ugrás a tartalomhoz

Archívum - Ápr 29, 2007

XML vs. JS változók - Memóriahasználat

Methos · 2007. Ápr. 29. (V), 13.58
Üdv!

Az egyik projektemhez írtam language támogatást, ezeket pedig XML fájlokban tárolom. A feliratokat JavaScript-tel olvasom ki a fájlokból, mindig, mikor éppen szükségem van egy adott feliratra. Bizonyára sokkal gyorsabba lenne a művelehet, ha az XML fájl tartalmát egy JS tömbbe 'berántanám', azonban kérdéses, hogy ez mennyire terheli le a klienst, mennyire memóriaigényes? Ha valaki tudna válaszolni a kérdése, azt megköszönném. :)


Methos
 

Objektumorientált JavaScript programozás a felszín fölött

Balogh Tibor · 2007. Ápr. 29. (V), 12.03
Objektumorientált JavaScript programozás a felszín fölött
Jelen cikkben a JavaScript objektumorientált programozásáról és szemléletéről szeretnék leírást adni. Bár már jelent meg Felhő tollából egy remek cikk a témában a Weblaboron, nem holmi véletlen folytán hasonlít a két cikk címe. De itt nem a JavaScript belső működése, hanem a programkód oldaláról szeretném megközelíteni a témát. A cikkben csak a JavaScript objektumorientált programozásával foglalkozhattam, mivel nem lehetett cél a JavaScript szintaktika tárgyalása, sem az objektumorientált programozáshoz tartozó fogalmak – objektum, osztály, metódus, öröklés stb. – magyarázata. Ennek ellenére, remélem, hogy mind a kezdők könnyűszerrel megértik a leírtakat, mind a gyakorlott programozók is hasznosnak fogják találni a cikket.

RemoveChild() bug

Marcell · 2007. Ápr. 29. (V), 10.58
Sziasztok!

Egy FORM-hoz szeretnék dinamikusan elemeket hozzáadni/elvenni, ehhez írtam is egy JS kódot, ami egy változó szerint ad hozzá vagy vesz el inputokat.

A hozzáadás gond nélkül működik, de az elvétel számomra érthetetlenül működik (a kódban elkülönítve vannak egy if-else ággal). A kódnak csak egy kis része érdekes:
var kulonbseg = most - dbkell;

alert(kulonbseg);

var element = document.getElementById('kepek');

for (i = 0; i < kulonbseg; i++) {

	element.removeChild(element.lastChild);
		
}
Tehát van két változóm, egyikben az inputok mostani darabszáma, a másikban a kívánt darabszám. Az alert() egyértelműen kiírja, hogy mennyit kell elvenni, tehát a változók jó, de utánna a for ciklus nem fut le csak mondjuk félig (életből vett példa: most = 10, dbkell = 5, akkor a kulonbseg = 5 lesz helyesen, mégis csak 2-t vesz el).

Az eredmények mind FireFoxban, mind Operában rosszak, IE alatt viszont jó.

Mit rontok el?
 

Most Wanted Regular Expressions (PCRE)

tiku I tikaszvince · 2007. Ápr. 29. (V), 10.54
A legtöbbet keresett reguláris kifejezések gyűjteménye
 

MySql adatbázis műveltetés JavaScript-tel

s_volenszki · 2007. Ápr. 29. (V), 09.56
Sziasztok!

A napokban az ebben a topic-ban lefolytatott diskurzus eredménye képpen felvetettük a lehetőségét egy kliens oldali eljárás gyűjteményre és egy szerver oldali php osztályra, ami együtműködve lehetővé tenné a mysql adatbázis műveltetést szerver oldali programozási ismeretek nélkül.

Elég sokat gondolkoztam ezen a gondolaton, és én is oda jutottam, hogy ha megfelelően konfigurálva van egy adatbázis műveltető php osztály, akkor kliens oldalról tulajdonképpen minden elvégeztethető javascript-tel. Továbbá ha az adatbázis kapcsolódásához szükséges információk szerver oldalon vannak include-olva, akkor elképzelhető nem csak read only módban az alkalmazás.

Azomban mielőtt 0-ák és 1-ek millióit állítanánk csatarendbe, gondolkozzunk el egy ilyen rendszer gyakorlati alkalmazhatóságán.

Előnyök és hátrányok kendőzetlenül.

s_volenszki