ugrás a tartalomhoz

DotRoll költözés

mahoo · 2013. Szep. 17. (K), 18.22
Ma engem is költöztettek és bele is futottam ebbe a hibaüzentbe:

Fatal error: Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[HY000] [2019] Can't initialize character set UTF-8 (path: /usr/share/mysql/charsets/)'


Az elhárítása annyi, hogy a PDO kapcsolat karakterkészlet megadásakor az UTF-8 helyett UTF8 (tehát kötőjel nélkül) a megadandó.
Talán valakinek segít...


Szerk.: Bakker, nem akartam új témát, a megbezható magyar tárhely alá akartam berakni. Valaki áttenné?
 
1

Úgy néz ki nem tenné át....

Pepita · 2013. Szep. 18. (Sze), 22.59
Viszont engem nagyon érdekelnének egyéb meglátásaid a költözést illetően:
- Milyen csomagod van? (Lehet egy-két kérdés téged nem is érint)
- Ők költöztettek, vagy inkább te költöztél? (Ha egyedi a szoftvered, akkor gondolom te)
- Milyen a "remek" cPanel a régi felület után? (Saját véleményed.)
- Mennyire tartod a SpamAssasint?
- E-mail fiókok? Azt ők költöztetik, vagy te?
- Ugye előtte mentettél vadul? :)
3

- DotRoll Basic a csomag - Ők

mahoo · 2013. Szep. 19. (Cs), 22.12
- DotRoll Basic a csomag
- Ők költöztettek, Az egyedi szoftvert, hogy érted?
- Juniornak tartom magam és eddig szinte csak cPanel-es tárhelyeket látam. Ha meg nem, akkor azt inkább volt rosszabb, mint jobb. Tehát nekem testhezállóbb a cPanel, de a régivel sem volt bajom.
- érdemben nem tudok hozzászólni
-
"A levelezését a későbbiekben fogjuk költöztetni, amelyről külön e-mailben fogjuk tájékoztatni.
Kérjük, hogy levelezését, az eddig megszokott módon a DotRoll Online felületén kezelje, a cPanel felületen ne hozzon létre postafiókot, különben a levelezését nem tudjuk költöztetni."

- az volt, de nem kellett szerencsére :)
4

Na igen

Pepita · 2013. Szep. 21. (Szo), 00.56
Ők költöztettek, Az egyedi szoftvert, hogy érted?
Persze nekem is ajánlották, hogy "szükség esetén a forráskódba is nyúlnak", én erre visszaírtam, hogy saját CMS, ezért
- nem tartom jó ötletnek, hogy ők piszkálják;
- magát a szoftvert nem kell sehol bántani, ha az adatbázisnév is ugyanaz, viszont
- PHP beállítás megfelelő kell neki, a régi php.ini alapján meg kell csinálni az új .user.ini-t. (Nekem mindkét csomag Plus, amit náluk kezelek, így több lehetőség is van a kattintgatásnál.)
Tehát úgy értem, milyen honlapot-keretrendszert-CMS-t költöztettek neked ők. Mondjuk a Basic csomagban eleve nem lehetett saját php.ini-d, illetve asszem verziót sem választhattál, de ha a cPanelben meg fixen "natív", akkor a cuccodnak ugyanúgy tudnia kell majd működni PHP frissítések (újabb verziók) után is. Ezt a "natív" PHP-t épp ezért elég butaságnak tartom, olyan ("gyári") CMS-ek esetében, ahol beállítható jól a saját frissítése, és ez képessé teszi a PHP verzióváltásra is, ott előnyös, de minden más esetben meg neked kell napiszinten felkészülni arra, hogy belenyúlj, mert egy-egy fv. másképp műxik már -> változtatnod kell a kódodon. Ezzel egy csomó pluszmunkát varrnak a nyakadba, amiért megintcsak a kutya sem fog fizetni.

Ja, és felvetettem, mint lehetőséget, hogy csinálják meg az új helyet, aztán egyeztetett időpontban chaten kommunikálva költöztessünk "együtt", akkor talán ők is fel tudnak deríteni egy korábbi hibát, ami a saját tárhelyemnél volt (valami cPanel bug, "magától" megjavult PHP verzió oda-vissza váltásától), valamint rálátást nyernek az általam használt fw költöztetésére is (nem egyedül én használok CodeIgnitert, úgy gondolom...).

Erre a minap jött a sablon válasz: átköltöztették... Még nem néztem utána, de csodálkoznék, ha így lenne, szerintem csak kész az új hely, aztán költözzek. A névszerverrel meg "vissza tudok kapcsolni", ha valami nem OK. Eredetileg ugye ez is volt a javaslatom. Nagyon remélem, hogy maguktól nem turkáltak, mert az már nagyon rossz fényt vetne rájuk, amúgy sem jó irányba változott ott jópár dolog mostanság (pl. support szétzúzása).

Tehát nekem testhezállóbb a cPanel, de a régivel sem volt bajom.
Hát a régivel ne is legyen, mert az egy lényegesen egyszerűbb, átláthatóbb és véleményem szerint biztonságosabb rendszer. A cPanellel meg elsőre csúnya bugba ütköztem, amiről ki sem tudták deríteni, hogy mi volt. A régit gyakorlatilag Janoszen csinálta, akiről tudom, hogy igen-igen otthon van szerver-üzemeltetés terén. Míg a régi rendszernek a hozzáférhető beállítós- és cgi-forrás fájljait kb egyszer két órát nézegettem és teljesen tisztában voltam a "lelkével", a cPanelben klattyolok ide-oda, de nem tudom, mi történik a szerveren (pontosan). Innentől nagyon nem barátom. Egyébként üzemeltetésben én is Juniornak tartom magam, de azért szeretem tudni, hogy műxik a vas, amin a cuccom van.

Igen, az e-mail is sablon levél, de megvan már, jól sikerült? Ami abból fontos, azt is mentsd!

Mindebből kitűnik, hogy a magadfajta megrendelőkre hajtanak, ami üzleti szempontjukból érthető is, de mit csináljunk mi - gondolom jópáran vagyunk -, akik kicsit jobban akarjuk ismerni-beállítani azt, amit használunk, de még nem VPS-el, stb-vel bajlódnánk, idő és/vagy kellő üzemeltetői tapasztalat hiányában.
(Hajrá Janoszen!)
5

Minden DotRoll

charlie_hu · 2013. Szep. 21. (Szo), 07.33
Minden DotRoll tárhelycsomagban - Cpanelen - elérhető az egyedi php.ini valamint a PHP választó, ahol a natív helyett a felhasználó választhatja a 4.4, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5-ös PHP verziókat, valamint, hogy mely modulok legyenek bekapcsolva.

Natív PHP = a szolgáltató frissíti. Ahogy az eddig is volt, és ahogy az más tárhely szolgáltatónál is van. A PHP választó egy extra, ahol a felhasználó beállíthatja fixen, hogy adott PHP verziót használja.
Természetesen a szolgáltató teljes körű supportot a natív verzióra tud nyújtani, mivel elég magas a válaszható php verziók és modulok kombinációja.
6

Köszi

Pepita · 2013. Szep. 22. (V), 00.52
Minden DotRoll tárhelycsomagban - Cpanelen - elérhető az egyedi php.ini
Ezt köszi, eddig nem tudtam, mivel cPanelen csak Plus van kezem alatt. A régiben teszteltem / kipróbáltam Basicet, ott nem volt egyik lehetőség sem. Akkor ez némi pozitívum a cPanel mellé, de számomra nem igazán érdekes, lévén eddig is volt.

Natív PHP = a szolgáltató frissíti
Ezt tudom, köszi. Egyes esetekben (részemről nem ritkán) még gond is lehet egy nagyobb frissítés, bár az az igazság, hogy az utóbbi időben nem volt időm foglalkozni a PHP frissítésekkel. Így az a biztos (nekem), ha 5.3.
7

Pont ezért van a választható

charlie_hu · 2013. Szep. 22. (V), 11.13
Pont ezért van a választható PHP verzió, hogy aki egy adott PHP verzióhoz fejleszti a dolgait, egy központi frissítéssel ne legyen gond.
2

Felesleges áttenni, jó ez

inf · 2013. Szep. 19. (Cs), 00.36
Felesleges áttenni, jó ez külön témának is.
8

Nálam betelt a pohár,

mahoo · 2013. Nov. 13. (Sze), 21.15
Nálam betelt a pohár, költözöm!
Az elmúlt hetekben is tapasztaltam kisebb, de gyakori megállásokat a tárhelynél, ami zavart, de nem jeleztem, mint korábban, mert gondoltam, ha korábban sem tudták véglegesen elhárítani a problémát többszöri jelzésem ellenére, akkor most már nem érdekel. Lehet, hogy nem jó indok, de ez van...
Most megint pötyögnék, erre azt mondja a Komodo, hogy nem tudok menteni, mert megtelt a lemez. Megnéztem 0,1%-on vagyok. Nem tudom, hogy mi a gond, miért van ez, de már nem is érdekel. Viszlát Dotroll!