ugrás a tartalomhoz

Archívum - Aug 15, 2013

Drupal Taxonomy + Egyedi tartalomtípus + views multilang probléma

felyx · 2013. Aug. 15. (Cs), 20.06
Sziasztok,

A problémám a következő:

1. Egy szótárt használunk a termékkategóriák tárolására, ahol a cím és leírás mező mellé még hozzátettem kategóriakép és egyéb infó mezőket, amiket meg kel jelenítenem szintén.

Hierarchia:
Főkategória 1
--Alkategória 1.1
--Alkategória 1.2
Főkategória 2
--Alkategória 2.1
...

2. Van egy egyedi tartalomtípusunk: "Termékek", amelynél van egy kategória választó, ami a fentebb említett Taxonómia szótárból enged kategóriát választani.

3. Van két views: az egyik a főkategóriák megjelenítésére, a másik pedig magára a terméklista megjelenítésére.

Egy nyelven ez tökéletesen működik, de most több nyelvre le kellene fordítani az egészet. Az i18n modult használtuk eddig a submoduljaival, de a taxonomy translate modul nem engedi lefordítani csak a title és a description mezőket, az egyedi mezőket nem tudom lefordítani, ezért feltettem az entity translate modult, beállítottam doksi alapján engedélyeztem a taxonomia kifejezések fordítását és itt jöttek a gondok. Nem lehet elmenteni a kifejezéseket egyáltalán, HTTP error 500at kapok stb. Amint kikapcsolom az entity translate modulban a taxonómia fordítás engedélyezését minden stimmel. A kérdésem az hogy van esetleg más módja hogy többnyelvűsíteni tudjam a taxonómia szótárt vagy kategórizáljam inkább egyedi tartalomtípussal a termékeket?

A másik kérdésem pedig hogy a views i18n modul egyenlőre csak dev verzió, hogyan lehet többnelyvűsíteni a viewst mert dev modult éles oldalon nem szívesen használnék, vagy csak ez az egy modul létezik a views többnelyvűsítésére?
 

Job Titles in the Web Industry

Joó Ádám · 2013. Aug. 15. (Cs), 18.27
Kísérlet a széles körben használt a munkaköri megnevezések egyértelműsítésre
 

security cikk

inf · 2013. Aug. 15. (Cs), 17.17
Szeretnék írni egy cikket biztonsági kérdésekről.

Témakörök egyelőre:
session fixation,
cross-site request forgery,
session prediction,
brute force,
man in the middle,
cross-site scripting,
sql injection,
rainbow table

Arra gondoltam, hogy inkább lista szerűen lennének jelen ezek a cikkben, mindegyiknél az elkövetett hiba, a támadás menete, a kivédés mikéntje. Ezen felül még biztosan vannak más támadási formák, várok tippeket ezekről, illetve hamarosen mindegyiket részletezem külön hozzászólásban, hogy hogy gondoltam, ezeket lehet véleményezni, kiegészíteni, illetve az új támadási módokat külön hozzászólásban egyesével küldjétek be légyszives. Ha eléggé letisztult a kép, szerintem akkor érdemes összeírni őket egy cikkbe.