ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 9, 2007

mysql lekérdezés phpval

Castor87 · 2007. Ápr. 9. (H), 22.55
Üdv!
Egy blog oldalon dolgozok és a cimkék kiírásával bajba vagyok(php5). Egy táblában vannak felsorolva a cimkék az ő id számukkal, egy másik táblában a cikkek, nekik is van külön id számuk rekordonként a megkülönböztetés végett.

Mivel egy cimkéhez több cikk és egy cikkhez több cimke is tartozhat, így arra gondoltam létrehozok egy új táblát, ami a cimke-cikk kapcsolatokat tartalmazza.
Valahogy így néz ki:
cimke id-k | cikk id-k
1 | 5
2 | 1
3 | 4
2 | 3
2 | 3
1 | 6

Azt nem tudom hogy tároljam el pl egy tömben azokat a cikk id-ket amik pl az 1-es számú cimke id-hez tartoznak.
Eddig vagy teljes táblát listáztam ki, vagy feltétellel egy darab rekordot kerestem. A fenti táblán látni lehet, hogy az 1-es cimkéhez 2db cikk tartozik melyeknek az id számuk: 5 és 6.
Ezzel a megoldással a cimkére klikkelve a hozzá tartozó cikkeket szeretném kilistázni.

De ha valakinek van ennél sokkal egyszerűbb/jobb ötlete szívesen veszem. Remélem minden fontos információt leírtam.

Köszönettel,
Castor
 

Django shines when it comes to developing "content-oriented" web sites

Török Gábor · 2007. Ápr. 9. (H), 20.32
Interjú a Django egyik fejlesztőjével
 

Igényes youtube, megérné?

vbence · 2007. Ápr. 9. (H), 12.37
A youtube (és klónjainak) húzóerejét a megaigénytlen "vicces videók" adják, de vannak akik tényleges tartalmat közvetítenek (podcastok, promó és okatató anyagok, esetleg más amatőr produkciók). Egy youtube videót alapból másfélszeresére nagyítva látunk, a kódolás pedig nem éppen a leghatékonyabb. A minőséget pedig senkinek nem kell bemutatnom...

Mit gondoltok, lenne hely, igény egy minőségi szolgáltatásnak? (A leglassabb szélessáv itthon 1 megabit, gyakorlatilag 720K-s videókat mindenki meg tud nézni, ez már a fullcd-s divx minősége, a flash videón is lehet picit tuningolni, egyszóval techikailag nincs probléma). Annyi, a hátrány, hogy a dupla sávszélesség természetesen kétszer annyiba kerülne. Gondolatok?
 

JSMP project

Török Gábor · 2007. Ápr. 9. (H), 11.45
JavaScript médialejátszó