigyelni pontosan miket is szokott leszedni).