ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 17, 2013

DotRoll költözés

mahoo · 2013. Szep. 17. (K), 18.22
Ma engem is költöztettek és bele is futottam ebbe a hibaüzentbe:

Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2019] Can't initialize character set UTF-8 (path: /usr/share/mysql/charsets/)'


Az elhárítása annyi, hogy a PDO kapcsolat karakterkészlet megadásakor az UTF-8 helyett UTF8 (tehát kötőjel nélkül) a megadandó.
Talán valakinek segít...


Szerk.: Bakker, nem akartam új témát, a megbezható magyar tárhely alá akartam berakni. Valaki áttenné?
 

Miért ne üzemeltessünk saját szervert?

janoszen · 2013. Szep. 17. (K), 16.31

A fórumon már sokszor kifejtettem, hogy esküdt ellensége vagyok annak, hogy egy cég/projekt tulajdonos 1-2 gépes környezetben saját fizikai vasat üzemeltessen, illetve enyhébb fokon annak is, hogy egy fejlesztő mellékesben még szervert is üzemeltessen.

Természetesen a látszólagos kézzel fogható előnyöket nehéz megcáfolni, mivel egy gép megvásárlása sokkal kevesebbe kerül, mint bérelni egyet. Éppen ezért ebben a bejegyzésben megpróbálom összeszedni mindazokat a buktatókat, amik a saját szerver üzemeltetése ellen szólnak, és szót ejtek a megfelelő szerverterem választásáról is.

2 szintű legördülő menü

doctorwho · 2013. Szep. 17. (K), 16.00
Sziasztok!

Hogy tudom azt megcsinálni, hogy például kiválasztom legördülő menüből, hogy CPU, majd jönne egy újabb lista, amiben a CPU fajtái vannak benne?
 

Letiltott domain feloldása (Google)

Meredith · 2013. Szep. 17. (K), 14.29
Sziasztok!

Érdeklődnék, mit lehet tenni akkor, ha a google letiltotta a domaint, mert arról túl sok térkép (google maps) kérés futott a google felé?

Az oldal egyik szolgáltatása volt egy térképes megjelenítés, ami futása óta több ezer térképet generálhatott már. Ezek szerint a Google ezt nem nézte jó szemmel és most nem enged erről a domainről több térképet lekérni.

Fel lehet ezt oldatni valahogy?
Valamint mit kell tenni, ha szeretnénk a google térképet használni ilyen célra?

Érdemes a Googleel levelezni? Valaki azt mondta nem, mert úgysem válaszolnak nekünk, hétköznapi embereknek... :(
 

Keresőmotor változtatása iOS-en weboldalból indítva.

EdgarPE · 2013. Szep. 17. (K), 12.30
A minap Google-ben rákerestem valamire a telefonomon (iOS6) és az első találatok egyike egy yahoo answers oldal volt. Rákattintottam, és miután betöltődött, felugrott standard iOS confirm ablak, hogy hagyom-e a weboldalnak, hogy átállítsa az alapértelmezett keresőt a Yahoo-ra.

Érdekelne, hogy ilyet hogy lehet csinálni. A neten semmi nyomát nem látom ilyen megoldásnak.
 

Android, Java - milyen módon kellene titkosítani egy fájlt?

meni · 2013. Szep. 17. (K), 10.33
Sziasztok,

most kezdtem ismerkedni az Androiddal, ezért szeretném kérni a tapasztaltabbak véleményét titkosítás "ügyben". Ti hogyan szoktatok titkosítani például egy adatfájlt, vagy egy oszlop adatait egy adatbázisban? Mert ez szerintem eléggé fontos. Az interneten nagyon sokféle megoldás található és kicsit belezavarodtam...
Általában ezek az esetek vannak:

1. a titkosító kulcsot a forráskódban tárolják, és a kódot obszfukálják, hogy nehezebb legyen visszafejteni, nekem ez nem tetszik, mert a forráskód visszafejthető és az összekevert kód úgyszintén, ezért ha valaki nagyon akarja megtalálja a kódot, az algoritmust és kész. Vagy nem ennyire egyszerű?

2. olyan külső eszközöket használnak mint például ez: http://sqlcipher.net/ Hasonló eszközből próbáltam néhányat, vannak jók is, de a legtöbb alfa, béta verziójú és vagy működött, vagy nem :)

3. titkosítanak valamit egy másik nyelven, pl. PHP-ban, majd Java-ban megvalósítják ugyanazt az aklgoritmust és ott csak visszafejtenek, kiolvasnak adatokat. Ez eléggé szimpatikus módszer lenne, de ugyanaz a bajom vele mint az első ponttal.

Van még más lehetőség? Csinált már valaki hasonlót? Csak az elvek érdekelnének. Köszönet! :)