ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 27, 2001

A phpMyAdmin élt, él és élni fog... ?

Granc Róbert · 2001. Május. 27. (V), 19.26
A legismertebb és legelterjedtebb PHP-s adatbáziskarbantartó eszköz, a phpMyAdmin fejlesztését Tobias Ratschiller tavaly augusztus 6-án hagyta abba: ekkor készült el a 2.1.0 változata, a hivatalos weboldala azóta is változatlan.

Ám nem mindenki törődött bele, hogy ez a kiváló eszköz így elsorvadjon: a SourceForge-on (sourceforge.net) idén tavasszal folytatni kezdték a projektet.

A hivatalos 2.1.0 óta a következő változások történtek: számos hibát kijavítottak, befoltoztak néhány biztonsági lyukat, új nyelvek választhatóak, nincs már szükség a php.ini magic_quotes_gpc beállítására (automatikusan felismeri, hogy be van-e kapcsolva), dinamikus nyelvtámogatást építettek bele a böngésző alapértelmezett nyelve alapján...

Honlap: phpmyadmin.sourceforge.net

Az eredeti honlap: www.phpwizard.net/projects/phpMyAdmin
 

A nap linkje: phpOpenTracker

Granc Róbert · 2001. Május. 27. (V), 19.11
Minden weboldalnál felmerül(het) megbízható és részletes látogatottsági statisztikák szükségessége. Mi a StatCenter logját lassúsága miatt csak néhány napja töröltük, jelenleg az Enveco FreeStat rendszerét használjuk a saját belső statisztikáink mellett, de körülnéztünk a neten ilyen rendszerek iránt.
A sokaságból emeljük ki a phpOpenTracker-t, amely adatbázisban tárolja az oldalakról és látogatókról gyűjtött adatokat, így összetett analíziseket téve lehetővé az oldal tulajdonosa számára.

A phpOpenTracker legfőbb erénye, hogy teljes API-val rendelkezik az analízishez, grafikonok és elemzések készítéséhez (a DocBook/XML és XSLT szabványokon keresztül), HTML és PDF kimenet készítésével.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a phpOpenTracker a PEAR::DB modulon keresztül is kommunikálhat az adatbázissal, a PEAR::DB újabb változatai pedig már a CVS-t (azaz szöveges fálj alapú adatbázisokat) is támogatnak, tehát (még nem próbáltuk ki) elméletileg a phpOpenTracker akár adatbáziskapcsolat nélkül is használható...

Honlap: www.phpopentracker.de
 

Apache 1.3.20

Granc Róbert · 2001. Május. 27. (V), 18.39
Megjelent az Apache webszerver 1.3.20 változata. A fejlesztői csoport határozottan kéri az 1.2.x sorozatot használó rendszergazdákat, hogy upgradeljenek, mert nem lesz több 1.2.x verzió.

Az új változat hibajavításai:

Ez a változat elsősorban azt a hibát javítja, amelynél hibaüzenet helyett néha az aktuális könyvtárat listázta ki a szerver, valamint az 1.3.19 néhány konfigurációs hibáját.

Honlap: httpd.apache.org