ugrás a tartalomhoz

Archívum - Május 8, 2002 - Blog bejegyzés

My_eGallery 3.0.2 magyar fordítás

Pal_ur · 2002. Május. 8. (Sze), 11.35
Elkészült a My_eGallery 3.0.2 modul magyar fordításának 0.9-es verziója.

A fordítás letölthető: innen.

A postnuke.labs.ro szerveren van egy fórumtéma is: itt.

Minden további javítást, ötletet szvesen fogadok!
 

PHPAccelerator 1.3

Granc Róbert · 2002. Május. 8. (Sze), 11.31
A PHP Accelerator a Zend motorhoz könnyen telepíthető kiegészítő, amely jellegzetesen akár ötször gyorsabbá is teheti a PHP szkripteket, habár egyes Smarty alapú alkalmazások esetén akár tízszeres gyorsulás is mérhető.

Az 1.3-as kiadás, amely kibővített adminisztrációs eszközökkel, cache-törlő funkcióval, új php.ini-bejegyzésekkel és a cache tartalmát listázó eszközzel bővült, Linux és FreeBSD 4.5 alá érhető el.

Változások teljes listája

Honlap és letöltés: http://www.php-accelerator.co.uk/

Új sablonrendszer

Granc Róbert · 2002. Május. 8. (Sze), 11.22
Az UltraTemplate osztály lehetővé teszi a kód elválasztását a HTML-től. Jelenleg a PHP mellett ASP változata is van, míg a Perl verzió fejlesztés alatt áll.

A legtöbb sablonrendszertől eltérően az UltraTemplate beépített dinamikus funkcionalitással rendelkezik, így nem magunknak kell a feltételeket vagy ciklusokat kódolnunk. Emellett az as paraméter alkalmazásával megadható, milyen típusú HTML kifejezésbe ágyazzuk be az adatot, a kifejezéseknek pedig alapértelmezett értékeket adhatunk (akár dinamikus alapértelmezett értékeket is!). Az as="repeater" tulajdonság használatával az UltraRepeater osztályt használjuk adatok feldolgozására egy tömbből vagy adatbázislekérdezésből, az osztály pedig ezeket egy alsablonba soronként írja ki.

Honlap és letöltés: www.ultratemplate.com