ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 13, 2012

Doctype - táblázat probléma

titanium · 2012. Júl. 13. (P), 17.12
Sziasztok!

Valid HTML kódot szeretnék, így deklaráltam Doctype-ot (HTML 4.1 Transitional), de így "szétcsúsznak" a tábláim. (Fix magassága lesz az összes cellának, sokkal nagyobb, mint amekkora szöveg van benne.) Doctype nélkül "rendesen" néz ki. Mit tegyek?
 

Karakterkészlet probléma.

Bryan21 · 2012. Júl. 13. (P), 16.45
Sziasztok!

Egy nagyobb problémám akadt egy HTML5 weboldallal, ami nem jeleníti meg az ékezetes karaktereket.
Itt van tesztként feltöltve: http://airshowinfo.hu/fonttest/index.html#
Az index oldal Head részében természetesen már átállítottam; az UTF-8 be van állítva (<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />

De ha egy szöveget címsorként illesztek be, itt pl. "<h6>A magyar airshow portál.</h6>", akkor nem jeleníti meg az ékezeteket egy böngésző sem. Próbáltam már a stlye.css-ben állítani, de ott nem sikerült beállítanom semmit.

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!! :)

üdv: Péter
 

Bocs, törölhető...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Júl. 13. (P), 09.54
Arra az esetre, ha valaki elolvasta volna: a tegnapi yahoos eset óta kicsit ideges voltam, miután Poetro jelezte, hogy ő egy működésképtelen oldalt talált a yahoo mail helyén. Emiatt egyből vírusra gondoltam.
Aztán kicsit lehiggadtam, átmentem a desktop linuxra, ott is rosszul jelent meg minden, kikerestem az egyik stylesheet forrását és... és kiderült, hogy a digi DNS képtelen feloldani némely cloudfront.net domain alá tartozó nevet.
Huhhhh... hát leizzadtam de rendesen. :-)
(régi szép idők, mikor hajnali ötkor keltettek azzal, hogy megállt a bank és nyolckor nyitni kellene... utoljára akkor éreztem így magam :-D)

-------------------------------------------------------------

Hátha valakinek van ötlete: tegnap este óta a kedvenc játékoldalam úgy jelenik meg, mintha kihagyták volna belőle a stylesheeteket. (totálisan szétesik)
Ma reggel írtam a supportnak, ők nem tudnak semmiről, nálam viszont win7 összes böngészőjében + virtualboxban futó linuxon is ugyanez a helyzet.
Eddig még ráfogtam az oldalra, hogy mégis náluk lehet a gáz, de a supportos felvetette, hogy esetleg nyelvi beállítás kérdése lehet. Erről eszembe jutott, hogy kipróbáljam proxy-n át. Rámentem a hidemyass.com-ra és legnagyobb döbbenetemre ott is ugyanazt látom, amit a ninjakiwi.com-on.

Ha van tippetek, hogy ez mi a bánat, ne kíméljetek! Kicsit be vagyok pánikolva... :-(
Lehet, hogy a routeremet törték fel?