ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 11, 2009

Mi szükséges ahhoz, hogy reklámozásból pénzhez jussak?

rockybro · 2009. Jan. 11. (V), 20.05
Üdv!

Ha lenne egy oldalam, amin valaki jó pénzért reklámozni akarna, akkor milyen engedélyekre, igazolványokra stb. lenne szükségem? Ki kéne váltani egy egyéni vállalkozóit, meg erkölcsit, és havonta kellene könyvelni is?

Google Adsense-ből való pénzkereséshez ugye nem kell semmi ilyesmi?
 

Bonyolult CSS menü "laggol"

srmark · 2009. Jan. 11. (V), 17.58
Hello!
Írtam egy bonyolult többlépcsős menüt HTML-ből és CSS-ből, de sajnos abba a problémába ütköztem hogy néha nem nyílik ki rendesen. Amikor a gépemen lévő fájlt megnyitottam még nem volt semmi baja, de amikor kitettem az oldalra már nem nyílt ki rendesen, linkek:
Menü az egész oldallal együtt

A menü forráskódja

A forráskódot azért nem illesztettem be ide mert nagyon hosszú, a probléma nálam hogy ha túl gyorsabban viszem az egeret egyszerűen összecsukódik a menü, mintha leszaladna róla az egér, van amikor nem egyből jelentkezik a baj ha már 5 perce a tálcán pihen a megnyitott oldal. A menü működési elve: csak div-ekből épül fel, egymáson belül vannak a div-ek mint egy fa-szerkezetben, a div-eken alapállapotban overflow: hidden van és :hover-re overflow: visible-t kap így a benne lévő következő menüelem előtűnik.
Segítséget szeretnék kérni hogyan tudnám elkerülni ezt a problémát?
Az oldal ahol a menüt használom egy ifjúsági portál, a felhasználók csak apróbb részeit szerkeszthetnék az oldalnak de működnek a HTML és CSS kódok is, így az egész oldal átszerkeszthető egy kis CSS-el. Ennek a menünek is külső CSS fájlja van (másik szerveren) a HTML kódot pedig egy oldaldobozba tettem, ahonnan position: fixed tulajdonsággal ugrik a helyére. Szerintetek gyorsabb lenne a menü ha a külső CSS-t a HTML kódba írnám?
Előre is köszönöm a segítséget, kicsit bénán magyaráztam el de remélem érthető.
 

File közvetlen letöltés tiltása

abicska · 2009. Jan. 11. (V), 17.48
Szevasztok!
Van egy zene. Egy MP3. Fel van töltve a honlapomra, a gyökérhez képest néhány mappával lejjebb. (d/r/zene.mp3)
Van egy flash lejátszó, ami ezt a zenét játssza le úgy, hogy paraméterként kapja a lejátszandó fájl elérési útját, értelem szerűen azért, hogy több fájlt is le tudjon játsszani.
Az volna a kérdésem, hogy lehetséges e megakadályozni valamilyen módon azt, hogy ha beírom a böngésző címsorába, hogy "domain.hu/d/r/zene.mp3" ez betöltse be a zenelejátszót és induljon el, vagy éppen letöltődjön. Vagyis nem szeretném ha csak úgy beírnák a címet, jobb gomb, mentés és ott is lenne.
Át lehet ezt irányítani a kezdőlapra, mondjuk a domain.hu-ra?
Köszönöm a segítséget előre is!
Ábel
 

Timeago: a jQuery plugin

Anonymous · 2009. Jan. 11. (V), 15.56
Twitterhez hasonló, „x ideje” szöveget előállító plugin. Percenként frissíti is.
 

Szöveg formázása

supi007 · 2009. Jan. 11. (V), 14.52
Hello,

Szeretném formázni a bevinni kívánt szöveget. Az a megoldás tetszik, mikor beírom a dumát, majd kijelölöm egy részét, rákattintok a kívánt formázásra (<b> , <i> , <s>), az pedig egy parancssor segítségével varázsol egy nyitó html-taget az elejére és egy záróelemet a végére.
A kérdésem, hogy hogyan induljak el? Javascript vagy PHP? Amit tudok, hogy valamilyen parancsfile\függvény fogja ezt megcsinálni, aminek tudnia kell, hogy mit jelöltem ki és, hogy mivel szeretném formázni. Valahogy így.
Előre is köszi.

supesz