ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 18, 2002

PHP Weekly - 75.

Granc Róbert · 2002. Feb. 18. (H), 14.04
A Zend szokásos heti hírlevelének 75. számából:

Sockets gondok - Richard Samar alaposan átnézte a sockets kódot, és számos hibát fedezett fel és javított ki benne. A socket_send() prototípus, és a socket_recvfrom() 6. paramétere hibás volt, a socket_sendto() 5. paramétere pedig eltért a többi funkcióétól. Mindezek a javítások már belekerültek a CVS-be is.

Sybase dátum és idő formátumok - most, hogy a FreeTDS lehetővé teszi a sztringgé konvertálás alkalmával különböző dátum/idő formátumok alkalmazását, egy új patch elérhetővé teszi ezt a funkciót a Sybase felhasználók számára PHP-ben is.

PHP .exe-ként

Granc Róbert · 2002. Feb. 18. (H), 13.34
A Triplehash új programja a PHP-GTK babérjaira tör - legalábbis Windows alatt. A program lehetővé teszi a php-s alkalmazások "becsomagolását" egy exe állományba, így azok bármilyen windowsos számítógépen futtathatókká válnak. A trükk itt a saját belső php-s webkiszolgáló, illetve a személyreszabott Internet Explorer egybeépítése. A program felépítése egyben természetszerűleg a php-s forráskódunk rejtését is megvalósítja - így péládul egy ügyfél megkaphatja az alkalmazás futtatható verzióját kipróbálásra, míg a forráskódot csak fizetés után...

Honlap és a próbaverzió letöltése: http://www.triplehash.com/
 

Egy kellemetlen probléma megoldása

AndrewBoy · 2002. Feb. 18. (H), 13.12
Egy kellemetlen probléma merült fel a napokban a lapunknál (Itt található :-) ). Azért küldöm be, mert hátha jár még így más is, és ez megoldás lehet a számára. A php.ini-ben a rendszergazda kikapcsolta a magic_quotes_gpc-t, ezáltal a felvitt hírek nem tartalmaztak sortörést (az előnézetnél még igen, utánna, a főoldalon már szétesett az egész), csak a php kódok jöttek át, pl. \n . Sokáig kerestem a megoldást, végül a Postnuke egyik fórumában találtam egy script kiegészítést, ami segített. Ez a következő:

Szerkeszteni kell az includes/textsanitizer.php filet. A functions oopsAddSlashes és az oopsStripSlashes sorokat erre kell átírni:

function oopsAddSlashes($text) {

if (get_magic_quotes_gpc()) {

$text = addslashes($text);

}

return $text;

}

function oopsStripSlashes($text) {

if (get_magic_quotes_gpc()) {

$text = stripslashes($text);

}

return $text;

}

Ezután már rendesen átveszi a sortöréseket, hivatkozásokat a hírszerkesző.