ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 11, 2009

Heatmap-ek megbízhatósága

balazsgabi · 2009. Aug. 11. (K), 21.52
Üdv Mindenkinek!

Felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire használható egy Heatmap. Ugyanis amíg a scroll állapotát esetleg az egérkurzor pozícióját "megmérik", addig milyen módon mérhető a "hova néz a user" a weboldalon. Az F pásztázásáról hallottam, esetenként egyet is értek vele.

De mi a helyzet ezzel a Heatmap-pel? Mire alapozzák a fentieken - egér, scroll, click - kívül?
 

keresőmotor

thunderdome · 2009. Aug. 11. (K), 21.37
sziasztok...

segitségre lenne szükségem!!!
a keresőmotorokról szeretnék többet megtudni teljesen az alapjaitól kezdve, a müködési algoritmusain keresztül a nyílt forrású keresőkig. ..hogyan lehet az ilyenhez c++ ban hozzászólni (létrehozni)? ...esetleg vmi link ahol ezeket leirják ...példa forráskódok vagy vmi iylesmik, amiből lehet tanulni...

naaa? valaki?

üdv.:
czenemail##kukac##gmail.com
 

MySQL 24 óra alatt könyv

reden87 · 2009. Aug. 11. (K), 20.39
Sziasztok.

A kérdés csak annyi lenne, hogy meg tudnátok-e mondani, hogy a MySQL 24 óra alatt könyv milyen MySQL verziót oktat. a 4-re tippelek, de nem vagyok benne biztos hogy 4 vagy 5.

előre is köszi a választ: Gergő
 

Atw ftp kapcsolodas

wasi · 2009. Aug. 11. (K), 18.28
LEnne egy kis problemam a gepemrol nem tudok csatlakozni az atw.hu ftp-re. Mas geprol mukodik, valami blokkolja a kapcsolodast de nem tudom mi. A tuzfalam is kikapcsoltam de semmi. Hiaba van bejelolve a passziv mod az atvit6elhez akkor sem. Nagyon megkoszonnem ha valaki tudna ebbe segiteni.
 

ie6/ie7 bug: floatolt elemek sorokra bontása

gex · 2009. Aug. 11. (K), 15.03
sziasztok,

a probléma:
egy lista elemeit szeretném sorokba rendezni. a float: left; tulajdonság elég is ha egyenlő magasak a listaelemek, de ha változó a magasságuk akkor elcsúsznak az elemek (lásd előző téma :)). ezért adtam minden sor első elemének egy clear: left; tulajdonságot, ami a szabványos böngészőkben kiválóan működik is, nem úgy mindnyájunk kedvenc böngészőjének 6-os és 7-es verziójában. készítettem egy példa oldalt is.

amit próbáltam:
rákerestem ie, ie6, bug, float, clear, rows, stb szavak variációira, eddig egy ígéretes oldalt találtam de a téma hasonlósága ellenére sem felelnek meg nekem az ott felsorolt megoldások.

amit nem szeretnék:
a listát több listára bontani.


minden ötletet köszönök:
gex
 

különböző magasságú divek floatja nem megy

elba · 2009. Aug. 11. (K), 13.39
Hi,

Egy nagy divben 2-4-6-8...stb divem van két oszlopban rendezve float:left -tel.
A divek ugyanazok (post), és szépen jelennek meg egymás mellett, alatt DE csak akkor ha a beléjük generált tartalom ugyanannyi, ergo a divek magassága megegyezik.

Amennyiben különböző magasságúak lesznek a divek, a float megbomlik.



A divek jelenlegi CSS-e:

.post {
background-color:#FFFFFF;
overflow:hidden;
margin-bottom:20px;
border-radius:8px;
-moz-border-radius:8px;
-webkit-border-radius:8px;
width: 310px;
margin-right: 20px;
float: right;
}
 

Egyedi azonosító - hogyan?

gabeekex · 2009. Aug. 11. (K), 10.24
Sziasztok. Nemrég írtam ide, de egy újabb problémába botlottam, remélem ebben is tudtok segíteni.

Amiről szó van, az lényegében egy youtube videó gyűjtő script. Három php fájlból áll a történet. Az első segítségével felviszek egy youtube azonosítót egy adatbázisba (pl.: http://www.youtube.com/watch?v=tFPh6XH0EEw - a vastaggal jelölt részt) és a továbbiakban ezzel operálok. A második fájl (listazo.php) kilistázza az azonosító alapján a videóhoz tartozó kis képeket és ezekre tesz egy linket amely tovább mutat a harmadik fájlra (video.php). A harmadik fájl célja az lenne, hogy azt a videót játsza le, amire rákattintottam és itt ütötte fel a fejét a probléma. Mivel az adatbázisból olvas ez a fájl is, az azonosítók alapján ugyanúgy az összes videót kirakja mint a listázó, pedig itt csak azt kellene kiraknia amelyikre a listázóban rákattoltam.

Hogyan lehetne ezt megoldani? Esetleg egy plusz változóval mindegyik videónak egyedi azonosítót adjak? Bízom a segítségetekben. Előre is köszönöm.

listazo.php (adatbázishoz való csatlakozás utáni kód)

$lekeres = mysql_query( "SELECT * FROM videok");
while ($egysor = mysql_fetch_array( $lekeres ))
{
$tube=$egysor["tube"];
print ("<a href=video.php><img src=http://i1.ytimg.com/vi/".$tube."/default.jpg>");
}
mysql_close( $kapcsolat );
?>


video.php (adatbázishoz való csatlakozás utáni kód)


$lekeres = mysql_query( "SELECT * FROM videok");
while ($egysor = mysql_fetch_array( $lekeres ))

{


$tube=$egysor["tube"];




print ("

<object width=425 height=344><param name=movie value=http://www.youtube.com/v/".$tube."&hl=en&fs=1&></param><param name=allowFullScreen value=true></param><param name=allowscriptaccess value=always></param><embed src=http://www.youtube.com/v/".$tube."&hl=en&fs=1& type=application/x-shockwave-flash allowscriptaccess=always allowfullscreen=true width=425 height=344></embed></object>



");

}
mysql_close( $kapcsolat );

?>