ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 22, 2001

Új fejlesztőeszköz: Komodo

Granc Róbert · 2001. Május. 22. (K), 15.02
A főleg Perles fejlesztéseiről ismert ActiveState integrált fejlesztőeszköze (IDE) a Perl, a Python, a C, C++, Java szintaxisa mellett a PHP-t is támogatja.

A Mozilla alapú, többplatformos fejlesztést támogató, kódszerkesztőt, debuggert, "regular expression" könyvtárat, projektmenedzsert tartalmazó fejlesztőeszköz Windows és Linux alatt is elérhető, kipróbálása, illetve nonprofit felhasználása ingyenes.

Honlap: http://aspn.activestate.com/ASPN/Reference/Products/Komodo/komodo-doc-top.html
 

Linux kézikönyv magyarul

Granc Róbert · 2001. Május. 22. (K), 14.24
Több mint fél év munka eredményeként elkészült a SuSE Linux 7.0 több mint 600 oldalas kézikönyvének magyar fordítása a SuSE GmbH és a SuSE Magyarország engedélyével. A kézikönyvet a SuSE 7.2 magyar kiadása már tartalmazni fogja, jelenleg ingyenesen letölthető a következő címről: Book-HU_2k10516.pdf.gz.

Az adatbáziskezelés alapjai

Granc Róbert · 2001. Május. 22. (K), 12.03
A PHP egyik erőssége a dinamikus weboldalak építésében az adatbázisok kezelése. Ám ahhoz, hogy egy adatbázis effektív lehessen, a létrehozásakor alaposan át kell gondolni, milyen táblákra, mezőkre van szükségünk, hogyan tudunk adatokat beilleszteni, illetve lekérdezéseket végrehajtani adatbázisunkon. Ma már számos könyv foglalkozik magyar nyelven is az adatbáziskezelés alapjaival, a neten viszont nem sok minden érhető el. Mit kellene elolvasnunk az alapvető ismeretek megszerzéséhez?

A nap linkje: LinuxEasyInstaller és NuSphere installer

Granc Róbert · 2001. Május. 22. (K), 11.12
A LinuxEasyInstaller a NuSphere telepítőjéhez hasonlóan PERL script, amely jelenlegi változatában a következő összetevőket telepíti: MySQL 3.23.37, Apache 1.3.19, GD 1.3 könyvtár (GIF támogatással), PHP 4.0.5 és phpMyAdmin 2.1.0.

Honlap: http://www.phpmylinux.net/index.php3?rub=lei

A NuSphere elsősorban cégeknek kínálja fizetős (és nem olcsó) csomagját, amelyhez azonban így terméktámogatás, valamint nyomtatott kézikönyvek is járnak. A telepítő ingyenesen is letölthető regisztrálás után, windowsos és linuxos változatban is. A jelenlegi verzió a következőket tartalmazza: MySQL 3.23.37, Apache 1.3.19, Perl 5.6, PHP 4.0.4 és phpMyAdmin 2.1.0, valamint a linuxos verzió a WebMin v.85 webes adminisztrációs felületet is.

Honlap:http://www.nusphere.com