ugrás a tartalomhoz

Bonyolult CSS menü "laggol"

srmark · 2009. Jan. 11. (V), 17.58
Hello!
Írtam egy bonyolult többlépcsős menüt HTML-ből és CSS-ből, de sajnos abba a problémába ütköztem hogy néha nem nyílik ki rendesen. Amikor a gépemen lévő fájlt megnyitottam még nem volt semmi baja, de amikor kitettem az oldalra már nem nyílt ki rendesen, linkek:
Menü az egész oldallal együtt

A menü forráskódja

A forráskódot azért nem illesztettem be ide mert nagyon hosszú, a probléma nálam hogy ha túl gyorsabban viszem az egeret egyszerűen összecsukódik a menü, mintha leszaladna róla az egér, van amikor nem egyből jelentkezik a baj ha már 5 perce a tálcán pihen a megnyitott oldal. A menü működési elve: csak div-ekből épül fel, egymáson belül vannak a div-ek mint egy fa-szerkezetben, a div-eken alapállapotban overflow: hidden van és :hover-re overflow: visible-t kap így a benne lévő következő menüelem előtűnik.
Segítséget szeretnék kérni hogyan tudnám elkerülni ezt a problémát?
Az oldal ahol a menüt használom egy ifjúsági portál, a felhasználók csak apróbb részeit szerkeszthetnék az oldalnak de működnek a HTML és CSS kódok is, így az egész oldal átszerkeszthető egy kis CSS-el. Ennek a menünek is külső CSS fájlja van (másik szerveren) a HTML kódot pedig egy oldaldobozba tettem, ahonnan position: fixed tulajdonsággal ugrik a helyére. Szerintetek gyorsabb lenne a menü ha a külső CSS-t a HTML kódba írnám?
Előre is köszönöm a segítséget, kicsit bénán magyaráztam el de remélem érthető.
 
1

késleltetés

cSuwwi · 2009. Jan. 11. (V), 20.47
Kicsit talán bonyolult, egy kevésbé hozzáértőnek nem lesz nyílvánvaló, hogy jobbra húzva majd fel/le jelenik meg egy almenü, mondjuk nekem 8, csak megjegyeztem észrevételként.

Ami probléma lehet (még) hogy ha véletlenül kimegy az egér a menüről, azonnal eltűnik. Illetve amit írtál, ha gyorsan húzod a menüre, nem jelenik meg.

Ha ennyire össze tudtad hozni, feltételezem értesz hozzá valamennyire :) Használj késleltetést a megjelenítésnél és akkor is ha leugrik az egér a menüről (onmouseout). setTimeout-al legyen 1-2 sec késleltetés onmouseoutnál, illetve ha rámegy a júzer az egérrel (kezdéskor) akkor mondjuk 0.5 sec, akkor mindegy milyen sebességgel húzza az egeret.

A használatához google.
2

js-hez nem értek, egy kis helpet pls

srmark · 2009. Jan. 12. (H), 18.54
Ezt az egészet azért is írtam meg CSS-el mer ahhoz értek jól, javascripthez egyáltalán nem, próbáltam megkeresni google-ba hogyan lehet ilyet, de nem találtam meg, vagyis nem találtam olyat amit az én menümre tudnék alkalmazni, tudnád egy picit részletezni hogyan is építsem bele?
Előre is köszönöm a választ és a segítséget : )