ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jún 22, 2020

Hová meneküljünk az emberi hülyeség elől?

mind1 valami név · 2020. Jún. 22. (H), 23.42
Ugye Einstein mondta, hogy két dolog végtelen: az univerzum és az emberi hülyeség...

Nemrég olvastam, hogy valamelyik fájlrendszer készítői (zfs? Nem biztos, most lusta vagyok utánajárni) kitalálták, hogy kiszedik a szoftverből a master, slave és hasonló kifejezéseket, mert fujjderasszisták...
Erre tegnap vagy tegnapelőtt botlottam a hírbe, hogy a github valamelyik főmuftija kitalálta, hogy ezentúl ez náluk is tiltott(?na jó, nem kívánatos) terminológia lesz.
Az imént meg azt találtam, hogy a gitlab is ezt akarja.

Kérdem én: hová menthetem el a saját kis nyomorult git repoimat, hogy még véletlenül se legyen közöm ilyen idióta egyedek által menedzselt oldalakhoz? (ha már kénytelen vagyok eltűrni, hogy a python fejlesztők is csatlakoztak ehhez a marhasághoz állítólag...)

https://www.zdnet.com/article/github-to-replace-master-with-alternative-term-to-avoid-slavery-references/

Idézet a fenti linkről:
Most detractors and the explanation that often resurfaces in these discussions is that terms like master/slave are now more broadly used to describe technical scenarios than actual slavery and that the word "blacklist" has nothing to do with black people, but the practice of using black books in medieval England to write down the names of problematic workers to avoid hiring in the future.


Jól értem, már a blacklist is problémás??? OMG...

ui: bocs, de most tényleg nagyon ki vagyok akadva az emberek ilyen szintű idiotizmusán... Black Snake ezt mikor tiltják be?