ugrás a tartalomhoz

The Lightbox Clones Matrix

Anonymous · 2009. Jan. 31. (Szo), 17.48
48 Lightboxszerű megjelenítő összehasonlítása
 
1

Licencre szűrés

Török Gábor · 2009. Jan. 31. (Szo), 18.57
Praktikusabb lenne a gyűjtés, ha licenc szerint is lehetne szűrni.
2

Földhözragadt szempontok

vbence · 2009. Feb. 2. (H), 13.10
Én a LightWindow-t használom elég kemény tuning után. Ami problémák voltak vele számomra, illetve mások jelenzték, hogy kellene tudja:

- csúnya: a dobozon kívül (felette) megjelentő szöveg csúnya volt, picit tuningolni kellett, hogy a képek címét is ott jelenítse meg ahol a description jelenne meg (ez ugyebár nem puszta CSS probléma).
- bezárás gomb: az emberek valamilyen furcsa okból nem jönnek rá, hogy ESC-pel, vagy a szürke részre kattintva bezáródik a dolog, ezért külön X-et kellett csinálni hozzá
- szabványosság: szörnyű saját attribútumokat használ a cucc, át kellett szerkesszem, hogy legalább a legfontosabb beállítások a REL-ben legyenek (és így elfogadja a validátor)
- túlméretes képek kezelése: a legfontosabb szempont volt a LightWindow mellett, hogy az eredeti LightBox scrollbarokat tett ha a kép túl nagy volt aböngészőben, a LightWindow viszont leméretezte a képet, hogy még beleférjen a képernyőbe. Kifejtve: 800x800-as méreteket szoktam használni, hogy látszodjon is valami a képből, egy 1024-es (vagy mégnagybobb) böngészőben. A probléma csak az, hogy 800x600as képernyőfelbontásnál ezek ugyabár túl nagyok. Itt jön képbe a kliens oldali "leszabályozás".
- telepítés: a JS fájl elejénkellett változókat beállítani a css és a felhasznált képek (előző, következő gomb, "loading" gif) elérési útjára. Ennél azérteltudnék képzelni jobb megoldást.


Szóval én ilyen szempontokat is szivesen látnéka táblázatban...
3

proto

demo · 2009. Feb. 3. (K), 07.36
kár hogy proto alapú.
Egyébként ez a tuningolt verzió elérhető valahol?
4

igenis meg nem is

vbence · 2009. Feb. 3. (K), 16.01
Ha írsz egy privátot, el tudom küldeni...