ugrás a tartalomhoz

Igényes youtube, megérné?

vbence · 2007. Ápr. 9. (H), 12.37
A youtube (és klónjainak) húzóerejét a megaigénytlen "vicces videók" adják, de vannak akik tényleges tartalmat közvetítenek (podcastok, promó és okatató anyagok, esetleg más amatőr produkciók). Egy youtube videót alapból másfélszeresére nagyítva látunk, a kódolás pedig nem éppen a leghatékonyabb. A minőséget pedig senkinek nem kell bemutatnom...

Mit gondoltok, lenne hely, igény egy minőségi szolgáltatásnak? (A leglassabb szélessáv itthon 1 megabit, gyakorlatilag 720K-s videókat mindenki meg tud nézni, ez már a fullcd-s divx minősége, a flash videón is lehet picit tuningolni, egyszóval techikailag nincs probléma). Annyi, a hátrány, hogy a dupla sávszélesség természetesen kétszer annyiba kerülne. Gondolatok?
 
1

Nincs

Saigon · 2007. Ápr. 9. (H), 13.09
Nincs rá igény.
Mivel nem mozifilmeket, hanem legtöbbször beszélő fejeket mutatnak a podcastokban, így nem lényeg a minőség. Ráadásúl a jobb minőség, több helyet igényel. Magyarországon már nagyonsok videomegoszto oldal van, és még ők sem tudnak megélni teljesen. Szerintem a nagyon nerd embereknek lenne igénye rá, másoknak nem.
A technika meg azért még nincs ott. a 720k-s video névelgesen valóban működne, azonban vedd figyelembe:
-A szervernek is batár nagy sávszélesség kell
-Az emberek ltöltenek közben, más oldalakat nézegetnek, ami szintén eszi a sávszélességet.
-Nem fognak várni rá ha nem megy valami miatt, hanem megnézik máshol.

Ellenben:
A most nagyon népszerű HD-s trailerek, videok stb-k nem lennének rosszak streamelve flash alapon.
9

picit erős...

virág · 2007. Ápr. 10. (K), 12.32
Szia,

szerintem azért "Nincs rá igény." kategorikus kijelentés eltúlzott... Honnét veszed? Felmérted? :) Szerintem ezt csak te gondolod így. Szerintem lenne rá igény és akinek van erre pénze és ötlete az tudna olyat csinálni, amit használnának az emberek. Ha azt mondtad volna, hogy Magyarország szinten nem érdemes ezen a téren sikert várni, azt még megérteném, ebben lenne ráció, de talán csak megfelelő ötlet és pénz kellene ehhez is. Sok dologban teljesen igazad van, de soha nem lehet kizárni egy-egy jó ötlet sikerességét előre. Plusz: talán minél többen zárják ki a sikered lehetőségét, annál jobb érzés ha sikerül valami, és ez nagy hajtóerő tud lenni :))
2

Stage6 DivX

attlad · 2007. Ápr. 9. (H), 13.34
A jobb minőségű videók megosztója ez:
http://stage6.divx.com/
4

google video

Hojtsy Gábor · 2007. Ápr. 9. (H), 18.35
Egyébként a google videón is jobb minőségű dolgok szoktak lennie, legalábbis empirikusan nézve (Én nem figyeltem a technikai paramétereit a videóknak, amiket ott nézek). Főleg azért tévedek arra, mert (webfejlesztő) szakmai videó tekintetében igen sok van arra.
8

Képminőség

attlad · 2007. Ápr. 10. (K), 11.47
Én a kép- és hangminőségre értettem hogy jobb. De a Google Edu videói tényleg jók. Ezenkívül technikailag is jobb a Google Video lejátszója mint a YouTube-é (pl. bele lehet tekerni, feliratok támogatása, letöltés, + olyan apróságok, hogy space-re pause, f-re fullscreen, stb.)
10

Seek

vbence · 2007. Ápr. 10. (K), 15.25
Fura, hogy a youtube nem seekel. Úgy csökkenteni lehetne a sávszélességet, ha nem kéne etölteni a "nem érdekes" részt. Aztán eszembe jutott, hogy biztos kitűnő átkattintási arányt produkál: a videóból nem érdekel ez a rész (mert ugye seekelni szeretnél), úgyhogy a reklámok olvasásával múlatod az időt.
3

ja jó

TIV · 2007. Ápr. 9. (H), 18.20
A leglassabb szélessáv itthon 1 megabit


jaja, én is mindig azt álmodom, hogy az 512-es tkábel netem felgyorsul 1mbre.
amúgy elmondom, T-Kábelnél a Korlátlan csomag az 40GBot jelent, derült ki a 8as betűmérettel írt kis szövegrészből ott alúl valahol...xD
5

Sztem

Max Logan · 2007. Ápr. 9. (H), 19.46
Éppen ezen gondolkodtam a napokban, hogy jó, hogy van egy rakat videómegosztó, de túlnyomó többségben vannak az idióta videók. Találtam egy-két speed painting in photoshop videót, amik elég meggyőzőek.

Tehát sztem annak lenne értelme, hogy tutorial videók lennének felpakolva. Mint pl. a már említett speed painting videók. Gyakorlatilag a tutorial elég tág dolog és sztem lenne értelme.

Ami a sávszél dolgot illeti: a YouTube-os videók az 1 MBit-es vonalamon elég szépen meg szoktak akadni, mert nem tudja folyamatosan cache-elni. Mellette csak az MSN-en és ICQ-n vagyok online, ami minimális adatforgalom.
6

Van ilyen is...

KLaci · 2007. Ápr. 9. (H), 20.34
http://www.videojug.com/
7

védett tartalmakhoz

Edit · 2007. Ápr. 9. (H), 22.46
Szerintem megéri, de nem feltétlenül videómegosztóként, hanem inkább jelszóval védett tartalmak továbbítására.