ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 31, 2009

jquery plugin-t keresek

gyunix · 2009. Jan. 31. (Szo), 17.51
Sziasztok!

Olyan jquery plugin-t keresek amivel a köv. feladatot meg lehet oldani. Adott egy select option menü. Ezzel ki lehet választani, hogy napi,heti,havi dologról van e szó. Ha kiválasztom, hogy napi akkor meg kellene jelennie pl 1-31 a napoknak egy input mezővel, hogy minden naphoz lehessen adatot rögzíteni. Ha a havit választom ki akkor a 12 hónapnak megfelelő input mezőnek kellene megjelennie és így tovább.
Tudtok ebben segíteni? Köszönöm.
 

The Lightbox Clones Matrix

Anonymous · 2009. Jan. 31. (Szo), 17.48
48 Lightboxszerű megjelenítő összehasonlítása
 

Szerverek, előzetes tervezés

fchris82 · 2009. Jan. 31. (Szo), 03.07
Adva van egy nagyobb projekt, tervezési fázisban. Befektetőt szeretnénk hozzá találni, ehhez viszont előre, a lehetőségekhez mérten pontosan becsülni kellene a költségeket. Megvan, hogy mikor hány ember kell, mennyi a fizetésük, stb, stb. De a szervernél elakadtunk, mármint inkább elakadtam.

Biztosan kell egy fejlesztői szerver, amin majd futnak a tesztelések, szerintem erre egy 1 CPU-s (4 magos Xeon), 2-4 GB RAM-mal és SATA-s merevlemezzel bőven megfelel. Vagy még talán sok is :?

A gond az, hogy vhogy kalkulálnom kellene, mennyi és milyen vas kell majd az éles rendszer alá! Ezt hogyan becsülhetném, ha egyszer az alkalmazásról még csak azt tudjuk, mit kell csinálni, azt még nem, hogyan fogja csinálni? Ja, és hogy sokan fogják használni a világ különböző pontjain.

Eredetileg úgy gondoltuk, hogy minden szervert megduplázunk, ha az egyik kiesne, egy másik vegye át a helyét. De jobban végig gondolva, lehet érdemes lenne azt csinálni, hogy ha mondjuk van 10 gép a világ különböző pontján, akkor ezek mellé veszünk még 2-3 tartalékot, és azok figyelnék, kiesett-e vmelyik. De akkor ezeknek meg 5-5 adatbázissal kell szinkronban lenniük :-/

A másik, hogy most nem világos, mekkora költséget kell számolnom egy-egy szerver fenntartásához... Van itt áram, meg sávszél, meg hogy most állóházas vagy rack... Van ez ügyben tapasztalata vkinek? 30-40-50 ezer? Egyébként állóházasat vagy rack-et érdemes inkább?

Rengeteg kérdés, és nekem meg mondanom kéne vmit, hogy "blokkonként" 1 millió a szerverek és 100 ezer a fenntartásuk havonta. Kb.