ugrás a tartalomhoz

függőleges scroll probléma...nem aktív

mazoka · 2009. Jan. 28. (Sze), 10.27
Most csinálok 1 oldalt, ahol a div-be nem aktív a görgő...a böngésző oldalán aktív és a div-be is megjelenik, de nekem fordítva lenne jó, azaz a böngészőnél ne legyen görgő, viszont a div-be legyen aktív...probléma:
Azt mondták hogy ezt illesszem be:<div style="overflow:scroll;"></div>
Beillesztettem több helyre is, ahova én gondoltam, de nem megy...ezért kérném valami okosabb tanácsát...
köszi
 
1

Példa

Poetro · 2009. Jan. 28. (Sze), 11.33
Ha mutatnál egy példát az sokat segítene a probléma megoldásában.
3

volt és eltűnt :)

gex · 2009. Jan. 28. (Sze), 11.56
amikor én néztem, akkor még volt egy ilyen link: http://gaborazangyal.extra.hu/referencia.html

szerk: a forrásban most is benne van, nem értem.
szerk: megint látszik. :)
2

nincs magassága

gex · 2009. Jan. 28. (Sze), 11.40
bármennyire is hihetetlen, tényleg az overflow: scroll lesz a megoldás azzal a kiegészítéssel, hogy ha a divnek nem adsz meg magasságot akkor függőlegesen addig nyúlik amíg a tartalom ezt igényli. ha megadsz a div-nek egy konkrét magasságot (<div style="height: 400px;">...</div>), akkor már tudod szabályozni, hogy mi történjen a túllógó tartalommal. te egy görgetősávot szeretnél, ezt tudod az overflow tulajdonsággal szabályozni (<div style="height: 400px; overflow: scroll;">...</div>).

ha ez megvan akkor fogsz beleütközni egy másik problémába, konkrétan abba hogy mekkora is legyen annak a div-nek a magassága. erre lehet - nem sértésből mondom, de a kérdésed alapján - számodra bonyolultabb css trükköket alkalmazni, vagy egy viszonylag egyszerű megoldás az, hogy megadsz egy kezdeti magasságot és ezt egy kis javascript kód hozzáigazítja a böngésződhöz.