ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 21, 2001

PHP 4.06 RC1

Granc Róbert · 2001. Május. 21. (H), 14.17
Az első Release Candidate letölthető innen. Két kiemelendő gond van még vele: az egyik a mcrypt funkció, úgy tűnik, hibás a mcrypt könyvtár. A másik a DOM-XML kiegészítők, amelyek szintaktikai változáson mentek keresztül, melyeket nem tükröz a dokumentáció. Ezeket a hibákat várhatóan már a következő csomagban (RC2) kijavítják.

Ingyenes PHP-s tárhelyek

Granc Róbert · 2001. Május. 21. (H), 14.04
Sokan sokféle fórumokon felteszik a kérdést: hol lehetne minél olcsóbban, lehetőleg ingyen PHP-s oldalakat futtatni? Ha csak PHP-t szeretnénk futtatni, szerencsére nemcsak külföldön, de Magyarországon is nagyon jó a helyzetünk - de mi van akkor, ha igazán ki szeretnénk használni a PHP képességeit, és adatbázisra is szükségünk van, esetleg (urambocsá!) még leveleket is szeretnénk küldözgetni?

Visual PHP Studio

Granc Róbert · 2001. Május. 21. (H), 13.25
A Visual PHP Studio vizuális RAD (Rapid Application Development - Gyors alkalmazásfejlesztés) eszköz PHP-hez. Olyan integrált fejlesztőkörnyezet a PHP számára, mint pl. a Delphi az Object Pascal számára.

A nap linkje: Alternative PHP Cache 1.0.9

Granc Róbert · 2001. Május. 21. (H), 12.00
Az APC az igen elterjedt Zend Cache alternatívájaként ingyenes, nyílt forráskódú, stabil alkalmazás PHP szkriptek feldolgozásához és cacheléséhez. Nagy látogatottságú oldalaknál jelentősen javíthatja a teljesítményt. Az APC lehetővé teszi a szkriptek feldolgozott állapot utáni cachelését, így szinte teljesen megszüntetve a PHP motor folyamatos szkriptbeolvasás- (parsing) és feldolgozás (compiling) miatti terhelését.

Általános alkalmazásoknál 50% feletti teljesítménynövekedés tapasztalható, de ez akár 400% is lehet. Egyelőre Linux és FreeBSD alatt fordítható.