ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 29, 2002

PHP Weekly - 100.

Granc Róbert · 2002. Aug. 29. (Cs), 15.29
A Zend szokásos heti hírlevelének 100. számából:

PHP 4.2.3 RC 1, azaz első előzetes kiadás - Zeev Suraskinak köszönhetően már elérhető. Mind a forráskód, mind az "egyszerű" Win32 bináris elérhető innen, a "teljes" Win32 bináris pedig Edin Kadribasic honlapján. Kérjük azokat, akik tesztelik a 4.2.3-at, hogy szakítsanak pár percet a visszajelzésre a http://qa.php.net/buildtest-submit.php címen, hiszen ez nagyban segíti a fejlesztőket a hibátlan termék felé haladó úton.

mysql_db_query() - A PHP jelenlegi kiadásai a mysql_db_query() függvényt elavultként jelzik. Zeev Suraski megjegyezte, hogy ezt a változtatást már nyolc hónapja hozták, és azóta sem lett megfelelően megbeszélve, így aztán a 4.2.3 RC1-ben törölte az "elavult" jelzést. A fejlesztői listán meg lehet beszélni, miért is volt egyáltalán elavultnak tartva a függvény.

PHP Weekly - 99.

Granc Róbert · 2002. Aug. 29. (Cs), 15.26
A Zend szokásos heti hírlevelének 99. számából:

Új windowsos PHP-kézikönyv - a Win32 rendszereken használható (.chm, azaz windowsos súgó formátumú) kézikönyv 7. verziója is elérhető a hivatalos honlapról.

A Windowsos felhasználók számára ez a változat a standard Microsoft Súgóhoz hasonlóan számos fejlett képességet nyújt, mint például keresés a teljes szövegben, stb.

PHP 4.2.3 újragondolva - Habár néhány héttel ezelőtt olyan döntés született, hogy a 4.2.3 változat nem jelenik majd meg, inkább a 4.3.0-ra koncentrálnak a fejlesztők, ezt most újragondolták. Zeev Suraski az elmúlt napokban indított egy párbeszédet a listán annak lehetőségéről, hogy egy közbeeső kiadás jelenjen meg, annak köszönhetően, hogy a 4.2.2 óta olyan nagyszámú hiba került kijavításra. Szeretne minél előbb megjelentetni egy előzetes verziót, majd hamarosan azt követően a 4.2.3-at is. Erről még nem született végleges döntés, de további információk várhatóak a következő hírlevélben (az előzetes verzióval együtt?).