ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 17, 2012

Fájlok letöltése hiba

sas001 · 2012. Júl. 17. (K), 20.55
Sziasztok!

A probléma a következő: Localhoston tökéletesen működik a lenti php fájl Chrome, IE és Firefox alatt de, ha feltöltöm éles tárhelyre, akkor sem a Chrome alatt nem működik, sem IE és Firefox alatt sem jó!

Ötlet?

A php fájlal egy mappában van az arlista mappa, abban 3 db almappa 3 vásárlói csoport számára. Belépéskor kiderül, hogy melyik felhasználó, melyik csoportba van besorolva, ez alapján tud a neki megfelelő mappában levő fájlt letölteni.
Itt a kód:

[colorer=php]<?php

// Start the session
require_once('startsession.php');

// Fejléc beillesztése
$page_title = 'Árlista letöltése';
require_once('header.php');


require_once('connect_db.php');


if (!isset($_SESSION['id'])) {
echo '<p class="login">Kérem <a href="login.php">jelentkezzen</a> be!</p>

Szerkeszthető táblázat...

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Júl. 17. (K), 19.58
Attól tartok, egy egészen egyszerű feladatot sikerült túlbonyolítanom egy hirtelen jött ötlettel: táblázatosan megjelenített adatok kezelése a feladvány. Egy sor = egy időponthoz tartozó mérés adatai.
Ha csak új sorok felvitelét akarnám helyben kivitelezni, már az is macerásnak tűnik: amikor új sort adok a táblázathoz, hogy lenne célszerű? Van egy rejtett táblázatom, amelynek egy sorát klónozom? Vagy jobb, ha az egész sort javascriptből építem fel?
(előbbire van saját tákolmányom, utóbbit egyelőre lusta voltam lekódolni :-) )

Aztán: a beviteli mezők ellenőrzése. Írjam meg JS-ben is, meg szerver oldalon is? Vagy akasszak minden mezőre egy onblur függvényhívást, ami AJAX-ot használva a szerver ellenőrző rutinjait használja?

Végül a legnagyobb gondom: a táblázat sorainak azonosítása... elsőre úgy képzelném, hogy minden tételsorhoz tartozik az adatbázisban egy autoinc. primary key és ezt egy hidden mezőben kiteszem a táblázatba, de... Amikor beküldik a módosított értékeket, meg is hamisíthatják a sorok mellé rendelt PK értékeket, valahogy ellenőrizni kellene, hogy változatlanok maradtak-e... Azt hiszem, meg tudom oldani az ellenőrzést, de kicsit bizonytalan vagyok benne, hogy ez így jó ötlet-e egyáltalán?

Ahhoz képest, hogy csak a diabétesz naplómat akartam egy pici webes applikációval kiváltani... :-)
 

MAC Fejlesztőkörnyezet

simisoma · 2012. Júl. 17. (K), 18.07
Sziasztok!

Mit javasoltok milyen MAC -es PHP, JavaScript, HTML fejlesztőkörnyezetet, programot tudmátok javasolni?

Most váltottam és még barátkozom a dolgokkal :-)

Köszönöm szépen előre is a segítséget.

SimiSoma