ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 28, 2009

HTML checkboxok, listák állapotának folyamatos monitorozása PHP-val

baloocis · 2009. Jan. 28. (Sze), 16.20
Sziasztok,
szeretnék egy olyan tesztet készíteni, ahol a válaszokat a PHP fájl azonnal kiértékeli, tehát ha a felhasználó kiválaszt egy listaelemet, mint választ, rögtön lássa, hogy az a jó, vagy rossz válasz-e.

Jelenleg nem tudom, hogy a GET és POST metóduson kívül hogyan lehet elérni a formok értékeit, de azok nem jók, mert nem akkor teszik elérhetővé az információt amikor a felhasználó bepipálja a jelölőnégyzetet vagy kiválaszt egy elemet a listából, hanem amikor az elküldő gombra kattint.

Minden segítségnek nagyon örülnék :)!
 

Képek, jogok, szabad -e?

Ustak · 2009. Jan. 28. (Sze), 15.39
Üdv!
A minap eszembe jutott egy design, amelynek fejlécében jól mutatna az Ubuntu linux (illetve gondolom minden gnome) ablakkezelő felülete által használt "Terminál" ikon. Meg is találtam, ráadásul svg, Gimp nyitja, tehát minden adott volt hogy átmachináljam. Ám csak motoszkál bennem a kérdés: szabad -e ilyet csinálni? Végül is a linux szabad szoftver, de ennyire szabad? Melyek a jogi lehetőségek ilyen esetben?
Jómagam design ihletre és képügyben az sxc.hu oldalt használom. Ha ismertek még hasonló, szabadon felhasználható képeket nyújtó gyűjteményt, köszönöm ha itt megosztanátok velem (Nem mintha nem lenne bőség zavara :-)).
De a lényegi kérdés az első!
Véleményeiteket előre is köszönöm!
Gábor.
 

Mysql INSERT kérdés

szatti · 2009. Jan. 28. (Sze), 12.51
Sziasztok!
Nemrég kezdtem mysql pályámat ezért ilyenbe még nem futottam bele.
Konkrétan, hogy nem egy teljes új sort adok hozzá egy tblához, hanem egy meglévő sornak szeretném kitölteni a már létrehozott de üres oszlopait.
Ezzel próbálkoztam, de nem megy:

mysql_query("INSERT INTO cimjegyzek (cimzett,ido) VALUES ('$addCimzett','$aTime')
WHERE kategoria='$kategoria'");

Ezt hogyan kell akkor megoldani, hogy ne új sort kezdjen, hanem a meglévő kategóriához adja hozzá? Vagy minndenképp meg kell ismételnem a kategória mezőt is és majd a lekérdezésnél kerülnek egy tömbbe?
 

függőleges scroll probléma...nem aktív

mazoka · 2009. Jan. 28. (Sze), 10.27
Most csinálok 1 oldalt, ahol a div-be nem aktív a görgő...a böngésző oldalán aktív és a div-be is megjelenik, de nekem fordítva lenne jó, azaz a böngészőnél ne legyen görgő, viszont a div-be legyen aktív...probléma:
Azt mondták hogy ezt illesszem be:<div style="overflow:scroll;"></div>
Beillesztettem több helyre is, ahova én gondoltam, de nem megy...ezért kérném valami okosabb tanácsát...
köszi