ugrás a tartalomhoz

Hová meneküljünk az emberi hülyeség elől?

mind1 valami név · 2020. Jún. 22. (H), 23.42
Ugye Einstein mondta, hogy két dolog végtelen: az univerzum és az emberi hülyeség...

Nemrég olvastam, hogy valamelyik fájlrendszer készítői (zfs? Nem biztos, most lusta vagyok utánajárni) kitalálták, hogy kiszedik a szoftverből a master, slave és hasonló kifejezéseket, mert fujjderasszisták...
Erre tegnap vagy tegnapelőtt botlottam a hírbe, hogy a github valamelyik főmuftija kitalálta, hogy ezentúl ez náluk is tiltott(?na jó, nem kívánatos) terminológia lesz.
Az imént meg azt találtam, hogy a gitlab is ezt akarja.

Kérdem én: hová menthetem el a saját kis nyomorult git repoimat, hogy még véletlenül se legyen közöm ilyen idióta egyedek által menedzselt oldalakhoz? (ha már kénytelen vagyok eltűrni, hogy a python fejlesztők is csatlakoztak ehhez a marhasághoz állítólag...)

https://www.zdnet.com/article/github-to-replace-master-with-alternative-term-to-avoid-slavery-references/

Idézet a fenti linkről:
Most detractors and the explanation that often resurfaces in these discussions is that terms like master/slave are now more broadly used to describe technical scenarios than actual slavery and that the word "blacklist" has nothing to do with black people, but the practice of using black books in medieval England to write down the names of problematic workers to avoid hiring in the future.


Jól értem, már a blacklist is problémás??? OMG...

ui: bocs, de most tényleg nagyon ki vagyok akadva az emberek ilyen szintű idiotizmusán... Black Snake ezt mikor tiltják be?
 
1

stackoverflow

mind1 valami név · 2020. Jún. 24. (Sze), 18.46
OMFG... feltettem egy kérdést. Valaki átszerkesztette. Úgymond a jobb olvashatóság érdekében... csak épp a mondandómat hamisította meg vele. :D
Szerinte pl. a "huge amount" helyett a "some" tökéletesen megfelel.

Tárgyakra, elvont fogalmakra, hasonlókra tényleg a "they"-t illik használni, "those" helyett??

És még sorolhatnám...
2

Ez a hátulütője annak, ha

kuka · 2020. Jún. 24. (Sze), 20.45
Ez a hátulütője annak, ha bármilyen jutalom jár a közösségi munkáért. Egyesek csak azért nekiesnek szerkeszteni, hogy pár száz után kapjanak majd egy plecsnit.

Ami a „they” vs. „those” esetet illeti, paprikásabb állapotomban én azt hiszem egy ilyenért kipróbálnám a rollbacket. (Nem, a valóságban nem jutottam odáig. A SO-n akkora az egy főre jutó ego átlag, hogy az enyémnek már nem volt hely, úgyhogy léptem onnan.)
3

Köszi, ennek most őszintén

mind1 valami név · 2020. Jún. 24. (Sze), 21.17
Köszi, ennek most őszintén örülök. Azt hittem, csak én vagyok mostanában túl ingerlékeny.

Azt már leírni sem mertem, hogy az egysoros "program"-ot programra javította a kis zseni, mert azt sem fogta fel, hogy az idézőjelnek ott szerepe van.
4

rainbow

zzrek · 2020. Júl. 3. (P), 13.45
Ez már nem normális természetesen, a "liberalizmus erőszaka", de nem újkeletű. Kisajátítanak szimbólumokat, aztán rámagyarázzák, hogy már akkor is szimbolikus volt, amikor még nem is létezett az a dolog szimbólumként. Hasonló példa a hájpolt szivárvány is, pl a "rainbow table"-nek semmi köze a szexuális beállítottsághoz :-)
5

Erre de tudnék valami nagyon

mind1 valami név · 2020. Júl. 3. (P), 14.29
Erre de tudnék valami nagyon politikusat válaszolni! :D
6

És még nincs

mind1 valami név · 2020. Júl. 10. (P), 11.43
És még nincs vége...

https://itsfoss.com/linux-kernel-inclusive-code/

Azért ezt kora hajnalban, éhgyomorra...
7

Eddig minden szoftvert angol

kuka · 2020. Júl. 11. (Szo), 03.44
Eddig minden szoftvert angol nyelvre állítottam, mert nagyon nincs türelmem a nyakatekert magyarítások mögött felfedezni az eredeti értelmet. Úgy tűnik ezentúl az angol is tele lesz erőltetett kifejezésekkel, amiket olvasás közben át kell fordítsak magamban, hogy megértsem:
we also need sensible gender-neutral changes like PITM vs. MITM.And the verse is in English! La lingua pura! — Dan Brown - The Da Vinci Code
Hát már ennek is lőttek.
8

Lassan időszerű lesz egy

mind1 valami név · 2020. Júl. 11. (Szo), 06.15
Lassan időszerű lesz egy 1984-es duplagondol szótárat szerezni...