ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 5, 2002

Magyar Nuke

itamas · 2002. Feb. 5. (K), 18.18
Keressük a magyar PostNuke alapú oldalakat! Ha a tied is ilyen vagy ismersz ilyet, akkor kérlek írd meg a címét és rövid ismertetőjét a webtop##kukac##send.hu címre! Írd mellé hogy PHP vagy Post Nuke-kal készült és, hogy hányas verzióval!

Hamarosan a beérkező adatokat nyilvánosságra hozzunk és elindítjuk Magyarország első Nuke linkgyűjteményét!
 

Apache frissítés

Granc Róbert · 2002. Feb. 5. (K), 10.31
Huh, ha már a nyílt forráskódú rendszereknél megemlítettem, eszembe jutott, hogy nem számoltam be az Apache legújabb változatának megjelenéséről.

A verziószám változása (1.3.22-ről 1.3.23-ra) is mutatja, hogy nem történtek igazán jelentős fejlesztések az előző verzió óta.

Főbb változások: HTTP 1.1 támogatás a mod_proxy modulban és más mod_proxy változtatások, a mellékelt ikonokat PNG formátumként is csomagolják, új "filter fallback" funkció, amely lehetővé teszi, hogy a modulok "elcsípjék" a kimeneti bájtfolyamot a dinamikus oldal-kesselés érdekében, valamint apróbb hibajavítások, amelyek közül a legfontosabb talán annak megakadályozása, hogy egy modul kétszer töltődjön be, ha kétszer szerepel a LoadModule vagy AddModule directívában.

A változások teljes listája

Apache honlap és letöltés
 

Mi a nyílt forráskódú szoftverek sikerének titka?

Granc Róbert · 2002. Feb. 5. (K), 10.17
Az OSDN csoport (Open Source Development Network, azaz kb. "A nyílt forráskódú fejlesztés hálózata"), és a Boston Consulting Group (BCG), az egyik legtekintélyesebb amerikai tanácsadó cég a tavalyi év folyamán egy átfogó felmérést végzett a Sourceforge-on regisztrált 526 fejlesztő részvételével, azzal a céllal, hogy megtalálja, mi motiválja a nyílt forráskódú projektek fejlesztőit, valamint milyen háttérrel dolgoznak ezeken a projekteken.

A felmérés eredményét január 31-én, a New Yorkban megrendezett Linux World találkozón ismertették egy prezentációban.